Некој матичен гинеколог да предложите моментално сум кај Цветановски ама прблем ми е со скалите и не сум задоволна од докторот...
Железото ми е ниско, хемоглобинот ок си е, матичен вика одма да почнам со Тотхема, мислите паметно е? Некако рано..сте пиеле почеток на бременост?
Од старт пиев, зошто ми беше крш железото. Со 2 или 4 ка, ја почнав бременоста. Јас ги пиев грчките и супер ефект имаа кај мене.
Честитки, да е живо и здраво !!! јас уште од почеток пијам ферозомал и еднаш тотхема, совет мешај со сок од портокал оти така е многу гнасна.
Кажете нешто ефикасно за киселини. Умирам а тек сум 5 месец. Од се буквално имам киселини а машала имам и апетит. Некој совет?
Добро е што можеш да јадеш, јас 8ми и 9ти месец не можев уста да отворам. Иначе мене рупурут ми помагаше најмногу … и непечен бадем. На бокс за пораѓај докторката ми вика сјде еве сега имаме контракција буткај мама силно - јас викам докторке ве молам чекајте имам страшна киселина …. Се убија од смеење сите у сала штом се породив уште 2-3дена така желудникот ми беше безвезе но киселините исчезнаа одма
Малку е постар овој пост, но морам да се надоврзам. Го имам купено курсот на mamma prenatal и се мачам да го ислушам , едноставно не можам, баш ми е жал што претходно не истражив подетално туку директно го купив. Го земав после тоа курсот од Јасна (бебелогија) и жената е закон, толку интересно стручно и сеопфатно си објаснува со мерак да ги преслушуваш часовите. На страна тоа што после курсот си во група на вибер каде можеш да се консултираш за сешто со Јасна а плус и со други мајки. Овој од мамма пренатал искрено ви препорачувам ако може да го скокнете, сите видеа и се снимани не знам зошто не ги изрежала деловите каде што прави :ммммм…аааа…..иииииии. А налет ништо детално не објаснува туку чита од слајдовите цело време, за разлика од Јасна што со примери ти ги доловува работите.
Јасна е педијатриска сестра со години .. се сложувам за квалитетот на содржините каде каде ми беше пообемен материјалот во бебелогија.
Здраво девојки, Дали TORCH е задолжително да се прави? Дали може да се прави на државно? Мора во Скопје или? фала ви
Dobro e da si go napravis. Dr mi nema receno, sama si go napraviv. Na drzavno vidi maticniot ginekolog kade ke te prati a I na privatno go pravat . Vo Biotek pravev za 3900 mislam bese. Ova za Sk. Sigurno I vo drugite gradovi vo mk se pravi I na drzavno I na privatno