Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    4.002
    За што попрво да ја користам перницата :D Навечер спијам на неа подигната, за да се спасам од киселини, преку ден ќе треба да се вгнездам во неа :rofl: Еве денес не ме боли, не е секој ден, ама кога боли - боли ептен. Ама ќе пробам седење на перниче, фала ти :f:

На Simon4e0507, nice-girl, Puffy2019 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    645
    Тоа не одење на работа и општо што не смее да се работи нешто особено и по дома мене многу ми смета некако
    Цело време сум била турбо и очигледно многу сум се товарела со работа и ова сите што пишувате дека можам јас сѐ
    И сега сфаќам дека можело и поинаку
    Иако мене тешко ми паѓа вака ко паразитски да се осеќам ама бебчето е на прво место и не би ризикувала
    И сега сфаќам дека можело мм да научи машини за перење да пушти :rofl: пример

На hannybanny, Simon4e0507, Dijana DM и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    875
    Бев два пред една недела кај него, ми рече се гледаме за еден месец :rofl:

Кај можам јас еден месец дс не одам на ехо. На 19 се враќа Влатко од на одмор, па тогаш ќе видиме, дали ќе закажваме царски или ќе чекаме природно ама изг царски

На Simon4e0507 и naturally им се допаѓа ова.
  4. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    496
    Најлошо ми беше кога бев на строг бед рест од 16-26 недела.
    Сите околу мене ми викаа супер ти е си лежиш си одмараш , не се замараш ни работа ни ручеци.
    А никој уствари да праша како си психички , зашто кој бил во таква ситуација знае како е .
    Јас во себе имам илјада стравови , како ќе биде бебето, да не сум отворена, на секоја минимална болка гуглање симптоми , идење во болница во ни едно време и стравот моето тело да не ме изневери и да не успеам да го донесам бебето до безбедна недела.
    Ама пак , супер ми било на мене сум си лежела , има денови каде што никој врата не ми отворил да ме види и тогаш сфатив дека се е минливо. И ручек ќе има кога да правам , и да исчистам и се. Сестра ми доаѓаше да ми исчисти и секогаш ќе и бидам благодарна .

На juice_, hannybanny, pikachu2 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    645
    Исто
    Тој збор... Еееј одмарај си галје ти е :@
    Многу полошо ми беше кога и да спомне некој така демек
    Искористи лежи си:envy:
    Психички многу тежок период кога бев на строг бед рест и таа неизвесност
    Сеуште имам неизвесност во себе сеуште секакви мисли, но многу е полесно барем кога можеш да прошеташ околу населба барем ако не нешто повеќе

На Peperutce6, pikachu2, Simon4e0507 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Tulip023

Tulip023 Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    82
    Леле тие коментари лежи, одмарај, уживај си... Не сфаќаат луѓето дека тоа "одмарање" е психички презаморно, дека кога си на бед рест и кога од твојата дисциплина зависат некои работи секое движење го анализираш, внимаваш на се можно, да не му наштети нешто на бебето... Мене скоро цела бременост ми помина со мирување, со неколку кратки периоди кога можев малку повеќе да се движам и имав моменти кога буквално со никој не ми се зборуваше, само за да не слушам некои такви коментари.

На Peperutce6, Simon4e0507, Puffy2019 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. I.Ta

I.Ta Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2020
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    46
    денес бев на преглед, 36 недела и докторот ми рече дека плодовата вода била намалена, ама ќе следиме како ќе биде следна недела.
    дали е нормално веќе да се намалува цел ден тоа го мислам само?
    и дали некој знае која кратенка се однесува на плпдова вода да најдам како било претходниот пат.
    и незнам што да правам дали да чекам цела недела или да си одам порано кај мојот матичен

8. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    415
    Утре сум полна 39та недела...
    Како да толкувам болка во половината?
    Денеска доста често ме приболува. Потоа подолго време нема никаква болка, се е мирно...
    Не е силна, како при менструација е. Неверувам дека ова се контракции

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Вивиен5

Вивиен5 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    37
    Иста сум, си правам лоши сценарија, вака ќе биде онака ќе биде, анкциозност, па после навечер и панични напади ме фаќаат, ко ненормална сум

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    231
    Јас дојдов да кажам дека малце ми фали периодот кога бев трудна :D не ми фалат киселините и отоците ама некако изромантизиран ми е во глава и тој дел па бременоста си ја памтам како најубаво искуство. Највеќе ми фали близината со мм, не дека сега не сме блиски ама со бебе од месец дена како во бубањ сме од менување пелени, хранење и нишкање. Бебуле го сакам повеќе од животов ама ми фали да не ми е мозокот триста на саат и да си изгледам некој филм на раат со мм наместо сама во дневна додека дојам со саати :?:

На EnaEnA30, Baby warrior, MorskaSirena и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.188
    Допаѓања:
    15.325
    јас не мислам ништо лопо дека ќе биде со бебе туку општо нез како д аобјаснам. Нека проаѓа само :D

На Simon4e0507 и Puffy2019 им се допаѓа ова.
  12. Вивиен5

Вивиен5 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    37
    Па не стрикно со бебе само туку и со мене, не знам безвезе размислувам, многу слободно време имам изгледа, па и хормоните си го прават своето. Ајде после со бебе нема да имаме толку време да размислуваме:D

На Simon4e0507, Puffy2019 и Anie93 им се допаѓа ова.
  13. sencence

sencence Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    18
  14. sencence

sencence Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    18
  15. Tulip023

Tulip023 Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    82
    Јас имам пиено пред бременост, ама многу ми се гадеше и повраќаше од нив. Не успеав да ги пијам доволно долго за да видам дали имаат ефект.

16. sencence

sencence Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    18
    Uff jas gi kupiv vekje ..mn gledam gi falat deka imaat efekt pobrzo za podiganje na zelezoto..Solgar piev dosega ama nemase efekt (so Vit C)

17. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.723
    Допаѓања:
    3.666
    Јади убаво па испи ги, немој на гладно. Ако нема тоа ефект земи хеферол или тотхема ако е мн ниско . Јас пиев железо од now цела бременост ( од iherb нарачував онлајн) тоа е 18 мг и е за да го одржува железото плус во пренатас пренаталните имав 20 мг железо. И сосема доволно беше. Земи и метил б 12 по 1 да му помогне да се врзе... мн често за ниското железо може да биде причина и тоа.

18. sencence

sencence Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    18
    Gi falat deka bile isto kako intravenski brzi vo podiganje na Fe
    Da kupiv i B12 od 1000 na Solgar i Vit C ..

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    918
    Потполно те разбирам.
    Мене ме утепува она што веќе не сум во форма како порано, пребрзо се заморувам, па ми се слошува, и да признаам, си плачам понекогаш затоа што се чуствувам како неспособна, но мора да го прифатам тоа за да не направам некој поголем проблем.
    Инаку јас со машината за алишта уште не сум го видела тоа чудо, но затоа видов чудо како изгледа маж ми да џогира тераса и да чисти редовно со правосмукалка и да чисти тоалет.
    За правосмукалката одма си најде решение па купи робот со џогер :rofl:
    Ме нервира што не ме остава да носам кеси, пола кило да има во кесичката одма тој ја зема, само ако се многу, ми дава една да земам, најлесната:devil:

На fragaria и Simon4e0507 им се допаѓа ова.
  20. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    918
    Колку се изнервирав што го прочитав ова "супер ти е си одмараш", луѓево стварно се дрски, ненормални и завидливи. Кај мене пред некој ден, се жалам пред другар на маж ми дека со едно правење ручек веќе седнувам мртва уморна на маса да јадам, и дека немам сила после за ништо, дека морам да ги одморам нозете, му се врти на маж ми и му вика, е па ништо да си земеш една слугинка 8-|:x

На fragaria и Simon4e0507 им се допаѓа ова.