Ќе се крене железото штом преземаш нешто Ама ете и кај тебе после промена на витамини. Изгледа, кога нешто тераме добро, не треба да менуваме. Ќе пишам во групава штом направам нова крвна слика дали навистина промената на витамини влијаела за пад на железото.
Не сум , светло кафена ама се фарбам во темно накај црна, не се издржуваше веќе. Инаку женски , бев излезена прееска и од еднаш почна како да ми свири во ушите , да имам силна главоболка и страшен умор. Се напив кока кола , седнав и се смирив за некоја минута се препородив. Од памет се извадив мислев нешто се случи со бебка па трчање да видам нешто да не имам на гаќи.. трауми. Дали ми падна притисокот или шеќерот не знам, некоја со слично искуство? Може и од слабово железо да ми е вака не знам...
Јас сум така многу често. Меѓутоа јас многу и се потам измеѓу нозете утоп сум редовно. Еве денес фустан носев и цела утоп и околу и гаќи.. Јас сум веќе и 33 така да верувам мускулите долу се подослабнати. Баш се мислев ако ми пукне водењакот и тече полека нема ни да приметам од потењево
Здраво на сите Ако сте биле во последниов месец дена на ГАК сигурно сте приметиле дека се реновираат некои делови... Дали некоја од вас знае одделенијата за лежење дали се вклучени во реновацијата?
Ако мислиш за после пораѓај, тие се реновирани пред некоја година. И не се лоши. Пристојни, чисти, по два кревета, тв, тоалет. А како што прочитав , само делот од приземјето ќе се реновира.
Високите температури имаат големо влијание. Воопшто не можам да се движам на топлово време, 5 минути да испаднам надвор ми се слошува. Одам само со кола секаде и седам само во климатизирано, а со мене секогаш носам вода шишенце. Викендов испаднавме да пазариме со сопругот по маркети, ми се слоши, ми се темни пред очи и ако не приседнам одма, сигурно ќе колабирам. Веќе сме големи, бебе е големо, отежнато ни е движењето, дишењето, самата тежина си го прави своето, притисокот паѓа на жештиниве премногу, пред некој ден го мерев 90/50, мене ми е низок притисокот, ама волку низок никогаш не ми бил, се забрзува пулсот, паѓа шеќерот, а тоа што дополнително и ти е ниско железото е плус. Хидрирај се добро, лесна храна и гледај колку можеш да избегнуваш да се движиш по жештиниве ако немаш потреба, премногу се високи температурите и за здрави, прави лица, а не пак за нас трудници, мораме да се пазиме.
Така ми почнуваше несвестица. Губење воздух односно дишење со секоја секунда потешко, зуење во уши, појавување на светки пред очи и голема слабост во телото. Тогаш кога ми се случуваше ова, железото ми беше во нормала, 15 и нагоре, така што претпоставувам дека е од притисокот или шеќерот, затоа што после коцка чоколадо и пиење вода, почнував "да се кревам". Вода и благо носете сите со вас постојано. Не се грижи, бебето е добро и ќе биде добро <3
Последно се исфарбав со Елсев без амонијак. За фаќање фати без проблем, само што брзо падна бојата. Во овој случај за среќа, затоа што ми излезе потемна од онаа на сликата и многу се изнервирав
Јас денес бев на забар неипходно беше, па регистрирав кола у 12/1 во најтоплото. Па бев на гости во сред пладне. И така секој ден јас изгледа нешто имам проблем со терморегулацијата( во кола без клима) Приметив дека кога не мерам притисок, не се плашам ми е многу подобро. А се плашам, се стегам, почнува да ми се врти, анкс мисли итн итн. Од утре влегувам во 14н. Јееј дај Боже се да биде океј Викендов бев и во диско, со штикла топ издржав. Имав и мал бран на интрузивни мисли, анкс, паники и така ама пројде. Само да си споделам да ми олесни
Јас бев лани на почеток на 9-ти, ми одобри и матичната и докторот во Систина. Се бањав и одма менував купачи, да не се седи со мокри. Не седев долго во вода. На плажа до 11 и после 17 часот.
Чисто од радозналост, дали на некој му се случило да му кажат еден пол 12-18 недела и после на втор скрининг друг? Се изначитав такви случки по странскиве форуми, па ме интересира и тука дали се случува да згрешат ( уште си се надевам дека ќе ми кажат девојче дека е хаха)
Од кога се почнати жештиниве гаќи суви имам заборавено што е. Цело време сум водена и цело време се осеќам помочано. На мм му викам дека се чувствувам како стар човек цело време помочана и цело време како да смрдам. Значи буквално само што ќе облечам чисти ѓаќи по 10 мин сум водена.
На моја комшика цели 9 месеци и викаа машко машко и иде на пораѓај раѓа женско. А толку му се радуваа на машко пошто има 2 ќерки и на крај и третото женско
Хахаха каква ситуација.. секако му се радувам што и да е, ама многу сакав да ми се мешани затоа уште си се надевам
Devojki, jas da si kazam da se olesnam Denes 34+4. Poslednive 2 dena vcera i zavcera posle jadenje imam dosta jaki bolki dole vo stomakot, konstantni i traat otprilika eden cas. Isto i bolki vo preponite. Grbot ne me boli, iscedok nemam, malata e aktivna dosta, ne znam dali ima prostor za griza. Na 17ti sum na prvo ctg a zadutre na posledni brisevi. Mi e strav da ne se sluci neshto predvremeno radi situacijata vo koja bev a i minatata bremenost. I taka, si ja olesniv dushickata