Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    3.622
    Ова со париве ја знам дека се вика мирен сон да си купи, демек мирно да спие. А толку ме нерива што ги пикаат парите до бебе, под бебе, на бебе, во уста уште малку да му ги пикнат.
    Кога некој ќе речеше на мојата брат да си купи исто викав прво играчка за брат ќе почека малку.

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.299
    Допаѓања:
    5.467
    хахахаха ова со свекрвата е врв и мене така, личи на золва ти, на свекор ти, на свекрва ти, а нема врска детево ни на мене ни на маж ми не личи, ама па на свекрва ми па ич, таква си е измешана и своја. ама некад мислам дека за инает зборат колку да се тресне нешто (facepalm) и јас се си ставав при срце и многу се нервирав, осеќам сеа пак ќе се нервирам :D

На Ladyme и Ani93 им се допаѓа ова.
  3. ORNEL

ORNEL Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2025
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    17
    Здраво девојки

Работам со полно работно време, моментално сум 17та недела, прва бременост. До сега се ми одело мирно без потешкотии. Денес , при крај на работно време ми почнаа силни болки и стегање во долниот дел на стомакот. При движење чувство на тежина и нолки на ципите. Ми траеше околу 3 часа, земав Спазмекс едвај ми смири. Дали некоја имала слично искуство, и дали е нормално? Се испаничив, и ѕвонев на матичната не ми крена. Утре не работи тек во Понеделник сум на преглед, а до тогаш ме фаќа паника пак да не се повтори.

4. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    397
    Ако можеш да отидеш на дежурно да те видат , да бидеш мирна . Може да не е ништо обично ширење на матката , напиј се и магнезиум.
    Но секако подобро да отидеш , не сакам да те плашам ама кога јас имав болки во 16 недела ми открија дека имам скратено грло и одмарав.
    Се надевам се ќе биде океј кај тебе , пробај сега одмори малку и пробај да не се напнуваш многу на работа.

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tulip023

Tulip023 Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    68
    @Change. Аутлетот се наоѓа во Тафталиџе, во близина на кружниот тек. Според google maps точната локација му е ул. Варшавска бр. 9.

На Change. му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tulip023

Tulip023 Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    68
    И јас би ти препорачала ако можеш да си отидеш на дежурен. И кај мене како кај @Peperutce6 , после таква епизода на болки се испостави дека почнало да се крати грлото. Јас веднаш отидов, ми ја појачаа само терапијата и еве веќе еден месец си се одржува истата должина, не се скрати дополнително, баш денес бев на преглед.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bremena

Bremena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2021
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    285
    Zdravo zenski , pred Edna nedela doznav deka sum bremena , napraviv bthc bese 143 do vcera SE si bese vo red koga naednas prokrvariv , bev na bolnica nisto ne mozese da se vidi , imase nesto Sto nalikuva na sakus ama spored poslena menstruacija ili 5nedeli ne odgovara na nedelite MN e Malo. Ponoviv bthcg bese 433 doktorkata rece malku e , ke pocekame eventualno da e pokasno zacnato. Krvarenjeto SE namaluva od vcera , temno kafeno e I go imam samo malku na vloska. Imav eden spontan pred ova mnogu sum zagrizena , imal nekoj vakvo iskustvo so poniska beta a da bilo SE ok?

8. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    800
    кога направи бета преку крв? ако е минатата недела некако не расте правилно , треба да се дуплира на два дена , и за крварењето примаш ли некоја терапија ?

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bremena

Bremena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2021
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    285
    Minatata nedela vo petok praev I vcera Pak, znam deka e malku , rece I doktorkata ama da sme pocekale

10. Bremena

Bremena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2021
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    285
    Pijam dabroston 4*1 , krvarenje nemam Denes , samo vcera I toa ne bese obilno a bolki osekam nazad dolgiot del na grbot...neznam koga bi ponovila beta Pak Denes Dali bi bilo pokazatel za nesto , zosto znam deka SE pravi na dva dena razlika