Јас сега ги правев во петокот во 36 нддела + 3 дена. Тоа се вагиналните брисеви и за стрептокока од дебело црево.
Здраво женски јас вака така стигнав за некој ден 35 полна Од првата бременост колку ми беше тешка ми беше страв да пишувам да се пофалам дека оваа ми е супер,се надевам така ке остане до крај Бебуш понапреден за две недели скоро го мерат од почеток. Другиот петок прво цтг и ке се договараме за пораѓај,ке бидам со закажан втор царски,едвај чекам да го видам бебулево Која недела почнувате со перење на алиштата? Јас прошли пат се породив порано во 8 месец и не стигнав ништо сама да средам.
Неможе ехо да измери точно. Мене 4 ри саати пред пораѓај ми ја измерија околу 3200 негде, а се роди 3650. Имало и обратно каде мереле големо бебе, а тоа едвај 3 кила се раѓа. Само да се живи и здрави.
Дали само на wifi работи? Ми треба камера што можам со хот спот да ја користам Ја нарачав од тему камерата што беше препорачана, но само со wifi гледам се поврзува
Последните недели, од 35 натака на колку време одевте на прегледи ? Некаде читам низ нетов дека на недела две се одело последните две три недели
Кога ќе влезеш во 9, 36+, веќе кај матичниот не одиш, кај што ќе се пораѓаш одиш на ехо и цтг, па те следат и закажуваат кога да одиш. Јас како што памтам, на ГАК, 36+, па следно за 2 недели, 38, па за една недела, 39, е тука до 40 не памтам дали чекав една недела или помалку, после пројден термин секој ден..
Јас кај гинекологот што ми ја водеше бтеменоста последно бев во 32ра недела а кај тој што ме пораѓаше бев во 34та и после на 2 недели си идев кај него се до пораѓај. Ама мислам дека ако се во ред на 2 недели а по потреба и на една недела
Последен преглед ми беше во 35та недела кај матичната, ехо и цтг ми направи и толку кај нејзе. Од 36+ недела почмав кај докторот што се пораѓав. Ми закажуваше еднаш неделно ехо и цтг.
На една недела правевме цтг, ама ќе ти каже докторот ако треба почесто. Јас почнав да се отворам во 38ма, па одев на два-три дена и се породив 39та недела.
А како е тоа договорен пораѓај? Од понаредниот понеделник ќе сум 35 недела и сум на редовен преглед. Др ми рече од 36 недела се одело секоја недела на ЦТГ. Во Ремедика планирам порагај и цела бременост таму ја следам. Како е тоа со договарање на порогај? Иначе планирам царски.
Јас се породив природно. Вие веројатно ќе си договорите точен датум кога би се породила пред да те фатат болки.
Тебе може да дојдат да те видат, си има просторија и време, а да го видат бебето само на таткото е дозволено преку стакло.