Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Snegulka099

Snegulka099 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2024
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    41
    На ехо се следат протоците на постелка, на утерина артерија и на артерија на папочник.

На Cvetce_, Hippie и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  2. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.426
    Допаѓања:
    11.463
    Има има, пишав пред 3 4 страни :$

Фала мами :inlove: ајде изненади и ти и дојди да се дружиме со вториве :hug:

На Simon4e0507 и gwenst им се допаѓа ова.
  3. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    1.140
    Истиот проблем го имав и јас. Се беше супер, протоци, постелка, притисок, крвна слика, ама бебето не растеше. И јас сум ситна, ама пак си викам не е тоа причина за да стагнира во раст. Би ти препорачала на ЦТГ да одиш почесто, бидејќи кај мене матичниот на ехо не примети ништо невообичаено.

На Hippie му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    880
    Породена сум пред 23 дена, примив епидурална.

Последниве три дена, почнаа многу чудно да ме болат кичма, половина, колкови, и болка која се движи напред кај јајници, дури и болки во нозе. Одеднаш штрека. Не сум имала вакви болки досега.

Не сум залежана па да ме боли од неактивност. Направив преглед кај гинеколог, се е уредно и ехо и крвна слика и уринокултура.

Дали може да е поврзано со епудуралната?

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    1.959
    Sto znaci ako glava na bebe e pogolema?
    Na site tri skriniga se e ok , poslesniot 2 nedeli ponapred. I koga pred dve nedeli bev da me vidat rece glance pogolemo I demek nisto stasno... inace sum 33 +6, a tek za dve nedeli sum na kontrola.
    Posto celo vreme bebe e 2 do 3 nedeli ponapred koga ke ja prasav Dr zosto e toa taka ona veli ni ti ni soprugot ne ste Mali. I deka e ok.Realno visocki sme.
    Inace gestaciski nemam. So hrana ne nesto mnogu da pazam mada se trudam kolku mozam pozdravo da se hranam.

6. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    3.910
    Знам дека имаше неколку трудници што до крај имаа лошења и повраќања и страшни киселини. Имате ли препорака што да се јаде, постои ли нешто, буквално било што, што сте можеле да го јадете и после тоа да не ви биде лошо?

7. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.318
    Isto i moeto e so glavata nedela i nesto poveke so dimenzii i normalno e ne se sekiraj kaj mene celo vreme taka si bese

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  8. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.361
    Допаѓања:
    34.910
    И кај мене беше така.
    Секогаш бебето ми го водеа понапред со мерки. При крајот главата дури 3 недели скоро поголема му ја мереа. Памтам баш докторката ми искоментира ,,машала големо главче и бебенце”. Аха, секако. Главче најнормално и бебе од 3кг.
    Гестациски исто така немав.
    Уживај во бременоста и не се замарај за ехо мерки, дека врска немаат одпосле со реалноста.

На Anaroz1, Cvetce_, Трагедијаупмм и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    3.557
    Мене ми беше во главичката недела ипол, стомаче две недели... па се роди нормално све пропорционално. И што следиме криви на раст се океј, глава, граден кош, килажа и висина. Не се секирај.

На Ena Mena, Simon4e0507 и Dijana DM им се допаѓа ова.
  10. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    3.557
    Исто бев, болки што да кажам... еве уште станувам, едвај газам болки нозе кичма, па и рака и мене ме испобоцкаа може 3-4 пати со спиналот и не фати кој знае што погодиле. Пијам бруфен 400 ако ептен не се трпи. Да поодам пример 5-10 мин и болка во кичма одма.

Уште е рано ќе се опушти нема да биде јака како сега ќе се намалува. Пиј Магнезиум, неуробион, за болка нешто и ќе пушти.

На Трагедијаупмм и Simon4e0507 им се допаѓа ова.
  11. Skyler81

Skyler81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2024
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    697
    Не му се секирај. Кај моето цело време го мереа главче над 99 перцентила, по 3 - 4 недели поголемо, ми викаа главуч ќе се роди. Кога се роди едно главче мало си викам моево ли бебе е ова :D Еве го 19 месеци врска нема од голема глава.

12. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    420
    Зарем толку може да утнат мерки и да не измерат точно...
    Знам дека многу зависи од положбата и ако мрда бебето.
    Да ти е живо и здраво синчето:l:

На Трагедијаупмм, Skyler81 и Simon4e0507 им се допаѓа ова.
  13. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    880
    Одвај вечерва, неможев дома да си дојдам од пешачење. Такси зедовме, ме фркаше од сите страни.

14. Simon4e0507

Simon4e0507 Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2023
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    138
    Евентуално млеко со бисквити, корнфлекс со јогурт,овошје и некоја салата..јас имам многу киселини цела бременост од 2риот месец сега сум речиси 37 недела навечер на вртење ждригам ..пази со тестото,сусам исто, јадења.. манџи зелка, праз, грав,кромид лук, мешунки кои се варат потешко бел леб избегнувај..ма да секој организам е различен јас веќе мислам дека од се имам киселини.

На Marge, Трагедијаупмм и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  15. Skyler81

Skyler81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2024
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    697
    Ти благодарам. И јас не верував дека можат толку да утнат, на секое мерење му мереа големо главче, ај да беше еднаш ќе сфатев, ама ете се случува очигледно.

16. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    893
    Допаѓања:
    854
    Јас примав и така ми беше до кај 6 недели после се ми помина сега немам проблем
    Мене ми велеа дека повисок шеќер покажувало ако е поголема главата...Не верувам во мерки воопшто кај мене погрешија за грамажата и од тогаш не верувам гледај протоците да се во ред и внатрешните органи

На ginger и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  17. Kitanova77

Kitanova77 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    67
    Девојкииии јас се породив, стаса моето синче. Иако не бев многу активна, редовно ве следев и морам да ви кажам едно огромно БЛАГОДАРАМ на сите вас кои несебично споделувате совети и искуства.

На Надеж♥️, I.Ta, Baby warrior и 26 други им се допаѓа ова.
  18. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    2.431
    Еве и јас да ти кажам цело време една недела понапред во се не само главче и оп 9 ти месец секој преглед различно еден ја мери на два пати 3200 ,по два дена 3500 по два дена 3200 ,по два дена 3800 јас се чудам прашувам дали е нормално да стагнира петок ја мерат 3800 во вторникот пред пораѓај 3500 а се роди 3420. Сигурно не ,,ослабела " од вторникот до петокот.

На Puffy2019 и Simon4e0507 им се допаѓа ова.
  19. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    857
    Допаѓања:
    1.002
    Мислам дека е сосема нормално посебно ако бебе си напредува константно. Секако ако имало нешто недобро ќе ти кажел докторот.
    Има понапредни небиња или што “заостануваат” ама се досека расте константно мислам дека е ок.
    Мојава женска беше помала за една до еднаипол недела но јас имам покасна овулација и се си правеше смисла.
    Ако има потреба корегираат термин.

Во однос на мерките особено килажа не си ги зимајте при срце пошо 3 пати да измери 3 пати различно ќе биде. Затоа има опсег за килажата, а за гестациската недела се зима просек од повеќе делови од телото како глава стомак бутна коска рака итн.

За гестациски мислам дека показател беше и зголемена плодова вода. Еве и тоа го имав на горна граница, а шекерот ми беше во ред дури одличен резултат.

20. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    601
    Живо здраво големо да расте :l::l::l:

На Simon4e0507 и Kitanova77 им се допаѓа ова.