Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    885
    Да, на 19 се враќа од одмор, е сега кога оди не знам искрено.

На Lea321 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    885
    Јас сум за царски а Владко досега ме спрема за природен пороѓај, не сака да слушни за царски. Комшивката ја чекаше го надноси една недела бебето и прво му понуди провокација за природно, нејќеше, ја чекаа до крај, и пукна водењак ја породи природно.

Инаку за царски Сотир го фалат како најдобар.

На Mia Fuentes му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    885
    Хаха ме изнасмеа, сега баш на мажот ми му викам, да се породам и ќе ви кажам на сите, црна листа имам :rofl:

Деновиве многу избувлува сум, мн нервозна и гласна, многу ми е криво, од после имам грижа на совест за бебе ама тоа е хормоните ме потиснаа изг а и тоа што сум сама а мажот далеку ми е додатен стрес.
    Ајде уште малце и :punch:

На Simon4e0507 и Puffy2019 им се допаѓа ова.
  4. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    625
    Мајки, тие што сте на хормонска поддршка пролутекс/циклогест/утрогестан.. до која недела ги примате ? И тие што пиете Ферона , до која недела?
    Мене пролутексот ми рекоа до 32ра ама заборавив да прашам за другите,зошто пијам и утрогестан и Ферона за скратено грло..

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    506
    Утрогестанот ми рекоа да го ставам до 35недела . Инаку од 29та веќе ставам само по едно навечер. Јас пијам и токо релакс и ферона кои исто така ќе ги прекинам накај 35та недела.

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Jas05

Jas05 Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    42
    На која должина на цервикс ви ги пишаа токо релакс и ферона да ги пиете?

7. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    506
    Од 16 недела ми е 3.2-3.5. Тогаш и ми кажаа да пијам . Сега сум 32+4 и уште е толку фала богу .
    Мислам дека не штетат да се пијат секако.

На Jas05 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Yogic

Yogic Нов член

Се зачлени на:
    Четврток
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Cupinja od Bitola,vo koja apteka ima Prolutex i po koja cena da ne znae nekoja?

9. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.412
    Допаѓања:
    3.005
    Еве ќе се придружам и ја. Многу ми недостига квалитетно време со маж ми. Навечер легнувам со нејзе во спална во 9-9ипол, преку ден сум сама со неа до 4 отприлика… попладне маж ми секако ја зима да се изгушкаат и ептен е посветен да здивнам малце и ја.

Бебка 3 недели… некои денови знае да врзе и по 3саати спиење некои денови спие како зајче по 15мин. Најголем предизвик ми е успивањето :( во креветче само преку ден ако е ептееен успана и влезена во длабок сон на мене па да ја префрлам. Навечер на спална или на гарнитура во дневна до мене или до мм.

Така си мислев последните 2месеци од бременоста ми беа тешки од киселини и меше ама сега е озбилно тешко кога плаче и не знаеш зошто ;) еве ја моментално додека куцам овде ми спие на рака, претходно се нишкавме пола саат со вриштење (fingers) ама на крајот - моја си е .. ќе си ја нишкам и ќе си ја држам до кога треба … не е лесно ама ваква љубов не сум осетила друга :l:

На naturally, Puffy2019, Simon4e0507 и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Bebence2025

Bebence2025 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2025
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    42
    Девојки , дали имате искуство со хематом во 30+5г.н? До сега никој не го видел (или сега настанал) , денес докторката на ГАК го виде 2.1х3.8 мм, јас немам никакво крварење ни сега ни претходно. Дали е опасно ? На интернет се изначитав разни работи и многу ми е страв

11. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    885
    Да ве прашам, во план сум деновиве да купам пелени. После некое двоумење се одлучив за кан бебе и памперс премиум за почеток.
    Денски ќе му ставам кан бебе, навечер премиум, таа варијанта ми изгледа најисплатлива и најдобра.
    Е сега во зегин има некој попуст на кан бебе, колку пелени би ми требале на почеток.
    Две три пакувања од по 50 пелени доста се за почеток ?
    Не сакам да се трупам со залихи затоа што не знам дали ќе му одговараат на бебе.
    2 -ка кан бебе сакам да земам оти ве читав тука дека мали им се бројчината во споредба со другите пелени па затоа на 2-ка директно.

12. nate_93

nate_93 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    366
    Јас за почеток земав Памперс на акција од Ананас две паковања од по 50 пелени величина 1, да видам како ќе му одговараат. Понатака искрено размислувам за некоја поефтина варијанта како BabyLove од ДМ. За во болница му земав BabyLove мало паковање па ќе видиме таман дали ќе му одговараат.

На Надеж♥️ и Cvetce_ им се допаѓа ова.
  13. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    885
    Исто и јас од ананас сакам попустот да го нарачам и ќе земам две пакувања 1

На nate_93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    866
    и јас земав уште минатата недела пелени памперс 1 од ананас со шише и цуцли од авент па после здравје. Од babylove од кои производи сте задоволни имам ваучер па да си го искористам треба до крај на месец?

15. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.412
    Допаѓања:
    3.005
    Еве јас да ви дадам фидбек, 3 недели сме, памперс премиум користам, досега ниеднаш немаат пропуштено, газе и дунде чисти и без никакво црвенило.

На Cvetce_, Puffy2019, olly14 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. nate_93

nate_93 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    366
    И јас тој пакет го земав со цуцлите и шишето. Сакав тој со влажните марамици ама се имаше потрошено. Немам пробано производи од Baby Love други, нека кажат искусниве мамички хахаха. Јас пеленки за во болница му земав BabyLove и чешлиња земав од таа колекција за главчето.

На nice-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.399
    Допаѓања:
    3.795
    И ја ги користев памперс премиум со ќере планирам и сега со ова бебе да ги користам. Кај нас чим пропуштеше пелена значи време е за поголемо бројче, така се водев

На Puffy2019 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  18. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    243
    Како јас да сум го пишувала ова :) и кога ќе ми речат спушти го во креветче не го навикнувај на рака, луѓе во раце поише мене ми прија отколку на него, да можам ќе го захевтам за мене од што го сакам :D

На Ena Mena, Skyler81, Baby warrior и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    243
    Бебе е 6 недели, користевме памперс премиум 1 првите 4 недели, ако не се лажам 4 пакувања од 50 искористив со тоа што бебе дојде дома после 9 дена од раѓање. После тоа сменив на памперс актив бејби дека потенки за жешково време и еве денес прв пат му пропушти, мислам дека е време да сменам на број 2.

На Cvetce_ и Baby warrior им се допаѓа ова.
  20. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.325
    Допаѓања:
    5.513
    јас имам прашање до сите што сте при крај или веќе имате летно бебе... во планирате да ги вадите од болница на пеколов ? дали е океј ромперче на кратки и тетра? првото бебе ми е декемвриско, малце сум во збунка, а време ми е да се спремам :D

На pikachu2 му/ѝ се допаѓа ова.