Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    4.455
    Да, вака изгледаат за да ја држат влошката мрежеста, ма да не паѓа таа и така да ја носиш ќе ја стегнеш со нозете , секако тука си во соба два чекори. Мене не ми се допадна ми се иритираше раната, дека се сепак како најлонски такви.

Прикачени фајлови:

На Peperutce6, Dijana DM и Mila0000 им се допаѓа ова.
  2. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.166
    Допаѓања:
    17.584
    Најверојатно е се во ред. Мене матичната ми измери во 24 недела вагинално и тоа зошто јас и спомнав неколку пати. Секогаш кога ќе и спомнев ми објаснуваше дека нема причина за грижа, како е високо поставено, плацента, така што немав сомнеж дека докторката си ја врши работата како што треба.

На blodixx, Puffy2019, fragaria и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    867
    Допаѓања:
    555
    Се карам дека е безобразна и без осет. Неможам да ја поднесам веќе

4. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    867
    Допаѓања:
    555
    Белина

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.166
    Допаѓања:
    17.584
    Ти благодарам, но имам уште едно папагалче, сирото душиче тажи по другарчето, за жал ќе морам кога ќе стигне бебе да го преселам кај внуците на чување.

На Puffy2019 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    538
    Normalno deka zenata kje kupi nesto za vnuceto. Ne sum slusnala do sega da ne kupat babite nisto za novorodence. Postarite obicno kupuvaat koga se blizi vreme za poradjaj ili koga kje se rodi im ostanalo taka od stari vreminja.

На pikachu2 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    1.264
    @Puffy2019 - Оваа бременост имам почесто и желба и односи (кога ќе кажам почесто мислам на 4/5 пати до 18та недела)

@nate_93 честитки мајка, брз опоравак!

На Puffy2019 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. svoj svet

svoj svet Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2025
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    5
    мајки добар ден да ве замолам дали знаете дали се прави во државна скрининг на црева кај три месечно бебе

9. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    390
    Гледам Мустела се на попуст. Што користите од козметика за бебе? И дали се Мустела добри колку што се популарни? Како решивте која козметика ќе ја користите за бебе?

На Mila0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.618
    Допаѓања:
    4.590
    Од мустела имав само една крема со авокадо, педијатарот ми ја даде кога и се појави дерматит на ќере и баш бев задоволна, супер крема.
    Мислам дека се квалитетни како што се и популарни.
    Со ќерка ми користев бекутан ама сега со ова бебе здравје боже планирам да користам мустела

На Mila0000 и hannybanny им се допаѓа ова.
  11. Black-Beauty

Black-Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    175
    Вчера се консултирав со chatGPT ми ја "препорача" мустела. Од сите брендови козметика за бебе ми даде најдобра рецензија само за разлика од другите е малку поскапа. Јас сум 34та недела но сега планирам да набавам козметика и да завршам со купувањето па да го чекаме штркот :D
    Ако некоја мајка има друга препорака, добредојдена е :inlove:

На Mila0000, Mimmi39 и hannybanny им се допаѓа ова.
  12. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.766
    Допаѓања:
    7.698
    Ќе купи ама денес не се стари времиња, на толку работи што и требаат на мајката во одреден период, може да праша, кога веќе ги дава парите, што ти треба фино лепо, а не да купува нешто што веќе го имаш и да се лути после што малку го користиш (да, мојата така прави). За ова бебе ми се изнакупува работи иако и кажав сакам да проверам од првото што и како е употребливо прво. И тоа све скапи работи ми купи, а не знам колку долго ќе ми користат толку мали и подебелки ги има, ако се роди малку порано во топлото ќе ги надрасне. Ама не се нервирам, ќе си купам сама тоа што реално ми треба, мајка ми ми дава пари секогаш, не е дека нема да ги искористам за децата, свеки од тоа се плаши изгледа нз што да кажам. А секоја мајка знае кај одат парите најмногу :)..

На Cvetce_ и hannybanny им се допаѓа ова.
  13. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    4.620
    Ти ја препорачувам Мустела од лично искуство.:)

На hannybanny и Black-Beauty им се допаѓа ова.
  14. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.766
    Допаѓања:
    7.698
    За спиењево, само читам дека само на лева страна требало да се спие, како бе така, логично е дека ќе се здрвиш. Во сред ноќ почнува колк да ме боли што цело време лежам на лево од тежината, исто и левото рамо, еве уште ме приболува. Ставам перници меѓу нозе и под стомак, финта некоја имате ли?

15. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    1.446
    Мерак и е и на свекрва ти, мајка ми е свекрва и знам со каков мерак купуваат за внукот, па и јас како тетка.И кога нема ич да го облече снаата во тоа, малце е глупаво... Може се постари ама секогаш гледаат да е практично. А ние младите може да попуштиме некогаш да им направиме ќеиф. Па макар облечи го сликни го и прати и да се радува. :)
    И јас имам свекрва, и мајка ми и она напорни се од што сакаат да ни помогнат да ни угодат, сега се правиме дека се сами можеме а не сфаќаме од која помош ни се и едните и другите. Макар и за совет.
    Се се решава со разговор. :l:
    Дај боже да се живи здрави уште долго, барем моите и едните и другите:) и нека се напорни, ќе си се жалам, ама нека ми се тука :D

На Besbes24, I.Ta, Sunrise!!! и 9 други им се допаѓа ова.
  16. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    100
    Женски, тие во Систина што ја водат/воделе бременоста ме интересира дали во 36та недела прават цтг и плус ехо? И дали ехото се наплаќа?
    Затоа што имам оставено аванс и имам бесплатно ЦТГ од 36та недела ама не знам дали и ехото спаѓа овде?

На Sunrise!!! му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    2.415
    Јас со мојата немам контакт, негде 7 недела така нешто беше, поради мојте хормонални промени, му кажала на мојов абе оваа сакала само трудна да остане и да си оди кај мајка и.
    А јас со позитивен тест само патував 26 саати за заедно да бидеме , башка заедно скоро 2 години сме . Тука се у лице и дадов и крај . Раат сум.
    Чим не се радуваш на внуче и му пуниш глава на синот со глупости нема да трпам мешање од страна.

На Puffy2019, Cvetce_, Dijana DM и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    593
    Јас земав масло на Еуцерин по препорака од аптека и од кумата што користи, а за после бањање се уште немам ништо земено

19. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.766
    Допаѓања:
    7.698
    Епа кога не ме прашува што ми се свиѓа нормално дека нема да го носи којзнае колку, само за кај нив сум го облакала некогаш да се израдуваат, а може да изнаноси нешто.. Ама не, се опамети по малце мојава, ми го разбра вкусот и сега не прави толку утки, за бебево многу убави работи ми купила, јас толку пари пример не фрлам на шпихозни 56 број, што знам дека 1 или 2 пати ќе ги облече, имав такви купови со првото, ама дебели се некако, дупло едно комплетче цело за земање од болница, криво ми е ако не се искористат ич натака ми беше муабетот.

На Cvetce_ и jagoda777 им се допаѓа ова.
  20. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    593
    И ехото си спаѓа во цената, не ти наплаќаат. Јас бев 36+3, сега сум во среда пак на 38+2 за второ ЦТГ