Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    978
    без паникии се ќе биде во ред, туку речи до пред некое време без проблем можев да се лакирам и да си ги средувам ноктите на нозете , сега како ќе ме биде којзнае да не им се појавам на пораѓај во систина со орлови канџи :D:D

На Nuny, fragaria и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  2. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.128
    Допаѓања:
    17.433
    Исто, нозете отечени, листовите болат, грчеви, тешко се вртам во кревет, склет ме фаќа, жештини, се ме боцка.

На Anaroz1 и nice-girl им се допаѓа ова.
  3. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    546
    Скроз нема потреба од вакви коментари, не мораш да однесеш ни приватно ни државно, 90% и од луѓето што носат на државно носат зошто мислат дека ќе добијат подобар третман, не дека некој им побарал нешто. Тие што си се подмитливи секако си бараат отворено одредена сума, нема да ги залажеш со атлантис и балантајнс. Мене ми е мерак кога некој ќе ми направи убаво да се чувствувам да го почестам нешто. И пријателка да е, ако направи некој гест што ми значи, кога ќе излеземе јас ќе почастам. Исто и со доктори, ако сметам дека некој направил многу повеќе од тоа за што е платен, не гледам ништо лошо да изразам благодарност со некаков вид подарок. Секако не станува збор за поклон од илјадници евра, туку нешто симболично во знак на благодарност.
    Да не заборавиме дека парите ги плаќаме на болницата, тие се само вработени за плата. Периодов додека одам на цтг и вообичаено попладне, др Котларова секој ден вонредно доаѓа за пораѓај на жени и покрај тоа што е надвор од нејзиното работно време и никој нема да и го надомести тоа време што го одвоила. Исто очекувањата од пациенти дека треба на вибер да им се достапни 24/7. Според мене за тој надчовечки напор што го прават сите во приватниве тие пари што ги плаќаме се и малку, од аспект дека не одат директно до докторите, за жал.

На Skyler81, Ladyme, Didi*** и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.722
    Ќе и го надомести Ремедика како прекувремено. Тоа што докторката е прегрижлива и посветена е плус.
    Во секој случај, смешрно е да кажеме дека се грижел доктор за нас и ни посветил внимание, кога тоа му е работа. Не знам како поинаку треба да постапи за да го сфатиме тоа нормално. И да така се учат дека треба да ги почастат нешто. Така е дојдено до она дережје “частење”.
    Зашто кога некој ќе ти продаде патики, те услужи предобро, не го почастиш нешто? Зашто тоа му е работа, да ти продаде.
    Во секој случај револтирани сме од дежавното здравство и сега кога некој е фин и нормален со нас, мислиме дека којзнае што прави, за жал.

На joy1, Надеж♥️, Mimmi39 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.291
    Допаѓања:
    15.698
    парите за гинеколозите не знам како идат ама за интернисти, ортопед, хирурзи и другите на долен спрат освен платата идат и 30% од секој преглед во платата кај нив. Не зборам за Котларова она е срцка ама дел од други специјалисти таму хорор, се живо и диво сакаат да сецнат, да оперираат, па дури и колеги и измислуваат дијагнози што ги нема за да си земат паричка плус. Been there, done that.

6. ORNEL

ORNEL Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2025
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    34
    Здраво. Влегувам во 17та недела деновиве.
    Ми почнаа мачнини и вртоглавици, притисокот ми е 90 со 60 и покрај тоа што пијам Кока кола, вода, кафе. Дали некоја имала ваков проблем и што можам да користам? На сабајле ми е вака а прва смена сум на работа...

На pikachu2 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    1.076
    Извини што ќе ти реплицирам кај тебе . 18 недела во 3 саат сабајле идам во клиника со огромни болки и скратено грло , ми вика дежурниот не можеше демек да чекаш 8 саат да идеш кај матичната? Молчам . Ме мести за преглед ми вика знаеш сега и да е мртво бебето тоа е не можеме ние ништо да направиме . Какви тешки зборови се тоа за млада жена што прв пат ќе биде мајка. Да не зборам за други трауми што ми направиле во тек на бременоста а и не само за бременоста .
    Толку сме се исплашиле од некои доктори , еден нормален преглед кога ќе ми направи некој викам wow вака не се однесувал со мене никој одамна. Јес да си ги зимаат парите во секој случај. Јас поради средства секако ќе се пораѓам во државна , ама не ми е срам да кажам дека и за таму ќе си барам врски од пуст страв и трауми од се што ми се случило.

На Astrum.Obtutus, Anaroz1, Anie93 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.560
    Допаѓања:
    4.267
    Девојки вие што сеуште не сте го осетиле бебче, кога прв пат ќе го осетите замислете си на кого сакате да ви личи бебе :lol:
    Знам знам дека се бабини деветини и глупости ама да направиме да ни е интересно.
    Јас сега мислам дека го осетив, уствари не мислам него го осетив како ме шутна лево од страна по папукот онака нежно :inlove:

На Mila0000, Valkii, Anie93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    1.168
    Дали има некоја скоро порачувано пелени од ананас ? Има попуст и плус 500 денари код за нарачка на пелени над 2000 денари ама не ми излегува поле за да го внесам кодот :^)

10. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    300
    Колку често идете на прегледи?

11. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.291
    Допаѓања:
    15.698
    јас ја знам другше оваа бабина деветина:rofl: кого ќе видиш прво откако ќе клоцне бебе, на тој ќе личи :D:D

На arwen93, jagoda777 и MorskaSirena им се допаѓа ова.
  12. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.372
    А ако сретнеш некој рандом на улица :rofl:
    Значиии носете си огледала ако сакате да личат на вас:D

На Dijana DM, Puffy2019, MorskaSirena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    1.168
    Аха нема грешка :)
    Моето уште неродено на татко му е целото, матичниот ми вика ова нема допирна точка со тебе, и кога фати да го опишва како мажот ми да го опиша, башка и долги нозе и нозете како него :rofl:
    Ако нека личи на него, личен е пустиот, и мирен нека е како него ама итар на мајка да биди барем :D

На Kris80, Mimmi39, Dijana DM и 4 други им се допаѓа ова.
  14. MorskaSirena

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.560
    Допаѓања:
    4.267
    Нека личат на кого сакаат само живи здрави прави да ни се родат и лесно да си поминеме на пораѓај, другото не битно.

Јас идам на 4 недели т.е еднаш месечно. Нормално ако има потреба и на пократок период.

На Dijana DM и jagoda777 им се допаѓа ова.
  15. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    300
    а крвна слика?

16. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    1.168
    Крвна слика секој месец, шеќер и железо ти се најбитни во бременост и треба да се следат.
    Јас на ехо на две три недели одам, ама јас сум со терапија и наследна тромбофилија па затоа

На Nuny му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    978
    цветче јас вчера порачував, кодот ќе ти даде да го пишеш тек на последниот чекор кога ќе бираш како сакаш да платиш (картичка, готово при достава, со кредит и сл)

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    1.076
    Мамички , кога спремивте торба за породилиште? Исто така кога почнавте да ги перете алиштата на бебето? Мислам дека ми е рано 31 недела ама па како идат неделиве се потешка сум и знам дека ќе ме мрзи покасно..

19. MorskaSirena

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.560
    Допаѓања:
    4.267
    Исто секој месец, неколку дена пред преглед правам крвна слика

20. princessgirl47

princessgirl47 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2018
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    81
    Леле а јас 27нед. Немам ништо од алишта купено. Од каде купувате со долги ракавчиња? Септември ми е термин