Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Гледам за железо сте збореле,да ви кажам за моето железо и како си помогнав.
    Првата бременост ниско прениско железо нема таблети што не ги пробав мислам,и тотхема и се џабе и не се крена до крај си остана ниско и хемоглобинот исто.

Вторава бременост почнав со ок железо па падна нагло на 4. Викам не пробувам веке од овие што ми се пробани ке нарачам Малтофер(од Бугарија ги носат),има една жена на фб ги носи од таму и по карго за ден два ги праќа дома. Викам уште овие ги немам пробано. Ги фалеа како ептен ефикасни има у нив 100мг железо. И почнав,за еден месец од 4 на 15 се качи,прекинав да ги пијам и продолжив само со метилиран Б12 на Now, пиев еден месец(и уште пијам) на следна крвна слика железото 24.
    Топло ги препорачувам. Една кутија е 450 ден и 150 ден достава. Кој сака може да ми пише ке му пратам профил од жената на фб нека си нарача,пробајте.

H.VAGA likes this.
  2. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Мене најмногу ме вознемирува фактот дека не сум помочана, и не знам од кај е таа течност без боја и без мирос само што ке ги сменам гаќите после 15 мин пак иста песна.. не секој ден ама еве вчера бев до гинеколог само, од кога се вратив уште 5 саати морав да менувам гаќи а не ми се става улошка на топлово

Peperutce6 likes this.
  3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Прематурче не се споредува со термински родено бебе. Далеку од тоа дека нешто му фали, ама ПРЕМАТУРЧЕ е. Било во инкубатор, родено е пред време, во случајов 31ва недела. Сигурно не и е сеедно да мора да пази како трепка пколу него понекогаш. Многу потешко може да помине ако се разболи за разлика од останатите бебиња. Ќе се породиш, па ќе видиш дека нема вака да размислуваш.

naturally, nate_93, Veci@123 and 8 others like this.
  4. АнаМаријаД

Извини што тебе те цитирам,сакам да кажам нешто на темава.
    Многу од тука ме знаат дека и јас со првото предвреме се породив исто прематурче бебе,не беше во инкубатор ок беше ама луѓе јас после пораѓај што ми стана незнам,детето не давав на блиски да го земат у раце не па надвор некој да го пипне. Незнам што ми беше стварно,дали потсвесно нешто..
    Знаете како мачка ко ке се омачи со мачиња и напаѓа се живо ако им се доближиш.
    Скроз ја разбирам Лејди,ма кој сака што сака нека збори не било добро така,стаклено звоно незнам што…едноставно така се осеќав во тие моменти не го давав не го покажував по луѓе и крај.

5. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Да не се потиш во тој дел? Истото ми се случува мене кога сум надвор, баш еднаш @Peperutce6 ме смируваше ми даваше насоки :) и од тогаш немам гајле.
    Понекогаш и дома кога ми е топло истото ми се случува, ама поретко затоа што воглавно работи климата и е таман температурата.

Peperutce6 likes this.
  6. АнаМаријаД

Кој што прави и јас само мењам гаки од испотено а носам секојдневна демек да упие ова она,џабе тоа од страна се поти па ако не смениш одма и нагоре иде влажно седи. Никогаш не сум се потела како сега во бременост.

KittyT, Eho, Peperutce6 and 1 other person like this.
  7. Firefox13

Firefox13 Активен член

Zdravoo , dali ima nekoja shto so prvoto se porodila so carski a so vtoroto prirodo , kolku razlika bilo izmegju dvete bremenosti , ako da koj doktor vo sk se nafatil za taka . Vi blagodaram !

8. АнаМаријаД

Јас со првото сум царски,сега сум бремена моментално со второ и со докторот се договоривме на следна контрола во понеделник ке го мери претходниот рез на матката и рече ако дозволува ситуацијата ке пробаме природно. Кај др. Митко Ивановски во Систина сум,и со првото ме породи и сега пак. Разлика 2 години и 4 месеци иначе.

9. Positiv Girl

Positiv Girl Активен член

Само што се вративме од одмор,30 недела сум бевме 3 дена не сакавме повеќе поради топлото и јас не се бањав нормално само до колена во вода исто се плашев.Инаку гинекологот ми кажа смеам во вода но некако си мислев нема да бидам мирна после тоа.Пази се од топлината и не се изложувај на сонце,мене ми беше жешко и под чадор:sweat::sun:

Anaouou likes this.
  10. nice-girl

nice-girl Популарен член

Meшковци вие што сте при крај дали е нормално 35 недела некако лажниве контракции малку почести да бидат и дали ви се случува од време на време како некое чудно пецкање таму доле8) јас последни испитување денес крв и урина во ред се вчера кај матичната пак висок притисок 140/90 ми ја зголеми дозата на метилдопа 4х1 и диазапам пред спиење па денес сум некако по свежа додуша и претходно не ни сетив дека со притисок имам работа се мислам од жешкото. Другата недела сум на прво цтг другите до кај сте ? се гледа полека крајот:D

Puffy2019, Ani93 and olly14 like this.
  11. АнаМаријаД

Јас денес 36+1 исто со почести лажни контракции и боцкање како грчеви некој доле,знаеш како со нож ко ке пресече исто како пред добивање тие crumps,трае кратко и поминува,првото цтг прошлиот четврток супер беше,утре сум пак па да видиме :D
    Уште малку остана :inlove:

Puffy2019 and nice-girl like this.
  12. Feniksgirl

Јас имав многу лажни при крај. Леле еднаш мислев готово ќе се пораѓам. Не знам зашто така. Од 35та почнаа, најизразени во 37ма ми беа.

13. АнаМаријаД

Тешко е веке големи сме машала :D
    Ноќе едвај се вртам од една на друга страна,таман ке задремам ке ми се примоча или ке ме фати врукина,па стани појачај клима па врати се ке задремам ке станам пак за у вц и така цела нок,овие денови почна тоа да ми се дешава ептен изразено,а да не зборам дека некоја инсомнија ме фатила мака мачам прво да заспијам кога ке легнам.
    Ви се дешава вас вака?
    Викам да се наспијам уште малку колку што остана после секако нема спиење со бебе и тодлер дома ама ете неможам :(

KittyT, nice-girl and Feniksgirl like this.
  14. Feniksgirl

Исто не спиев, маж ми ни викаше, што фино се вежбаме за бебево со неспиење.:rofl:

15. АнаМаријаД

Јас со првото што убаво си спиев,можев цел ден да си го преспијам и ноќе убаво без многу будење,сеа дали и врукинава придонесе незнам,со првото во зима бев трудна.
    Значи дефинитивно забрането деца правење ноември декември,за тие што не сакаат да го трпат ова шо го трпиме ние сега на оваа врукина :rofl:

Positiv Girl, Puffy2019 and Ani93 like this.
  16. Feniksgirl

Јас во ноември се породив, исцркав цело лето… гола со клима спиев.

17. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Јас сум според мерки на бебе 37+3 скоро недела и пол поголеми, растеме со брзина на светлината а на мене ништо не се познава.
    Бебе џинче а мама како компир на чечкалици :rofl:

Ама морам да споделам дека на почеток се плашев и поинаку ја замислував бременоста, јас луѓе во ниеден момент не осетив некоја тешкотија. Пишував и на почетокот дека немав ни мачнини ни киселини ни замор, помина и прв триместар и втор, еве го и трет и за раѓање дојдов јас абер немам дека трудна.
    Немам ни отоци, ниту имам мака ид жешково, јадам како луда, тоа единствено ми е :)
    Дури и ми се регулираа некои работи, претходно знаеше притисок да ми се поткрени, тахикардии имав, панични напади, од тоа се плашев највеќе, со бремноста како нов човек сум, се исчезна.
    Единствено еден период ишијасот ме гибаше ама и тој преку ноќ исчезна.

Дај Боже сите трудници да имаат ваква бременост :l:

Се молам само и пороѓајот и опоравувањето да биде лесно и конечно бебушка да си го гушнам.

18. АнаМаријаД

Мене ми е страв така да спијам да не се укочам уште тоа ми фали :( а ми иде од кожава да си излезам колку ми е топло :sweat:

19. nice-girl

nice-girl Популарен член

Исто мачно е вртењето од една на друга страна, па кога успана ќе ти се примоча мислам додека станам се свртам и тргнам до вц испуштив готово:o

АнаМаријаД likes this.
  20. Ariel.20

Ariel.20 Истакнат член

Девојки, да ве прашам имате ли линија на стомакот. Се гледам на слики од првата бременост овој период сум имала баш темна линија, сега сум 32+5. Овој пат немам.