без паникии се ќе биде во ред, туку речи до пред некое време без проблем можев да се лакирам и да си ги средувам ноктите на нозете , сега како ќе ме биде којзнае да не им се појавам на пораѓај во систина со орлови канџи
Исто, нозете отечени, листовите болат, грчеви, тешко се вртам во кревет, склет ме фаќа, жештини, се ме боцка.
Скроз нема потреба од вакви коментари, не мораш да однесеш ни приватно ни државно, 90% и од луѓето што носат на државно носат зошто мислат дека ќе добијат подобар третман, не дека некој им побарал нешто. Тие што си се подмитливи секако си бараат отворено одредена сума, нема да ги залажеш со атлантис и балантајнс. Мене ми е мерак кога некој ќе ми направи убаво да се чувствувам да го почестам нешто. И пријателка да е, ако направи некој гест што ми значи, кога ќе излеземе јас ќе почастам. Исто и со доктори, ако сметам дека некој направил многу повеќе од тоа за што е платен, не гледам ништо лошо да изразам благодарност со некаков вид подарок. Секако не станува збор за поклон од илјадници евра, туку нешто симболично во знак на благодарност. Да не заборавиме дека парите ги плаќаме на болницата, тие се само вработени за плата. Периодов додека одам на цтг и вообичаено попладне, др Котларова секој ден вонредно доаѓа за пораѓај на жени и покрај тоа што е надвор од нејзиното работно време и никој нема да и го надомести тоа време што го одвоила. Исто очекувањата од пациенти дека треба на вибер да им се достапни 24/7. Според мене за тој надчовечки напор што го прават сите во приватниве тие пари што ги плаќаме се и малку, од аспект дека не одат директно до докторите, за жал.