Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    @kristina.k мене ми е на внатре, како и претходно. :)

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Јас ја почнав 34 недела. Се трудам да не размислувам за пораѓајот. Само се надевам дека нема да се мачам многу саати. И едвај чекам да влезам во 9ти. ДА се олеснам оти не се дише, не се јаде и не се спие.
    @Fatalnata мислам ножињата да може ќе ми ги качи на ребрава и ќе си се закачка. Така го осеќам :rofl: Ги памтите оние на физичко дрвените скалила по крајот на салата? Е ко такво си ги замислувам ребрата.
    И да, коскиве болат, се укочуваат, само си офкам. Барем нека залади.
    Папокот не ми е нешто посебно испакнат.

На Едно Чупе, mama89, Mariangel и 2 други им се допаѓа ова.
  3. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Читам нешто зелки сте јаделе. Јас од пусти мерак за кисело денеска изедов цела зелка. Не можев да одолеам.
    Инаку да ви кажам моето искуство од првата бременост какво ми е.
    Како најтешки моменти во сеќавање ми останаа првото тромесечие и првата / втората недела после породувањето. Породувањето беше кратко и можеби поради тоа не ми остави голем впечаток.
    Сега исто ми е многу лошо, ама немам време да мислам многу на тоа поради обврските со син ми. Одвај чекам да ми помине периодов па да се опуштам малку во бременоста :)

П.С. Папокот не ми беше испакнат ни мене. Индивидуално е.

На Mariangel, kristina.k и Eli23 им се допаѓа ова.
  4. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    @Fatalnata , @kristina.k I mene mi e navnatre e Sega se cudam zosto Ovaa bolka ke zaboli pa ke pomine Dali déka e karlicno bebeto, da se nema Mir se za nesto da se mislime
    Backi

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @juli rak изгледа таму ти притиска со нешто, мене ко ми беше подолу кај бешиката ми се јавуваше болка некогаш и како струја да ми поминуваше.

6. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    @Eli23 Досега т.е пред 2 недели бебчето ми беше со главчето нагоре ама последниве неколку дена абе како да сум го изела и во желудников да ми е и ме притиска, од киселини глава неможам да кренам, потешко дишам. Карлицата валда дека се шири многу ме боли, а и нонстоп трчам во вц имам чуство на полн мочен меур а уствари ништо нема. Како во лифт да ми е бебево цел ден горе а ко ќе легнам долу.

На lina-kalina и Eli23 им се допаѓа ова.
  7. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Мене ми излезе папокот уште пред 2 месеци скоро

8. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    I jas sum non stop vo wc,isto se cuvstvuvam i samo trcam ,ama moevo e nisko i moze pritiska i za toa, nego neznam deka lezam,i znaat da mi bidat mokri gakite,ne osekam deka mi tece,dali od pot prasav maticen normalno bilo mi vika,stavam navecer vaginaleti znam od toa nasabajle da istece,ama ne sekogas vo tek na den znaat da mi bidat mokri,dali cuvstvuva nekoj isto ?

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Моево е одамна долу со главчето. Иста сум и јас ко тебе. И вода да се напијам имам киселини. Ми се одмили и јадење и се.

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Моево пред една недела беше карлично, знам дека е рано и има време ама пак ми е мисла дали ќе се сврти. Од тогаш не е свртено исто ме удира со коленцата странично, а и мислам ќе осетам ако се врти сега.

11. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Мешиња матичнава ми препорача да пијам секој ден ( сабајле и навечер) по една супена лажица рибино масло а не ми кажа зошто. Некоја искуство со ова? Мн лошо ми мириса. 20+2 сум

12. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Лелееееееее, ако сакаш уште толку да повраќаш пиј го...:drunk:
    што е со докториве...затоа постојат омега3 капсулите...
    јас пијам такви и не ми е гадно...а од тоа што ти рекла да го пиеш животот ќе ти се згади по неколку дена :drunk::drunk:

13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @okcenzi ако пиеш витамини со плус омега 3 жолта таблета што имаат, не гледам потреба за плус масло. Мене и тие ми сметаат, а не чисто масло :envy:.

14. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Сте се распишалее попладнево ве исчитав ситее :) сите со слични слатки маки сме :) и јас до 7 ми месец летав клекни стани наведнисе ама сега 8 ми тррт небиваа баш...од понеделник 32 нед,...до пред еден саат бев на работа затоа ме немаше...уште нема нова примено т.е.моја замена....од понеделник ќе дошле повеќе на интревју па од 1 септември се надевам ќе стартува некоја...денес после доолго време 2 родендени и и накрај пак сама ме остави да метам и џогирам и дошле гости ии сега пак болки како неќни половината боолии :( а од утре секој ден по трии родендени :( @Fatalnata опуштеноо ќе бидеш весела убава невестаа :* @kristina.k не се секирај може во последен момент пред пораѓај да се сврти не мисли на тоа сега :* киселинии да не се подречам неколку дена немам чудна работа :) а секој ден мскам јадам сештоо мајонези кечапи павлаки тостови пици торти сее и немам дури чудно ми е хаха :D ама мноогуу млеко тетрапак пијам денес обавезни литар па и више од шишето дирекно хаха ладничко од фриждер глок глоок и цело го мавам на екс посебно ноќно време или насабајле :) од секогаш сум си пиела млеко од мала мама едвај ме одбила хаха до 2 год ем сум пиела од чашка козјо и кравјо ем сум викала : Мамоо ај одиме дугата соба сакам цицее ( во друга соба зошто ми било срам да цицам пред други хехе) ,а мајками викала мувата го испи ( си цртала муви на градите за да ме одбие) хаха и јас тажно кога че сум ја видела ,,мувата,, : Ах таа лоша мува ај дај цаса меко од цаса те пијам :D

На Fatalnata, MilaP, Bebulleee и 5 други им се допаѓа ова.
  15. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    @<3 pleza4e <3 @kristina.k пијам фемибион 2 + магнезиум 350 и од тие омега од фемибионот ми иде на повракање а уште од рибиново масло уфффф. Јас и така сеуште секој ден повракам, некогаш и по 2-3 пати. Не знам што да правам. Таа не ми кажа зошто да го пијам рибиното масло. Тешко е за поднесување.

16. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Рибиното масло ти е потребно, за развој на мозокот на бебето, значи пожелни се да ги пиеш сега и кога ќе доиш.
    Ама па нема потреба да го пиеш во течна форма, нека не се занесува таа, можеш во таблетки да си пиеш барем нема толку многу гадно да ти биде :drunk:

На okcenzi и Eli23 им се допаѓа ова.
  17. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    И јас сум тука некаде, 34+2 и како се наближува времето и мене почнува страв да ме фаќа од пораѓај, разни мисли ми шетаат низ глава. Со шопинг за бебуш уште не сум завршила, намерно си оставив дел за при крај да си докупам, секој ден по нешто купувам за малиот, искрено ме релаксира и уживам додека ги бирам алиштенцата и другите ствари што се потребни.
    Имам болки во препоните, се имам пожалено за тоа, станувањето и седнувањето мислам дека ми траат цела вечност :D Бебуш рита баш под градите и на моменти и воздух снемувам, а почна да ми боли грбот, токму кај делот кај што го закопчуваме градникот на средината.
    Добра ви ноќ мешковци :*
    11898752_1623052904628861_4573655169980426804_n.jpg

На Едно Чупе, ivi1987, Eli23 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    I jas sum tuka nekade kako vas -> 10+5 :rofl: :rofl: Dolg pat me chekaa :whew: :D Samo zdravje da ima, se se izdrzhuvaa :inlove:
    Dobra vi nokj bucki moi i od mene :* 438d612373a64b804ab433353664711e.jpg

Последна измена: 30 август 2015
    На Едно Чупе, ivi1987, MargaritaD^2 и 9 други им се допаѓа ова.
  19. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Да се јавам и јас на рапорт.и јас сум 36 недела,и сега ќе си чекаме.
    До сега не мислев толку ама дали дека веќе сум во исчкување па ме фати една паника немам зборови.
    Ќе се потрудам до самиот чин да се изборам со оваа депресија и паника,да мислам нешто убаво,да се навикнувам.Веројатно дека не сум подготвена сеуште,ново ќе биде тоа искуство...страв од непознатото,како и цел живот што имам така и сега.
    Ама со Господ напред ќе бидне и тоа,ако ништо друго не трае цела вечност.
    Само се молам да имам природен нормален пораѓај без компликации и да не е со саати,ама како е пишано така.
    Термин ми е на 29 ти септември,а докторот вика можно е порано да е така му се чини.

На Едно Чупе, Eli23, mama89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101
    на најубавиот празник ГОЛЕМА БОГОРОДИЦА ми се роди СИНЧЕТО ТЕО госпот лес на сите трудни

На Kiflicka05, Ninichka, Едно Чупе и 29 други им се допаѓа ова.