Јас сум со еден клексан од почеток, вчера бев кај Јани, во извештајот пишува да се прекине 24часа пред царски или при појава на болки
Никако, не можам да се наместам за спиење, мешето тежи, се вртам стопати во текот на ноќта. Спијам со уклучена клима и пак сум жива вода испотена, преуморна сум и ми се спие, а не можам да спијам, се нешто жешко ми е , се нешто ме боцка, зимам и магнезиум и б6 пред спиење ништо не помага, киселини стандард.
Последно се боцнав во 21:00 сабајлето пред 6:00 ми пукна водењак, се породив за 9h,епидурал негде после 12h од последно боцкање смее најрано
еве и јас да се пријавам хронично ненаспана сум навечер поготово нз зошто си легнувам кога на рати спијам, станувам по 100 пати до тоалет и за вода ,жешко и тешко тек кога се разденува се заспива некако некој саат. На поручек со клима обавезно се преспива 2-3ч и се издржува некако одвај. Да Ве прашам како стоите со отоци на раце и нозе? и дали приметувате вие што се крај на 8ми-9ти бебе помалку да мрда дали од што веќе и станува тесно , ја нема некое време па ќе мрдна па ќе се разика
Јас немам отоци сеуште,34 сум, најверојатно ќе почнат покасно. Даа мрда помалку некако и моето не го осеќам баш. Само кога ќе се најадам мрда инаку не, си спие цело време изгледа
Otoci imam posebno na stapala. Sinoka mraz si stavav kako da padna za nekaoja nijansa. Ama od zeskoto nacalno sum sekade otecena, I race I noze I usta. Neznam koja nedela si ama normalno e ako ne lazam ptu kraj poradi prostor pomalku da mrda. Koga ti e termin? Jas 34 ja teram I ko vojnik brojam denovi za pregled .
Morning ..немам отоци и јас.. 9ти месец а во 7ми и 8ми мес бумбар ми беа нозете и рацете дури ми трнеа наутро.Мене бебе ми мрда дури и болка осеќам салта прави внатре.Веќе ми тежи и стомакот не можам ни многу да седам,да одам, ниту пак да стојам подолго.Како притисок да осеќам ..дури и од спиење ме буди Со лесно на сите да го издржиме периодов ..Ве гушкам
34 сум и јас краен термин 10.08 , ставам навечер ациди борици на нозете ама ноќеска левата рака ја сетив дека ми отекува , чекам контрола сега за 2 дена сум , ти каде ќе се пораѓаш ?
Vo Remedika kaj Simonida sum cela bremenost I tamu planiram poragaj. Drugata nedels sum na pregled. Ti kade planiras ?
Иато, исто, не можам да спијам и во 3 саат сум будна. Се препотувам, киселини имам, се преместувам те во спална, те во дневна, пуштам клима, гасам клима и така во круг секоја вечер....
Отоци имам и јас, ми почнаа некаде од 30 недела, прво на раце, па морав и бурма и се да извадам. Од 34 недела веќе и нозеве ми се бумбар, ама ќе се издржи уште малку. Еве од денес сум 37 недела, ситно броиме.
Сега сум добра, примам утрогестан вагинално од Чаир дадоа. И да, матичната сеуште не ми дига телефон од Четвртокот. Планирам да сменам матичен оваа недела. Дали треба да си го земам картонот?
Да не е на одмор докторката па не ти крева? Инаку ако се префрлаш се препорачува да го однесеш картонот за да видат како се одвивале прегледите и да има слика новиот лекар за твојата здравствена состојба.
Како сте ми девојки, издржувате ли Јас многу паметната си спиев под прозор со мокра коса , луѓе кичмата не ја чувствувам не знаете какви болки. Си купив некој деуг магнезиум со господ напред да ме попушти малку. Правев и крвна слика , сега ми стигнаа резултатите и железото крш. Од 17 паднало на 4... Сега ќе мора да пијам суплементи и дефинитивно малку да си ја сменам исхраната. За спиењето, и јас ужасно спијам . ПРЕПОТЕНА , сто пати станувам за вц , го будам мм кога ќе се свртам зашто ми треба 100 саати ама тоа е мора да се издржи...
Јас земав на Солгар железо, Ферозомал пиев ништо како да не пиев,исто железото 7 со месеци така, тахикардии ме утепаа