Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Ова со париве ја знам дека се вика мирен сон да си купи, демек мирно да спие. А толку ме нерива што ги пикаат парите до бебе, под бебе, на бебе, во уста уште малку да му ги пикнат.
    Кога некој ќе речеше на мојата брат да си купи исто викав прво играчка за брат ќе почека малку.

Puffy2019, Cvetce_ and fragaria like this.
  2. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

хахахаха ова со свекрвата е врв и мене така, личи на золва ти, на свекор ти, на свекрва ти, а нема врска детево ни на мене ни на маж ми не личи, ама па на свекрва ми па ич, таква си е измешана и своја. ама некад мислам дека за инает зборат колку да се тресне нешто (facepalm) и јас се си ставав при срце и многу се нервирав, осеќам сеа пак ќе се нервирам :D

Puffy2019, Ladyme and Ani93 like this.
  3. ORNEL

ORNEL Активен член

Здраво девојки

Работам со полно работно време, моментално сум 17та недела, прва бременост. До сега се ми одело мирно без потешкотии. Денес , при крај на работно време ми почнаа силни болки и стегање во долниот дел на стомакот. При движење чувство на тежина и нолки на ципите. Ми траеше околу 3 часа, земав Спазмекс едвај ми смири. Дали некоја имала слично искуство, и дали е нормално? Се испаничив, и ѕвонев на матичната не ми крена. Утре не работи тек во Понеделник сум на преглед, а до тогаш ме фаќа паника пак да не се повтори.

4. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Ако можеш да отидеш на дежурно да те видат , да бидеш мирна . Може да не е ништо обично ширење на матката , напиј се и магнезиум.
    Но секако подобро да отидеш , не сакам да те плашам ама кога јас имав болки во 16 недела ми открија дека имам скратено грло и одмарав.
    Се надевам се ќе биде океј кај тебе , пробај сега одмори малку и пробај да не се напнуваш многу на работа.

Anaroz1 likes this.
  5. Tulip023

Tulip023 Активен член

@Change. Аутлетот се наоѓа во Тафталиџе, во близина на кружниот тек. Според google maps точната локација му е ул. Варшавска бр. 9.

Change. likes this.
  6. Tulip023

Tulip023 Активен член

И јас би ти препорачала ако можеш да си отидеш на дежурен. И кај мене како кај @Peperutce6 , после таква епизода на болки се испостави дека почнало да се крати грлото. Јас веднаш отидов, ми ја појачаа само терапијата и еве веќе еден месец си се одржува истата должина, не се скрати дополнително, баш денес бев на преглед.

Ladyme likes this.
  7. Bremena

Bremena Истакнат член

Zdravo zenski , pred Edna nedela doznav deka sum bremena , napraviv bthc bese 143 do vcera SE si bese vo red koga naednas prokrvariv , bev na bolnica nisto ne mozese da se vidi , imase nesto Sto nalikuva na sakus ama spored poslena menstruacija ili 5nedeli ne odgovara na nedelite MN e Malo. Ponoviv bthcg bese 433 doktorkata rece malku e , ke pocekame eventualno da e pokasno zacnato. Krvarenjeto SE namaluva od vcera , temno kafeno e I go imam samo malku na vloska. Imav eden spontan pred ova mnogu sum zagrizena , imal nekoj vakvo iskustvo so poniska beta a da bilo SE ok?

8. nice-girl

nice-girl Популарен член

кога направи бета преку крв? ако е минатата недела некако не расте правилно , треба да се дуплира на два дена , и за крварењето примаш ли некоја терапија ?

Peperutce6 likes this.
  9. Bremena

Bremena Истакнат член

Minatata nedela vo petok praev I vcera Pak, znam deka e malku , rece I doktorkata ama da sme pocekale

10. Bremena

Bremena Истакнат член

Pijam dabroston 4*1 , krvarenje nemam Denes , samo vcera I toa ne bese obilno a bolki osekam nazad dolgiot del na grbot...neznam koga bi ponovila beta Pak Denes Dali bi bilo pokazatel za nesto , zosto znam deka SE pravi na dva dena razlika

11. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Многу пати читав и се радував за такви приказни, не верував дека еден ден и јас ќе пишам такво нешто, ама еве ме, природно останав бремена со второ пиленце :inlove:

Ако за првото се измачивме, солзи безброј, и ми беше нај голем благослов што ја добивме после второ ивф, сега второво дојде и неочекувано и брзо :D Три четири месеци обиди и останав трудна месец подоцна откако ја одбив малата од доење. И уште не ми се верува дека сум трудна, уште првово си го гледам како бебе :inlove: а година и 7 месеци е. Ми останува само да се надевам дека ќе имам прекрасна бременост како првата(само без киселини ако може) :rofl: а стравот е тука, иако е второ, додека не го видам живо и здраво, возбуда до крај.
    Па ќе се дружиме мајки во темава :sun:

12. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Честитки, да си имаш најлесна бременост :sun:

Инаку јас ќе пукнам ми се чини од топлово, не можам до двор да излезам, не па на работа. Денес требаше и за крвна слика да одам, не отидов иако ќе истече упатот, мислам дека уште тоа ми фали да се онесвестам.
    Навечер едвај заспивам од жешко, не знам ни како да се наместам. Не барам совети, само се жалам :sweat:

Баш вчера му реков на маж ми "сега сум трудна во лето и никогаш повеќе".
    Здравје таму, за трето во зима ќе го темпираме :D

13. mama11

mama11 Истакнат член

Мене првата ми беше прекрасна бременост ама во зимо, оваа вторава страшна работа.. Ем притиисоков низок , ем пулсот висок, абе не се трпи. Цел месец и повеќе немам излезено од дома ниту пак до лекар премногу тешко ми е а веќе 5ти сум..... Деновиве со екстремно жешково време страшно е едвај издржувам а излезам до врата ми се стемнува одма

Puffy2019, Anaroz1 and Ani93 like this.
  14. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Аиии честитки мамаа!! :inlove:
    Да си имаш најлесна бременост. Многу ти се израдував да знаеш! :sun::hug:

15. ORNEL

ORNEL Активен член

Здраво девојки

Втор ден имам болки и стегање доле. Од вчера ѕвонам кај матичната, и јавно ќе ќажам која,
    Марија Коцева од ПЗУ Ложанковски, не ми крева. Ајде таа што не крева, сестрата исто два дена не ми крева на тел да знам дали работи и до колку, да одам да преглед.
    Влегувам во 18та недела.
    Препорачајте ми гинеколог од кого сте задоволни и кој е достапен за консултации. ( плус на секој преглед ми напраќа 500 денари за ехо и за скрининзи што се прават во државна, тие демек го носеле материјалот 3000 ден ми наплати за Приска1).

Фала ви

ginger, Soncogledka and Cvetce_ like this.
  16. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

И мене ми е матична Марија , кога да сум и пишала била достапна за мене и многу пати ме примила без закажано. Секој има свое индивидуално искуство , но Марија мене секогаш ми помогнала кога и да требало. Во петок се прва смена ко што знам. Штом имаш болки советувам да одиш во државна затоа што ти пишав и претходно , со такви болки ми беше откриено скратено грло. И кога гледаш дека болките не престануваат одма барај чаре иди на преглед.

Puffy2019, Simon4e0507, ORNEL and 2 others like this.
  17. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

оди на клиника, ако имаш болки не чекај, после ќе се занимаваш со матичната

18. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Оди на клиника или во некоја приватна болница. Не губи време со матичната.

Puffy2019, fragaria, Anaroz1 and 4 others like this.
  19. Soncogledka

Soncogledka Активен член

И мене ми е истата матична, ми враќа ама после неколку часа или следен ден, можеби се на одмор чим не ти се јавува никој, појди во државна или во Чаир. Јас не сум задоволна таму од односот посебно на сестрата, секогаш е дрска

Simon4e0507 likes this.
  20. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Јас минатата бев трудна од Март до Ноември, така да пак летото го фатив. Тешко е за издржување ама јас па трпам топло. Сега за сега сум супер, ќе видиме за понатака.

@QweenSM @Amelia. Фала ви мајки, само убавини и кај вас :inlove: :hug: