И ракавици обавезно да не заборави да си облече, а и шал би и купила за да ја зезам до крај Син ми е ист како ќерка ти ,прво што научи е да си соблекува чорапите. Ако заспие во кола, па го префрлиме во кревет, се буди во сред ноќ, соблекува чорапи и продолжува да спие Во градинка воделе "војна" со него за да не си соблекува чорапи...
јас да се пофалам денес отидов кај матичната да види за резултатите од мин.недела се пожалив на отоците мереше притисок и ОП висок јас не ни го секавам само жешко и плусот малку забрзан , ми препиша терапија,и да запишувам нешто ако се накачува во болница правец. Вие како сте со притисоци ?
Јас се нормализирав, а пред бременоста знаеше да ми се поткачи некогаш. пулсот тогаш не се спушташе под 100 а сега пулс 78 макс, притисок нормален а некогаш низок.
Da cuknam vo drvo OK . Odsekogas sum so nizok I sega mi e nizok. Nego jas maka so trugliceridite. Za 12 dena od 4.95 na 7.79. Mrsno I blago ne jadam vo golemi kolicini... da ne kazam retko. Od utre na celosna restrikcija. Na salati poveke ke bidam... I pisav na Dr I mi rece deka e normalno I da pazam da ne jadam mrsno I blago... ima nekoja iskustvo so vakva rabota?
Мене ми беа холестеролот 11 а тие 2.9 скоро 3... и после бременост направив почнаа да се спуштаат. Како ти беше шеќерот на скриен шеќер?
Не знам ваљда е нормално, штом ни се случува. Да ти кажам искрено јас со анкциозност и панични се мачев пред првата бременост, пред 3 години. Од кога останав бремена ми престана се, буквално ништо немав 3 години. Сега со втората бременост ми се врати се од претходно, зошто не знам... Ништо лошо пример не се случило па тоа да ми е тригерот, мн лошо чувство. Ете бедоксин, магнезкум земам редовно малку ми помагаат ама пак е тука анкциозноста. Ја мразам! Навечер имаш панични?
Testot pokaza deka nemam skrien seker. Inace sum 34 +5 Holsterol 6.84, glucoza 4.7 A pred dve nedeli glukoza 5.1, holesterol 5.4, triglyceride 4.95 Za kratko vreme mogu pokaceno 7.79. Prethodno triicuridite bea okolu 3, 3.4. Ama primav dolgo vreme hormoni I toa bese ocekuvano. Ama ova e previsoko.
Првото ми е Јули 28, кога го родив асфалтот гореше. го изнесов во ромперче на јајцето ставена и тетра над него. Друго што како прва мама не облеков чорапи до два месеци освен чат пат за спиење и постојано ме критикуваа. Ја немам поима сега за зимско, како што сум зимурлива сугурно со 10 слоја ќе излезе
На кратки нешто лесно ептен. Јас ја изнесов по бело фустанче на кратки со голи ноџиња и бели чорапки. Сестрата од неонатологија од Систина што ја облекуваше вика еј овие денови прва мајка со летна облека сите со шпихозни долги да не им студело надвор пукнало лето … инаку породена сум пред 3ипол недели… прежешко е нема потреба од бодиња и долги ракави никако.
А која тт ви е дома,пуштате клима? Овие денови само се расправам со мм ко некоја баба е. Ракавици да сум и ставела ,икала ладно и било облечена е со еден слој долги. Ладни и биле рацете ,нозете Клима пуштам да излади до 26 па гасам. И се појавија бубулички низ лице и тело. Мислам дека се вруќници.
И мојата цело лице и е со бубулички веќе цела недела мн се нервирам. Во вторникот на педијатар прашав во систина ми рече дека се бебешки акни и дека не се третираат поминуваат и дека се хормоснки од нас се чистат. Само со вода да и го мијам лиценцето. Инаку кај снд дома е цело време пуштена климата на 25. Температурата во дневна е толку 25-26 варира така ни рекоа и од систина на испис. Цело време е по боди на кратки… првиот ден за спиење и облеков по долги ама се нервираше и така ги архивирав сите бодиња купени по долги ниеднаш необлечени
кога ти е термин? јас мојата во декември ја вадев со боди на кратки доле, горе шпикозни памучни, чорапчиња, капа и кебенце горе, ракавици никогаш и немав ставено
Обавезно со клима, нас на испис ни рекоа макс до 26 степени да е дома, за бебе идеално е 22-23 ама сега не може да се постигне таа температура. Сестрата на прва контрола ми потенцираше, “бебиња трпат ладно, не трпат топло”. За изнесување по боди по прерамчиња и ромперче едно, имав патичиња купено ама мм ги заборавил чорапите дома па со голи нозе го изнесовме и баш и ни рекоа и онака е претопло. Првите денови дома така по ромперче, почна нервозен некако да е и само по боди по прерамчиња е. Ќе го покријам со една тетра ја рита одма и вришти. Некни изгасивме клима малку цело лице вруќаници му се направи, ја пуштивме си се повлекоа за еден саат.
Ама различни се бебешките. Како бели се. А овие се група се на едно место ситни црвенки па на друго место. Челото и главчето има и под вратчето.
И мојата имаше до пред некое време, сами по себе се повлекоа. 6 недели сме. Се активираа од топло и кога беше нервозна. На одредени места и како теменица имаше ама и тоа се среди. По насока на педијатар го користиме Биодерма маслениот чистач и лосионот за тело, а почнавме со веледа.
Ако ви е дома климатизирано и температурата е под 22 можиш долги, никако капа и нараквици, од жешкото можи да се нафрлува. 26 степени е горна граница за температура и е за по куси
Ау 22 да направам некој ќе полуди Ми е страв па сеа да ја рассоблечам си викам да не ја навикнав вака А капи ракавици им кажав слободно нека си стават јас не ставам на овој пекол.
Ве читам за температурите дома и се чудам, јас живеаѓ во куќа и климата од дневната буквално во спална лади ако ја пуштам на 19 во спалната е 22 степени инаку без клима во спалната е 26 ама е под сенка спалната и нема продор од сонце, ама за луфтирање ми е тешко, нема провев од прозорецот таква е собата завиткана.
И јас ги имав паничните напади пред бременоста и на почетокот кога останав бремена беше супер си велев добро е,но сега пред 2 месеци отприлика почнаа и ги имам само навечер,пијам магнезиум но не помагаме фаќа напад од недостаток на воздух во спалната соба или било која просторија и си мислам неможам да дишампо цели ноќи не спијам во последно време.Како да се надмине ова да си помогнеме ако некој знае.