Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.954
    Допаѓања:
    143.257
    @MargaritaD^2 mozam da probam so maslinki ili oriz.jas vcera samo ladno mleko piev -malku mi pomogna.
    @m.i.g ja demek aj da ne pijam apcinja ,ama ako ima potreba i ke pijam.A i sama sum si kriva -ovie 2 nedeli tolku strvna i gladna sum so jadev se i sesto,ama ke moram da vnimavam od sega pa natamu.
    P.s. jas sakam edno vakvi :)

Прикачени фајлови:

Последна измена: 29 август 2015
    На MargaritaD^2 и m.i.g им се допаѓа ова.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    И јас сум тука негде 29 недела @m.i.g @eliii89 Заедно ќе ги очекуваме бебушите почетокот на ноември. Ми беше терминот 13 ноември, ама матичниот сега ми рече од 6-11 последно, последен циклус ми беше 30 јануари, ама никогаш не ми беше редовно и покасно ми рачунаат според бебето. Се ближи, си врви времето. Како сте спремни, имате купено нешто? Јас сеуште ништо, здравје септември крајот планирам да почнам.

На Едно Чупе, MargaritaD^2, Fatalnata и 2 други им се допаѓа ова.
  3. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Sto ubavo mene termin mi e na 19 noemvri a posleden ciklus 12.2 ,tuka negde sme :) i jas nemam nisto kupeno planirav negde od sredina na septemvri da pocnam da se pripremam:) zimski bebusi ke rodime :) mene mi kazaa masko a tebe ? :)

На MargaritaD^2 и kristina.k им се допаѓа ова.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @eliii89 и моето е машко :)

На MargaritaD^2, mama89 и eliii89 им се допаѓа ова.
  5. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.144
    Допаѓања:
    2.726
    Srce da me te plasam ama od zelka ne ti e. Isto I dvete SME so termini I jas vcera ton zelka izedov pa nisto me mi e. E Sega... I jas imam cesto grcevi do pred nekoj den, ama ne e strasno dokolku ne se prejaki odnosno nepodnoslivi. Dokolku se kratki I ne intenzivni nemas gajle.

6. malo duse

malo duse Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2015
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    46
    Добар ден мешина!!!Дали не која од време на време ја наболва стомакот?

7. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    @eliii89 @kristina.k јас сун 29+6 мене ми е терминот на 8ми ноември последна менструација имав на 1 февруари по редовна здравје хехе. Јас имам купено 1 многу мало боди дури и се мислам дека нема да и чини воопшто :( ама ако преубаво ми беше ...3 други боденца имам за од 0-3 месеци,2 шпикозни со капчиња се заедно и едно цело комплетче со лигувче, нараквичина и капче плус. Јас сакам да и купам и едно фустанче за ко ќе си одиме од болница да биди како пеперутка:inlove: ама не знам кај да барам @kristina.k кај има низ Бт ако знајш ај кажи секако ќе идам понеделник на контрола таман и да прошетам за алишта за бебушот . @mama89 друг лек без мед бидејќи сум алергична ќе приумрам ако намирисам само:*

На MargaritaD^2 и eliii89 им се допаѓа ова.
  8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @m.i.g во пазарот во Бт има многу продавници детски, кај големата чешма има 2-3, има и наспроти Безистен таа улица е цела со детски бутици. На излози сегде претежно женски ставаат, преубави работи има за женските бебиња.

На MargaritaD^2 и m.i.g им се допаѓа ова.
  9. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Фала многу ќе прошетам со мм да видиме што има и кај вас ;) ако ме бендиса нешто земам веднаш

На MargaritaD^2 и kristina.k им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.954
    Допаѓања:
    143.257
    Pa neznam veke ni jas,si imam jas bolki sekoj den ,ama bev pred 2 nedeli na eho, mi rece se e dobro...e vcera i denes i jajnicite me bolat a i stomakot pogore(vo linija na papokot)...ke se napijam caj od brusnica i ke vidam ,ako pak me boli ke odam na lekar....lele kolku mi e strav da ne e nesto loso....
    A svekrva mi koga bila trudna so maz mi prvite 3meseci ja bolel stomakot mnogu i mi vika tie 3meseci lezev so nozete zgrceni do stomak i taka pominala 3meseci..
    Sto e ,kako e neznam,ana znam deka mnogu se plasam.

11. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Епаа без мед срцка само цеден лимон,портокал,може и морков и цвекло повеќе витамин Ц само и природно повеќе а и можеш и онака апчиња вит Ц ...штом немаш темп не е страшно :* и јас планирам крајо на септ главен шопинг иако имам мноогу работи од страна на алиштенца но треба коритце,шишенца,цуцли,пелени,транспортер ии мн др работи...терминот ми е од 26.10 до 3.11 најдоцна ама јас се си мислам почетокот на октомври ќе биде до кај 15 октомври мислам синко мој ќе побрзаа тука негде сме сите :*

На kristina.k, m.i.g и eliii89 им се допаѓа ова.
  12. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Poveke sme bile blisku se najdovme :)

На kristina.k, m.i.g и mama89 им се допаѓа ова.
  13. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.144
    Допаѓања:
    2.726
    Ne se sekiraj. Da bill nesto seriozno veruj nemase da sedis Doma,ke si osetese sama deka Mora's na lekar. Ova ti e od panika. Baska Sega go pominavme nie toj kriticen period. Ni sleduva ubav period od bremenosta vtoro tromesecie. Cim ti rekle deka e vo red togas e vo red.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.954
    Допаѓања:
    143.257
    Of bogami kakva panicarka sum :whew:ama se javiv na doktorkata -mi rece moze da pijam caj od brusnica,da miruvam i vecer da stavam utrogestan vaginalno (a ako me cesa nadvoresno da se mackam so Kanasten mast),a ako ne pomine da idam vo ponedelnik da primam progesteron inekcii....
    Samo se molam se da bide vo red,oti ja i onaka panicam pa citam po internet se i uste poveke poluduvam od strav :sweat::sweat:

15. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    И да знаете второ тромесечие е најубав период.мене ми беше и најубав и најлесен период не ни осеќав дека сум трудна :) затоа уживајте уште малку...сега прикрај е друга песна ;)

На okcenzi, Fatalnata, Sunshine_1979 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.144
    Допаѓања:
    2.726
    @flower30 da znaes samo jas pak kakov panicar sum. Sega momentalno panika mi e zosto ne me boli ovie denovi. Mislam deka go preterav. Prvo so rekov da odam vo ponedelnik na lekar, ama aj me fati SRAM sto me kazam, dojdov da vidite zosto me me boli? Abe aj. Koga imam GRC zosto GRC, koga nemam zosto nemam. Nema kraj. I si rekov kako e taka e. More e da se pripazuvam, drugo e visa sila.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.954
    Допаѓања:
    143.257
    Da ,kako pisal Gospod taka ke bide.Mene mm sekoj den mi vika -smiri se,kako treba da bide,ke bide !!!ama nemozam bre,strav mi e ,pa i ova po internetov so se nema da procitas i uste tolku me plasi se.
    Ke se molime samo Gospod da ne cuva nas i nasite bebenca ,drugo se ke izdrzime !
    Kojznae kakvi majki panicarki ke bideme :):)
    Ti koja nedela si ? Jas sum 11 + 3

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.144
    Допаѓања:
    2.726
    Jas sum 10+3. Pa necitaj togas,cim te voznemiruva. Olabavi malku.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Срцка мене гинекологот исто ми ги даде Рупурут, ама само едно на ден ми нагласи да шмукам.

20. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388