Ти ќе бидеш мајка и стави се на местото на снаата среде лето во жешкото шпијозни и капа и ракавички да му облечеш на детето само за да не биде глупаво оти се од бабите или тетките. Разбирам дека им е мерак ама мене свекрва ми кога ми ги даде за перење сите алиштенца на долги 0-1 и 1-3(помалку) мм и рече дека се на долги купила, она дека ладно било кај нас горе да и викам ама нема да биде кога ќе дојде бебе што е логично и дека на 40 степени не е нормално дс го наоблечеш по долги и жената си речее какоо сакате така ако облечете арно ако не да сте здрави и живи
Сигурно ако има потреба и порано ама мене Панчевски ми рече дека е рано и дека не ни сака да се породам тогаш, цтг беше мирно на ехо протоци и плодова водс беше супер вагинално не ме прегледа рече рано е да гледаме уште сега и ми закажа на 2 недели. Иначе и во понудата си пишува дека тоа ти следи не може само ЦТГ мора доктор да види и на ехо како се протоците и плодова и поставеност на бебе и тежина на бебе
Спиеш на страната што ти одговара. Препорачуваат лева страна ради подобар проток и снабдување со крв, но секако ќе менуваш и на десна. Јас скоро секогаш заспивам на десна страна, па се вртам на лева, и се така.
Ако имаш потреба, ама ќе те форсираат да го ставаш бебето за да стимулира ептен се обучени и спремни за доење.
Nema potreba da se plasis samo opusteno. Jas co 10 se porodiv vo 3 bev na noze. Od tretiot den niz doma si potfakav raboti, samo nekrevam tesko..Sekoj organizam e razlicen, no bidi pozitivna i so dobra misla
Не знам за вас ама за мене нема боље чувство да ги ставам рацете под ладна вода кога е топло и ми се потечени. Не дека ми помага, можда моментално, ама чувството е милина #самодасикажам
Мешковци се заморувате ли многу? Јас сум 37ма, не можам скали да изодам, срцево ќе ми пукне, пулс дури и во мирување 112. Нормално ли е? На вас како ви е сега при крај? Го мерите ли
35та сум и исто се осеќам . Се задишувам при најмала активност . Ставам садови во машина и морам да седнам одма . За пулсот и кај мене е така. Еднаш отиде и до 120 само бидејќи испружив алишта и нели горе доле се изморив многу.. Тоа е, ќе си истрпиме уште малку
Лошо чувство е, јас па паничарка сум голема и уште повеќе ми се качува. Катастрофа сум, мислам дека срцев удар ќе добијам, бог да чува
Иста сум , се вознемирувам мислам дека ќе ми пукне срцето и нешто ќе му се случи на бебето.. Уште малку ни остана , после верувам ќе биде добро , само добра мисла и со господ напред
Мене уште од сега ме фаќа паника, само ми излегуваат породилни приказни . Мене прво ми е и јас млада ништо не знам а и плус со ниско ниво на толеранција за болка ама тоа е
Јас сум најголемата паничарка на свет и можам да ти кажам дека кога ќе дојде тој момент ти ќе трчаш у болница што побргу да те породат нема да мислиш на ништо друго