Се проверува на крај, да, инаку ако оди споро отварањето при породување докторите практикуваат право буричкање за да се убрза процесот. Е тоа само памтам после 6 години, а од обичен преглед вагинално ништо не ми било..
Не бројам, но ја следам дали движи, ако ја нема саат-два одма ме замислува, па како телепатија ќе се јави или ќе протресам или "боцнам" со прст и се јавува. Гледам дека има некој ред на спиење и будност. На феталните движења мора да внимавате, не да броите, туку да следите дали продвижува редовно. Знам дека на крајот е како Бог сака, но наше е да внимаваме колку што можеме (не да се оптеретуваме и потресуваме со тоа), туку да следиме. Секако дека има денови кога се помрзеливи но сепак се придвижуваат, а има и денови кога стомакот ни танцува
Девојки, не знам дали трипам ама со првото во 17та недела баш убаво осеќав удари. Сеа со ова едвај па едвај ќе осетам некој ден нешто а сум втора бременост 17+3 Исто осеќам стврднато ми е кај желудникот и многу боли во движење, зар е можно до толку горе да се напика?
Edno prashanje , posle prvo dete i po redoven ciklus dali e mozno da vi kasni 10 dena so moznost za bremenost a da ne pokazuva na testovite ( tie od 50 denari vo.kesicka edniot nevaliden dr. So edna crtka )napraveni na tretiot den od docnenjeto na ciklus ? Ili pak pricinata e hormones promeni ili promena na vreme , stres itn .
Повтори го тестот пак и ако не си бремена посети гинеколог, секако можно е да доцни и од други причини.
Девојки стомакот си го осеќам многу тешко како 100 кила . 34+ сум и веќе ми е тешко да се вртам , да станувам од кревет се буквално.. Кога одам понекогаш како да ме стега долу по некоја секунда дали е од тежината не знам.. Во петок сум за брисеви ќе и спомнам и на матичната ама ние што сме до августски бебиња и тука некаде со термин како ви е ? Тежи ли мешко?
Јас сум две недели поназад од тебе, истото го чуствувам. Се потешко се вртам во лежење, се потешко станувам од кревет. Болка долу исто чуствувам понекогаш, како да ми тежи премногу во одреден момент, и потоа поминува.
Болката ја осеќам и јас наеднаш ќе ми затежи и во одење па морам да седнам, или знае кога ќе станам да ме заболи и додека тргнам со одење да прекине 32 недела сум, денес сум на контрола баш ќе прашам. И промена на време приметив му влијае со мрдањето, а се менува времето поспано е, мрда ама поретко ден два и после се враќа во нормала ама и тоа да прашам денес дали е ноемално ...
Мислам дека е нормално, до крај мислам ми требаше некој да оди по мене да ми го придржува, посебно кога ми се спушти околу 35 недела ќе ти преолесни кога ќе се породиш, може и ќе ти фали, ми прифалува на моменти иако ми беше мизерно и тешко последните недели како кит, некако брзо заборавив
Јас сум 33+4 и ако подолго стојам или едно подруго се наведнувам исто се осеќам, да седнам одма ми проаѓа чувството.
Ја сум со неделите како Пуфи, сеуште немам некој проблем со вртење при спиење или слично ама доле осеќам болки кога се движам, како да ме пресекува, понекогаш и како блага менст болка и поминува, деновиве сум на контрола па ќе видиме.
Значи се што мислевме дека не е нормално уствари е нормално во бременост А имаме уште пат да си тераме Јас па отекувам во лицето по малку , сабајле станува брат ми (8год) и ми вика омг како пчела да те каснала за носот
Уфф не да тежи.. Ми се темни коа се вртам од една на друга страна во кревет,боли на препони доле негде ужас. А коа треба да станам до вц…