Ке биде мила како нема да биде само позитивно размислување поздрав од мојата цуцка чиста е бањата сабајле и правев генералка
Молитва во чест на Пресветла Богородица...за сите сегашни и идни мамички, за нашите дечиња и нашите семејства Амин!
Za mnogu godini praznikot,Majka Bogorodica neka ne cuva i ni pomogne na site idni i segasni mamicki !! @Ninichka dobredojde,so lesno da ti pomine bremenosta. I da ve prasam - dali moze od zelka mandza da imam grcevi vo stomak ???edna drugarka mi kaza zelka da ne se jadelo vo bremenost zaradi grcevi -ama ja ne mozev da oddoleam i sega imam grcevi ...pa neznam dali e od toa ili od drugo (a i malku plus me boli i leviot jajnik)....
@Ninichka Добре дојде и со лесно Нека ни е за многу години празникот мешиња Убав продолжен викенд на сите,уживкајте...Јас уживам со малата,цел ден гледаме цртани и играме со топка,јес да ми здосади веќе ама битно она е среќна П.С.Многу ми е жешко и многу сум стрвна,се нешто ми се јаде
Нека е честит и за многу години празникот на сите феминки.Трудничките да си имаат лесна бременост и пораѓај, а они сакаат бебче, побрзо да се израдуваат со две цртки @Ninichka добре ни дојде, да имаш лесна бременост И една статија која покажува колку е силна врската меѓу мајката и нероденото бебе http://tvoebebe.com/PORODUVANJE/lekar-vrti-kralicno-postaveno-bebe
Женички згодни ми се чини имаше некој ставено колку треба да биде шекерот пред јадење и после јадење ако на некој му текне нека пише
Кога се зема крв наутро,треба да не си јадена мин 12 саати и шеќерот треба да е од 3.3-5 ммол/л, ако е повисок се прави глукоза толерант тест.Eден саат после јадење под 10, а 2 саати после јадење под 8,6(тоа е кога се испитува крв од плазма-при земање крв од вена)
Ајј убавини @m.i.g и твоитее Мариангел ти какво претчуство имаш? Јас имав за машко и машко е а ти што мислиш за твоето? Да е здраво и живо само но сигурно потајно имаш некоја желба или пречуство ?