Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. naturally

naturally Популарен член

И мене така ми беше, на сред улица застанував кога ќе ме штрекнеше:sweat:. После ми кажа докторката дека притиска со главчето, ај уште малце ќе издржиш.

Cvetce_, Danny M and Puffy2019 like this.
  2. katerina.femina

katerina.femina Истакнат член

Здраво девојки. Денес бев на контрола + прво ЦТГ. На 27.06 влегов во 9ти. Докторката провери и рече дека сум отворена 3 прста. Рече контрола за 2 дена. Инаку второ бебче ми е,со првото регулар си пукна водењак,па добив болки и многу лесно и брзо се породив. Исплашена сум и не знам дали да се движам повеќе или да лежам...колку време може да трае ова вака, една недела?? Пишува во извештајот,зрелост на матката втор степен. Истото го пишуваше и пред 2 недели..

3. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

А демек можи да си отворена а да не се сеќава
    :worried:
    Ме замисливте оти деновиве имам долу некое чудно чувство.
    Пред една недела бев на контрола немав абер, ме прегледа и вагинално, постелка не е целосно зрела, и цервикс 43 мм
    Ама деновиве кога движам осеќам како да ќе ми падни по пат :rofl:
    Задутре сум на контрола кај матичен и тек дури на 23 на цтг ме закажаа во Плодност, таму после 38 недела правеле цтг, освен ако нема некои индикации за порано нормално.

4. katerina.femina

katerina.femina Истакнат член

Еве можело. Јас сум 38+2...мора да има индикации за пораѓај..болки,водењак или крварење..

5. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Уф, дури да дојди денот ќе се скренам јас.
    Јас на 23 ќе се закажам за царски.
    Според сите фактори земени досега добив две препораки од двајца доктори да одам со закажан.
    Со терапија сум цела бременост ради тромбофилијата, иако резултатите цело време се уредни од д димери и хемостаза.
    Бебе е поголемко, посебно главче, јас сум ситна, башка гледам во извештајот сакрилизиран дел кај карлицата, појма немав шо значи ова се дури не го прашав сега другар ми чат џпт :)
    Два пати се испуштав рани недели, дакам да ги исклучам сите ризици.

katerina.femina and Nuny like this.
  6. Nuny

Nuny Истакнат член

Јас сум 20та недела и стварно се плашам за природно повеќе сум за царски... До сега велат се е ок им верувам гледам да не се стресирам штом немам мака значи е ок... И јас примам терапија Фраксипирин.. И навистина се паничам за природно сакам царски знам потешко ама барем нема болка да трпам, провокации итн.. А некоја членка да објасни како оди со закажан царски (мислам на процедурата) ... И имам страв од она ставање на игла назад во кичма... Не се плашам од игли напротив крводарител сум и сама се боцкам се ама тоа во грб инекција некако ми е страшно... И да прашам некоја членка дали знае кај нас низ аптекиве дали има алкохолни марамчиња... И нешто како гел(облога, газс било што ) за ставање после боцкање кај пржи кај се прават како грутки кај модринки не боли ама убива додека да се најде нареден ден место за боцкање. А пак после ден два чеша леле мајко...

Last edited: Jul 16, 2025 at 12:51 AM
    Mila0000 likes this.
  7. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Јас ги купувам од Оми аптеката во Систина 100 има во кутија 200 денари се

Nuny and Joanna28 like this.
  8. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Дали некоја чувствува болка од десна страна под гради, баш кај ребра?

Болеше само навечер ама сега почна и преку ден, тапа болка е, најчесто при одење или стоење?
    Бев на ургентен, не е жолчка рече докторот ама болката е уште присутна, ја издржувам ама не е воопшто пријатна.

9. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Јас за првото само Уриаж користам уште од почеток,еве сега и за бебо земав,предобри се.

Dijana DM likes this.
  10. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Да, бебе е тоа :)
    Мене под левата града ми беше, 8 месец таа болка ја имав, тогаш со главата беше таму в ребра напикано и кога ќе се тегне најверојатно тогаш болката е најинтензивна.

pikachu2 likes this.
  11. Autumn05

Autumn05 Активен член

Мене најискрено ич не ме болеше спиналната, дали од што бев возбудена не ја осетив нешто посебно не знам. Ни боцкањето не ме болеше ниту после тоа, немав ни модринка ни ништо, еве скоро 2 месеци се пројдени. Кај мене пробавме со провокации, не се отварав и се договоривме за царски, прелесно пројдов, десет да имам така би ги раѓала :) и после опоравувањето беше доста полесно од што очекував а и доста брзо

12. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Дури те читам ме иди да си ја спакувам торбата и сега да заминам да раѓам :)
    Пишувајте вака почесто позитивни коментари не сте свесни колку делуваат на психа :l:

GirldD123 and Autumn05 like this.
  13. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Јас бев упорна за природен пораѓај … иако докторката цел ден ме убедуваше дека имам тесна карлица и нема да може бебето да помине надоле. 9саати ми траеше пороѓајот од пукнат водењак до бебе, ама успеав вагинално. Цимерката во соба со мене беше царски … предтрашни ми се видоа нејзините болки прватс ноќ цело време влагаа доктори сестри плачеше ставаа за смирување инфузија … вториот ден исто со болки цел … тек од третиот некако почна да се придвижува повеќе ама раната ептен ја болеше и бараше за смирување апчиња константно :sweat: од тоа што го видов јас не би одбрала царски по волја… секако по индикација што се мора, се мора.

Ladyme, Marge, naturally and 4 others like this.
  14. Autumn05

Autumn05 Активен член

Леле греотка еј :((( стварно секој организам е различен значи. @Cvetce_ јас само од опоравувањето се плашев, викам да не не можам од кревет да станам ама стварно лесно пројдов фала богу, и резот ми е премал, ставам трака за лузни ама нема ни потреба, баш е дискретен некако :D многу значи и докторот што ќе те пораѓа, мене ептен ме смири мојот и си отидов лабава, некако и се исплашив од природно во последните моменти и ми олесна што се договоривме за царски :D кај ќе се пораѓаш ти?
    Ова што викаш за пржење од боцнато така ме болеше од клексаните што ми ги боцкаа после породување додека да ме пуштат дома, од се тие ми беа најболни :D

Puffy2019 and Dijana DM like this.
  15. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Плодност, се враќа докторот од одмор и ќе видиме што ќе биди, тој ми нема спомнато ништо за царски ама ќе видиме.

16. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Девојки, каде да се најде за излегување од болница по кратки за новороденче, да не е само едноставно, обично. Сите што го гледам за новороденчиња како за излегување од болница се на долги шпикозни или комплети.

Peperutce6 likes this.
  17. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Kade I koj te poragase?

18. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Vo enci menti ima interesni

Guns N` Roses likes this.
  19. nice-girl

nice-girl Популарен член

памук кале да видиш ми испаѓаат на фб со убави работи

Guns N` Roses likes this.