За сите душечиња што ги гледав ми рекоа хипослергени дека се. Јас само споредба бо висината правев, мислам мм правеше мене не ми менуваше дали е 14цм или 19 искрено
Јас пијам само Прегназон КОМПЛЕТ од сам почеток... Двапати само ми се слоши и ми падна притисокот и ништо друго... Ама од памет ме изваде прашањето дали крварам а знаат дека сум бремена... Можеби е добро да ми препиши нешто матичниот ама сеуште немам одговор ако е не е многу ниско пак да не биди после наеднаш... Инаку хемороидите ми прават многу проблем сега првите месеци не ама од средината на 4ти многу а пијам вода, чај ( оладен) со јаболко и цимет... Исто така на контрола бев средата дамата беше сосема добра... Инаку зошто сеуште не ја чувствувам повеќе пати? 21недела сум веќе со преден ѕид речено од специјалистот а заден од матичниот ...
Добив одговор од едниот Сидерал фолик а од матичниот Флорадикс ама не ми кажа конкретно дали сируп или таблети.. Мислење кои се подобри?
Ти благодарам, ама ете нас (со Nuny) не тераат да пиеме sideral folic ... мене железото ми е 22 скоро.. ама морало да се пие нешто бидејчи за хемоглобинот границата била 115... А пијам и пренатални и сокови дневно си правам со свашта веќе хаха..Аман мир да се нема...
И мене само еднаш ми дадоа. Матичната ми рече да се видиме тек средина на август да ме прати за мерење шеќер и ддимери. Во петок сум на скрининг во 20 недела тој што се прави. Не сум ја видела цел месец и ништо не ми спомна за крвна слика. Еднаш сама тука кај матичен општ лекар си испитав пошто имав вртоглавица и толку
Јас петок ќе одам на скрининг и морам ради инекции.. И ќе си ја видам бубачката пак ... Сега како што растиме двете потешко ни е... Мене веќе грчеви ме фаќаат многу.. Ама за бебуш се ќе се издржи..
Јас чисто бел без никаков мирис.... Инаку јас во 15 правев се тестови ок беа немаше некои проблеми ниту на брисеви ниту крвна слика... Ајде само храбро
Мене докторото ми рече измеѓу 24та и 28ма. Планирам да го правам околу 25та т.е измеѓу 24та и 25та кога ќе успее маж ми ден да земе да ја чува ќере
Фала на одговорот. Сега прочитав дека било за шеќерот и пишува дека треба да се испита од 24 до 28 недела. Арно што прочитав што сте пишале, здравје утре да се јавам кај мојот матичен Поздрав
Јас пиев Флорадикс сируп, ми кажа 3х15мл, ама јас 2х25 си пиев не можев 3патидека пијам и други лекови
денес ми правеа прв пат вагинален преглед со прсти, не сум отворена, ама од сабајле до сега некоја чудна болка осеќам цело време. некоја девојка да пише што и имаат правено вагинален преглед како поминала после тоа дента
Се среди ли барем? И јас треба прераспределба за пиење да направам се зафркнав со Анафоликот кога ги зедов се збунав го испив во 23 часот и сега морам да не одам во вц до тогаш го пијам и одам за ноќеска да спијам... Во 14 Прегназон во 17 Фраксипирин се боцкам Во 20часот Утрогестан Во 23 Анофоликот Претходно во 21 на секој втор ден додека имав кесички магнезиум земав сега Немам повеќе треба да земам...