Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Мене аптекарката ми рече можи и две ама не одеднаш, вчера прв пат две во цел ден инаку чекам да ме фатат големите киселини дури ептен ко ќе не можам да издржам тогаш едно и доста е

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    I jas mislam deka ne treba da se banjas, Ohridsko ezero sekako e ladno, a za trudnici osobeno

3. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    @Ninichka dusa mojot doktor sto mi go vodese invitro procesot strogo mi zabrani banjanje vo bazenti i vo ezerska voda radi bakteriite,plus sega si vo epten custvitelen period,nas ni preporaca more no samo do kolena da se slapkam ,no nie od pusti strav nikade ne ni otidovme-dolgo vreme go cekavme ovoj moment i ne sakav da rizikuvam,ovaa godina ripnamve i more i planina ,dogodina zaedno sinko ke se odmarame nekade:) pozz mila i so lesno neka ti e

На Sunshine_1979 и slobodka им се допаѓа ова.
  4. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  5. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Duso
    I jas sum isto eve 2-3 dena me zaboluva stomak okolu papokot kako da me presecuva nesto vo ponedelnik ke Pravam krvna slika pa ke vidime rece maticnata imalo nekoi apcinja I ne trebalo da boli ima li nekoj vakvo iskustvo hugs

6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Мами Очите страшно ме печат и чешаат еве два дена.Можно да е од бременоста?

7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.227
    Допаѓања:
    330.063
    Не верувам.Најверојатно ти е некоја алергија или инфекција на очите.

8. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    Има ли некоја мамичка што е 36недела да ми каже како се осека дали ја фака страв??..

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lina-kalina

lina-kalina Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    139
    Јас од денес влегувам во 36-та недела :). Прва бременост. Страв од самиот чин на раѓање немам зошто сум го прифатила тоа како сосема природна работа наменета за нас жените (инаку и мажите ќе раѓаа нели?) и дека ем се издржува ем брзо се заборава затоа што повеќето жени се враќаат повеќе пати да раѓаат . Еве мајка ми три пати раѓала :). Досега бременоста ми беше ОК без мачнини и повраќања, без посебен стрв за храна или некакви здравствени проблеми, иако пред месец дена наполнив 39 год, Дури и амниоцинтезата нормално и смирено ја прифатив и резултатите беа ОК. Е сега последниве денови потешко ги туркам, с'клет ми е, ме подболува половина, препони, тешко/споро се движам, за спиење да не праиме муабет ама многу поминало уште малу има се гледа крајот :). Читам многу, собирам информации за да бидам што е можно повеќе подготвена. Еве линк на you tube ( ) кој мислам дека најблиску ми ја долови ситуацијата со самиот чин на раѓање поготово зашто има околу 20 епизоди и опфаќа различни ситуации. Битно е да се биде присебен и да се соработува со лекарот и акушерките. Ако викаат диши диши, ако викаат напни напни :D. Тоа е она со што ние можеме да влијаеме и да си олесниме а се друго што не е во наша моќ бадијала да се нервираме и тресеме кога и безтоа неможеме да го смениме, нели.
    Ајде без нервози и паники ниедна не останала непородена :D.

На Едно Чупе, ivi1987, tweety26 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Страв немам воопшто, породувањето е нешто што мора сите да го поминеме :)
    Природен процес, бебето мора да искочи од некаде :)
    Немој да се плашиш, мисли само позитивно, какви ќе ти бидат мислите така ќе поминеш, ако тргнеш со грижи и страв, се ќе ти биде лошо уште од старт...
    Еве јас лично мислам само на тоа дека се пократко е времето додека да си го гушнам бебчето, да го фатам во раце, да го бацнам, мислам на фактот што станувам МАМА :D
    Што ми е благословено телото да донесе на свет нова душа, бебе, мое бебе :inlove:
    Плод на љубовта со маж ми:inlove:
    Почнувам да имам повремено лажни болки, мешкото ми е спуштено, не сум наспана, потежок е 9 месец нормално, ама не е нешто толку страшно и неиздржливо само треба да бидеме јаки :muscle::muscle:

Мисли на убави работи и се ќе ти оди полесно :inlove:

На ivi1987, Pcelka94, Bebulleee и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    @kristina.k ааа ти мене ме заборави, скарана ;(;(;( Хехехе се зезам да ви се приклучам во моабетов инаку @m.i.g и @eliii89 и јас сум со термин близу до вашиот 13.11.2015 (иако мислам дека порано ќе се породам). Последен мензис. на 06.02, со редовен циклус како германски часовник. Инаку носам машко бебенце. Кога сме кај шопингот ништо досега немам купено, само онака денес разгледував. Оставам за после 2-3 недели да се средам малку психички и физички после свадбата и да си почнам со шопинг.
    Инаку сакав да ве прашам дали имате болки во карлицата и бутовите? Јас кога ќе легнам да спијам неможам да заспијам ако не ставам перница меѓу нозе да ми е помеку инаку пукнав. Сега веќе ептен некако тешко се осеќам.

На m.i.g, Mariangel и kristina.k им се допаѓа ова.
  12. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Tuka nekade sme znaci :) ista sum i ja so svitkani noze i bez pernica i jas nemozam da zaspijam :) gledam na leva strana pretezno,spijam i na desna ama koga ke mi se ukocat kaj butovi pa samo se vrtam od edna strana na druga nemozam da se namestam i si dezuram cesto stanuvam za vo wc kako nenaspana sum,ama ke izdrzime slatki maki ni se :)

На Eli23 и Fatalnata им се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Нее мила не те заборавив @Fatalnata баш мислев да те означам, ама чекав да ни се приклучиш те нема некако :) и јас мислам порано ќе биде и кај мене, само се плашам да не не се сврти па да мора царски. Немам јас многу болки сега, го чувствувам бебуш горе кај ребрата ама затоа едвај дишам.
    Се спремивте за свадбата?

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    Браво за вас што сте толку опуштени, јас сум паничар по природа и цело време се трудам психички да бидам спремна тој ден. Брзо и без проблеми ми помина бременоста ама овој последниов месец цела вечност. Одвај го чекам денот кога ке ја видам мојата принцеза. Со лесно да поминеме сите. :*

На tweety26, Eli23 и Mariangel им се допаѓа ова.
  15. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Јас засега немам мака со ништо,само за спиењето морам да ставам перница меѓу нозе инаку ќе го смачкам стомаков.Јас лично ставам перница од почеток затоа што цел живот спијам на стомак и морав нешто да направам за да се одвикнам и да не легнам на стомаков,а сега веќе ме трга стомаков напред и ме боли кичмата.Болки имам повремено долу во карлицата,а најмногу во половината ама не им обврнувам внимание бидејќи знам дека ми се од бременоста. :D

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    За самиот чин не ме фаќа толку страв сум имала болни менструации и голем запек да се мачам а сите го опишуваат како така болките како болна менструација а пороѓајот како запек така да имам претстава и искуство за трпење огромни болки :lol::rofl::rofl:
    Паника ме фаќа дали ќе стигнам се да спремам шо имам наумено не сум научена да оставам на други ама ќе морам да научам :) а најмногу ме фаќа паника дали брзо ќе се уходам во улогата мајка ако ме разбирате :D
    После полноќ официјално сум во 36 :l::l::l::l::l::l:

На tweety26, monik55, Angel.Heart и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Се зезам срцка, немој да ме сфаќаш озбилно.:) Јас редовно се уклучувам ама само читам што сте пишале ( и си стисакм ми се допаѓа) оти како минуваат деновиве, денес недела ние свадбата и незнам што да пишам, се ми е во брзање, во спремање. Паника ме фаќа дали ќе е се во ред, и плус за мене како ќе издржам пошто искрено неколку дена има кај што за прв пат бебево го осеќам високо горе и ми приситска на желудник на дијафрагма и едвај дишам, а во текот на ноќта кога се спремам да спијам почнуваат колковите да ме болат и тоа многу. Апетитот ми е огромен, леле како мечка се осеќам,:( страшна работа, си велам абе цели месеци си бев супер, сега да не се напрам ко прасенце за недела дена па да се упропастам. :) Не отеков засега што е супер. :) Некако тешко се осеќам незнам дали е притисок или од бременоста. :(
    Ти како си мила? Бебушка како е? :inlove:

На Sunshine_1979, mama89, Mariangel и 3 други им се допаѓа ова.
  18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @Fatalnata ќе биде се во ред, ќе си уживаш во твојот ден, нормално без многу заморување. Ќе ни се пофалиш како поминавте.
    Ние инаку добри сме, бебуш навечер е најактивен, а јас исто ко тебе не отеков, килца си имам поприлично ама не ги сеќавам многу, а за апетит не ми се зборува. :$ Ќе си слабееме после, само да е се во ред. :*

На Eli23 и Fatalnata им се допаѓа ова.
  19. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Devojki Dali Ste imale bolki vo ovoj period od bremenosta bolka vo predelot na stomakot okolu popoceto

20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Можно е да е од ширењето на мускулите под него и од растењето на мешето.
    Инаку дали ви се нанадвор испакнати папоците? Мене ми е внатре како што си беше, немам промени, а гледам трудници околу мене сите со надвор папочиња се.