Не знам за на ГАК, но да се надоврзам и да прашам за во Систина што ми треба да носам? И јас уште немам торба спакувано
@bokace1 Како песната -солзи сами течат прости ми Сериозно, не знам како може волку плачка да бидам, ко што немав плачено пред бременост, сега исплакнав очи за сите пари Може насобрани емоции, и хормони. Пред бременост бев гневна, лута поради се што ни се случуваше, ама никогаш не плачев, стискав заби...сегааа...
За во систинс како што сум ги читала другите членки. Полнач , чешел. Од таму се даваат дури и четка за заби и паста.
Земи си гумени папучи за во вц за туширање пошто само мекани има во соба, плус полнач со долг кабел барем 2м пошто штекерите се многу доле а високи се креветите. Све деуги имаш во соба ако нема нешто, на повик на тел ти носат сестрите, супер се спремни
Женски земавте бодиња по прерамки за бебињата или само на кратки ракави? Се имам и сеа ми текна уште за бодиња на прерамки..
Папучи ти кажале веке подобро носи си гумени,полнач обавезно долг,дезодоранс,стегач/штипка за коса,чешел,друго се има таму.
И лабело мене ептен ми значеше ми беше сува устата по пораѓај … јас си имав земено и креми и серуми за ноќна рутина, природно се породив па втората вечер ептен ми значеше да се осетам убаво како дома
Јас па обратно, воопшто не сум емотивна во текот на бременоста, кај мене друго нешто се случуваше, имав неконтролирани напади на смеа, едвај се сопирав, не ми беше јасно што се случува. Вчера се изнаплакав за цела бременост што не плачев, ми умре папагалчето, цел ден бев даун .
И на прерамки, и на кратки и по долги. Јас сум спремна на жештиниве детето голо да го оставам, свекрва ми се по долги земала ладно било кај нас. Мене двете клими жештини ме отепаа и викам сега е ладно кога ќе дојде бебе нема да биде, добро ми вика како сакаш. Мајка ми иста песна бебе р мора да е облечено. Ајде и викам како - 5 да е а не +40, по куси чорапчиња и готово вика ѕиврички поарно. Млади се и двете не очекував такви изјави ама ајдее во едно уво влегува од друго излегува
Преубави се бодињата од зара по неколку пара што се пакувања… меки премеки јас земав по 5 што се тие на кратки најмногу ги носиме исто и од h &m
од зара земав едни на прерамки и едни на кратки, а од H&M земав на кратки на преклоп, пошо од големата дада се е по долги.
И кај мене се двете млади, ама исѕо мислат бебе треба да се облекува и крај. Јас викам ромперчиња они капа и чорапи требало да носи. Маж ми е роден јули и го облекувала во плишани шпихозни со исто капче и чорапи. Мајка ми мене до 4 5 години зимо лето во чорапи ме ставала. Така се учени, така им кажувале доктори тогаш.
Девојки прашав и во соодветни теми ама никој не ми одговори ) да се пробам и овде.. Од триглав за колку време ви одговараат дали ќе дадат гаранција за породување? Пополнив формулар во средата па ми рекоа на мејл дека ќе ми пратат одговор, ама ги нема сеуште. Спремив денес и јас торбица за во болница па сеа ќе чекаме моментот бодиња на прерамки не сум земала, ме замислите сеа, земав неколку на кратки ракави и дел од поголемата дада мислев да користиме ако се точни. Ај може ќе тркнам деновиве до сити мол уште еднаш.
Не знам од кај им е тоа за капа извадено дека треба да носи цело време, јас на син ми роден сред зима му ставав само после бањање 5 мин да собере нешто влага што останало зошто стварно имаше огромна коса, така ми кажаа во болница мислам. И ракавици му ставав понекогаш на почетокот додека ми беше страв да му ги сечам ноктите за да не се испогребе . Додуша и денес не му ги сечам јас ноктите, мм таа работа. А за ова во септември што треба да се роди не знам како да се понашам. Ќе правам како ќе ми дојде
Со царски бев, повеќе спаваќи земи си слабо носат,полнач долг, мрежести влошки сум потрошила околу 6-7 пакувања за 5 дена,виолета марамици 2 , алкохол спрејче (прскав во вц пред идам), пумпа за измолзување, термофорчиња за градите имав 3 бебшеки за секој случај дане се стврднат градите, немаше баш топла топла вода онака млака беше, Вода, ладен чај, кафе и сламки , цуцличка за бебето земи си да се смири. Не ми текнува друго.
Не знам дали ова ќе те расположи, но дали сакаш да ти го подарам моето? Нимфа, женско. Едвај чекам да ја дадам некаде.