1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    935
    Ќе се крене железото штом преземаш нешто :)
    Ама ете и кај тебе после промена на витамини. Изгледа, кога нешто тераме добро, не треба да менуваме.
    Ќе пишам во групава штом направам нова крвна слика дали навистина промената на витамини влијаела за пад на железото.

На fragaria и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.630
    Допаѓања:
    7.531
    Магнезиум пиеш?

3. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    548
    Не сум , светло кафена ама се фарбам во темно накај црна, не се издржуваше веќе.:inlove:]:)

Инаку женски , бев излезена прееска и од еднаш почна како да ми свири во ушите , да имам силна главоболка и страшен умор.
    Се напив кока кола , седнав и се смирив за некоја минута се препородив. Од памет се извадив мислев нешто се случи со бебка па трчање да видам нешто да не имам на гаќи.. трауми.
    Дали ми падна притисокот или шеќерот не знам, некоја со слично искуство?
    Може и од слабово железо да ми е вака не знам...

Последна измена: 8 јули 2025 во 22:30
  4. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    548
    Јас сум така многу често. Меѓутоа јас многу и се потам измеѓу нозете утоп сум редовно. Еве денес фустан носев и цела утоп и околу и гаќи.. Јас сум веќе и 33 така да верувам мускулите долу се подослабнати.
    Баш се мислев ако ми пукне водењакот и тече полека нема ни да приметам од потењево:worried:

На Надеж♥️ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Elosi

Elosi Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2023
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    24
    Здраво на сите
    Ако сте биле во последниов месец дена на ГАК сигурно сте приметиле дека се реновираат некои делови... Дали некоја од вас знае одделенијата за лежење дали се вклучени во реновацијата?

6. BubamaraM

BubamaraM Активен член

Се зачлени на:
    Вторник
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    32
    Без амонијак фарбите на Гарниер, супер фаќаат.

На Puffy2019 и fragaria им се допаѓа ова.
  7. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    547
    Допаѓања:
    648
    :l::l::l:(fingers):hug:

На BubamaraM му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    265
    da po dva pati na alkaloid

9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.202
    Допаѓања:
    22.589
    Ако мислиш за после пораѓај, тие се реновирани пред некоја година. И не се лоши. Пристојни, чисти, по два кревета, тв, тоалет.
    А како што прочитав , само делот од приземјето ќе се реновира.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.005
    Допаѓања:
    17.134
    Високите температури имаат големо влијание. Воопшто не можам да се движам на топлово време, 5 минути да испаднам надвор ми се слошува. Одам само со кола секаде и седам само во климатизирано, а со мене секогаш носам вода шишенце. Викендов испаднавме да пазариме со сопругот по маркети, ми се слоши, ми се темни пред очи и ако не приседнам одма, сигурно ќе колабирам. Веќе сме големи, бебе е големо, отежнато ни е движењето, дишењето, самата тежина си го прави своето, притисокот паѓа на жештиниве премногу, пред некој ден го мерев 90/50, мене ми е низок притисокот, ама волку низок никогаш не ми бил, се забрзува пулсот, паѓа шеќерот, а тоа што дополнително и ти е ниско железото е плус. Хидрирај се добро, лесна храна и гледај колку можеш да избегнуваш да се движиш по жештиниве ако немаш потреба, премногу се високи температурите и за здрави, прави лица, а не пак за нас трудници, мораме да се пазиме.

На Трагедијаупмм, Positiv Girl, mama11 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    935
    Така ми почнуваше несвестица. Губење воздух односно дишење со секоја секунда потешко, зуење во уши, појавување на светки пред очи и голема слабост во телото. Тогаш кога ми се случуваше ова, железото ми беше во нормала, 15 и нагоре, така што претпоставувам дека е од притисокот или шеќерот, затоа што после коцка чоколадо и пиење вода, почнував "да се кревам". Вода и благо носете сите со вас постојано.
    Не се грижи, бебето е добро и ќе биде добро <3

12. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    935
    Последно се исфарбав со Елсев без амонијак. За фаќање фати без проблем, само што брзо падна бојата. Во овој случај за среќа, затоа што ми излезе потемна од онаа на сликата и многу се изнервирав :lol:

13. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.203
    Допаѓања:
    15.359
    Јас денес бев на забар неипходно беше, па регистрирав кола у 12/1 во најтоплото. Па бев на гости во сред пладне. И така секој ден јас изгледа нешто имам проблем со терморегулацијата( во кола без клима) :D
    Приметив дека кога не мерам притисок, не се плашам ми е многу подобро. А се плашам, се стегам, почнува да ми се врти, анкс мисли итн итн.
    Од утре влегувам во 14н. Јееј дај Боже се да биде океј:party:
    Викендов бев и во диско, со штикла топ издржав.
    Имав и мал бран на интрузивни мисли, анкс, паники и така ама пројде.:D
    Само да си споделам да ми олесни :lol:

На Peperutce6, Puffy2019, Anaroz1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    580
    Јас бев лани на почеток на 9-ти, ми одобри и матичната и докторот во Систина. Се бањав и одма менував купачи, да не се седи со мокри. Не седев долго во вода. На плажа до 11 и после 17 часот.

На Anaouou му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    611
    Чисто од радозналост, дали на некој му се случило да му кажат еден пол 12-18 недела и после на втор скрининг друг? Се изначитав такви случки по странскиве форуми, па ме интересира и тука дали се случува да згрешат :rofl: ( уште си се надевам дека ќе ми кажат девојче дека е хаха)

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Надеж♥️

Надеж♥️ Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    433
    Од кога се почнати жештиниве гаќи суви имам заборавено што е. Цело време сум водена и цело време се осеќам помочано. На мм му викам дека се чувствувам како стар човек цело време помочана и цело време како да смрдам. Значи буквално само што ќе облечам чисти ѓаќи по 10 мин сум водена.

На I.Ta, Eho, Peperutce6 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.406
    Допаѓања:
    3.825
    На моја комшика цели 9 месеци и викаа машко машко и иде на пораѓај раѓа женско. :rofl:
    А толку му се радуваа на машко пошто има 2 ќерки и на крај и третото женско

На Ladyme и Larea им се допаѓа ова.
  18. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    611
    Хахаха каква ситуација.. секако му се радувам што и да е, ама многу сакав да ми се мешани затоа уште си се надевам:rofl:

На Puffy2019 и MorskaSirena им се допаѓа ова.
  19. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    830
    Devojki, jas da si kazam da se olesnam :)
    Denes 34+4. Poslednive 2 dena vcera i zavcera posle jadenje imam dosta jaki bolki dole vo stomakot, konstantni i traat otprilika eden cas. Isto i bolki vo preponite. Grbot ne me boli, iscedok nemam, malata e aktivna dosta, ne znam dali ima prostor za griza. Na 17ti sum na prvo ctg a zadutre na posledni brisevi. Mi e strav da ne se sluci neshto predvremeno radi situacijata vo koja bev a i minatata bremenost. I taka, si ja olesniv dushickata :D

20. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    5.517
    ау :rofl: на нашите кумашини исто им се деси, женско 9месеци, на пораѓај машко :D

На Ladyme и MorskaSirena им се допаѓа ова.