Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.970
    Допаѓања:
    17.026
    Може да личи на тетка, вујко и на некој од фамилијата(генетика), ама сигурно нема да личи на некоја рандум особа што ќе ја погледнеш случајно во разминување, бус, продавница :lol:.

На Anie93, fragaria, jagoda777 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    791
    Да ве прашам како се снаоѓате на жешково вие што сте во поодмината бременост ? Во смисла дали е океј да се оди на плажа овој период, сакам до Охрид да одам утре да шетнам ама ми е шубе од топлово оти деновиве ќе бидат екстремно високи температурите а ми смета општо топлото и кога не сум бремена.
    Плус нема да можам да се капам, под сенка не знам колку ќе издржам

Да си седам дома најарно :)

3. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.497
    Што и да е од срце, мислам ќе и се допадне. Јас купив злато, за златен човек како неа. :l::inlove: Јас не се ни породив таму, ама ова злато дома од старт е нејзин успех, од фоликула до крај.

На nice-girl, Skyler81, EnaEnA30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.220
    Допаѓања:
    3.788
    Јас мислам да си седиш, деновиве е ептен топло во Охрид. Само ке се измачиш за ништо.
    После 19:00ч е веќе таман за шетање, ако не ти е касно за враќање после.

На Cvetce_ и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  5. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.497
    Ена пред се е човек, после све друго. Знаеш многу е важно некој да ти даде добар совет, доверба, сигурност. Со неа забременив и цела бременост ја истерав, исто за сестрами толку беше тежок случај на клиника ќе ја породеа во 30та може 3-4 ја гледаа дека нон стоп продолжуваше патолошка никој верба да издржи , и викаа плодот мал, нема да издржи дај да те породиме. Изгура до 37ма и ја породи. Ете ја внуками од бебе назад 2 ипол недели беше, на 5 почна да лази, на 7 почна да се исправа и на 11ипол прооде. Сега е џамбаз. И мене ме изгура до 32ра и да имам бебче до мене. Ниедни пари не се повредни. Поклонот е мал знак на љубов. На никој друг не би дала поклон освен на неа.

На nice-girl, Skyler81, EnaEnA30 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    4.487
    Штом ти се оди, да одиш. Во Охрид е издржливо. Можеш на некоја "урбана плажа", каде што ќе си седиш на креветче, под сенка, на платформа над езеро...пр. Куба либре....милина.
    Не е баш најарно дома. :D

7. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.293
    Допаѓања:
    5.444
    искрено веќе никако не се справувам, нишо не ми е згодно, неам енергија за ништо, имам заборавено колку се тешки последниве недели, плус на топлово е некс левел, првото ми е во декември луѓе убавини било тоа, ова е агонија. јас би седела дома само под клима да можам

На Cvetce_, Guns N` Roses и Orhideja ✨️ им се допаѓа ова.
  8. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.497
    Платени се и на државно, плаќаме здраство цел живот, и нема грижа и подетален преглед без пријател. Жално така. А знак на благодарност има сегде (типс за добра услуга, во случајов и цвеќе да е секој колку сака и може) . И треба да се даде ако сакаш на тие што заслужуваат не ради реда. Таа што ме породи не доби ништо не заслужи ни здраво по скали да ја сретнеш. Една Албанка Докторка, ја знам на изглед незнам име, да ми е здрава и жива дојде вика ова црг не е добро... еее вика цел и е такво, не треба да е такво вика ај уште еднаш. Детево до реанимација дошло, оваа ќе чекаше сабајле началникот да дојде. И детето во кофа да ми го извадат.

На fragaria, olly14 и Mimmi39 им се допаѓа ова.
  9. Lea321

Lea321 Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2025
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    41
    Владата има мерки за седење дома на трудници

На Orhideja ✨️ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    105
    Скоро сум 32 недела е сега кога легнам навечер а и понекогаш преку денот имам жештина во гради и грло дури ми е неподнослива како внатрешна температура. Од што е тоа и како да се надмине

11. Orhideja ✨️

Orhideja ✨️ Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2025
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    Девојки да ве прашам дали во тие количките 3 во 1 транспортерот може да се користи како седиште во кола и до која возраст или треба посебно да се купи, знам дека в продавница ќе ни објаснат се ама засега ги гледам онлајн и не ми се јасни тие делови :sun:

12. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.293
    Допаѓања:
    5.444
    јас го користев до година :D

13. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.970
    Допаѓања:
    17.026
    Јас искрено не би одела, тешко се справувам со моменталните температури и не би можела да издржам да седам на плажа дури и под сенка. Ако евентуално се решиш да одиш од сабајле до кај 10, 11 максимум или попладне од 18 до кај 20 часот. Ти најдобро си знаеш како се чувствуваш и дали ќе можеш некој и во 9ти месец тераат одмор, јас се чудам како, 8ми сум и едвај веќе функционирам.

На jagoda777, nice-girl, fragaria и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    579
    Јас лично издржувам топло време
    Сум одела пешки и во најжешките денови и по плажи и по планини и по Скопје
    Ама вака во бременост не би ризикувала да одам на одмор
    Плус во езерото не може да се капиш да е море некако ќе влезеш
    Не знам секоја си знае за себе
    Ја не би :mm:

На jagoda777, Cvetce_, Ani93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.343
    Допаѓања:
    3.593
    И јас го користев како седиште негде до кај 9-10 месеци, додека не почна убаво да седи па купив ново

16. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    865
    Лагадин и Метропол има дебели сенки, ако ти се оди, ама до крај 11 се седи, натака не. После за враќање дома во кола со клима, или ако се сместиш негде веќе во затворено да си, па после 7-8 да си шетнеш пак.

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    359
    И јас не би... Мажот ми вели во базен имам и дома минатата година двапати три се искапив ама тоа не е тоа посебно сега бремена и не сакам да одиме никаде каде што има вода оти неможам да се капам а сакам вода☺... И ако појди некаде без мене ќе му се налутам за везден и ќе се отепам од плачење... Е така па сега нека мисли.. Вгодина Амин Господе на море ако се можи ако не тука.. До вгодина СУС

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. princessgirl47

princessgirl47 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2018
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    70
    Заби сте поправале ли со анестезија во 7ми месец? Само што влегов 27 недела ама многу имам страв од правење заби а почна да ме боли :(

19. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    844
    Допаѓања:
    970
    Јас во 8ми бев демек да поправам и прашав што ако многу ме боли и треба анастезија, ми рекоа не може анастезија. И го оставив за понатака ама не ме болеше мене.
    Не знам за 7ми дали може, секско јави се прашај. Ако ништо друго може можат некој лек да стават.