Колку важи упатот што ќе ти го даде матичниот гинеколог за пораѓај? Мене наредна недела ми е последна контрола кај него ќе бидам веќе 36 недела и ми рече ќе ми даде упат да продолжам прегледи и цтг
Никаде не бараат книшка, само упат. А мајчина книшка немам поима што е, немав ништо такво а веќе сум породена
Претпоставувам уште не си го осетила бебето, после утеха ќе ти биде да ти тропне еднаш, ќе се смириш. Барем кај мене е така. И мене ми е чет другар , мене ме фаќаа кризи исто така 17 18 недела, рече често е така кај трудници и општо додека не го осеќаш бебето. После и да помислиш нешто, кога ќе се јави забораваш
Мене не ми дале ништо такво. А еве 35 недела + 5 дена сум веќе трудна. Мојава матична се си запишува во картон...
Искрено сегде каде што наоѓам слободно. Гледам да е два прста од страна најмалку на стомакот кога по на страна, кога поблиску кога старото боцнато ќе помине. Имам по некоја модрица не викам не сум се боцнала лошо, ама се уште ми е полесно во стомак одколку на бут или рамо. Еднаш во бут се боцнав и една недела модрица имав. Среќаа што сум покрупна па имам меко "мевце" уште на стомакот па има каде хахаха
Од некаде 12 недела ја имам и сум пре задоволна. Сега пошто често имам киселини и храната ми се враќа доставам плус мало перниче за да имам подобра висина и морам да кажам нити да се здрвам ништо само се потам.