здраво мешиња ме немаше подолго време со обврски а и два дена со испитувања разни само за убаво да е се вчера си бевме на контрола и се си беше во ред се си е супер само на мамичка и е малку слаба крвта ама не е страшно ништо ми даде само витамини да пијам кој сакам едино што не ми кажа полот оти небеше сигурен докторот дека попочната врвца му беше меѓу нозе на бебушко ама ми рече дека е женско (ах ќеркичка на мама ), а и една недела си сме поголемки како што имав кажано и предходно наместо 18 недела и 5дена ние сме 19 недела и 5 дена П.с па според тоа наместо на 29.03 би требало да се породам на 22.03 ама сеуште ништо некажа докторот за тоа нареден пат за еден месец
мешиња јас секоа ден се повеќе и повеќе чекам да дојде поскоро јануари, едвај чекам да го видам ова немирното што ми ствара урагани во стомакот од толку голема желба дури го сонувам секоа вечер.
Ајде издржи уште малку, при крај сме веќе, толку поминало па ќе почекаме уште малку до Јануари А кога веќе кажа за сон, јас пак синоќа еден глуп сон шо сонив, како се пораѓам, во крв целата.... и ова е втор пат како сонувам како се пораѓам.... Барав по соновниците и не е лошо пишува, пораѓајот значело принова во семејството, а крвта сопствена ако ја сонуваш дека среќа ќе ме прати во иднина, па сега колку е точно којзнае
Ајде, ајде идни мами. Велат кој сонува многу во бременоста ќе има лесен пораѓај, па така само напред и со лес. Јас само какви кошмари имав, па тоа едни безврска сништа чудно едно. Ама ете имало бар трошка вистина супер лесно си поминав. Со лес и само напред
Дај Боже да е така Ноелле, јас во последно време само такви никакви грозни соништа сонам, уффф Само нека биде се во ред со мене и бебнцето и убаво да си поминам на пораѓај па се остало не е важно
И јас пред некј ден сонував како ја дојам. Сноу сигурно ќе не прочита па нека протолкува што значат овие сонови.
Да да ве читам редовно мешенца. Но ќе ви ги протолкувам кога ќе имам повеќе време, до понеделник полагам,после тоа ќе се дружиме повеќе
на каде да прашам па овде првата вакцина што ја удараат на бебенцето за што е мене ми се јавиа ама јас поспана само разбарав дека во 9 треба да идам не прашав ниш позз
а јас па да не зборувам, секоја вечер сонувам и тоа не по еден сон туку 3 4 најмалку ги памтам, а каде се и другите сонови што не ги памтам и тоа работи што сонувам, додека сум будна нема шанси да ми дојдат на памет.
Мислам дека не И јас кога бев настината со запушен нос, имам капки дома и погледав на упатството и пишува дека во бременост не смее да се користат. Е сега ако има некои посебни капки да може да се користат и за време на бременост прашај најдобро доктор или аптекар, не знам баш шо да ти кажам
Vo vrska so sonovite,sonuvam sekoja vecer.Se nekoi izmesani i nepovrzani raboti,zivi gluposti.Nekoi od niv se pravi kosmari.Poslednoto sto go sonuvav,kako odam po wc,sednuvam na soljata i od mene ispaga nesto...gledam malo fetusce.Togas se razbudiv
Јас во бременост користев Назогал , бебешки, а може и трудници да ги користат. Но, искрено ништо не ми помогнаа. Само лимони, чајчиња , а можеби и инхалација многу повеќе ќе помогне.
Mesinja od denes zabelezav na gradnikot deka od gradite mi tecelo nesto belo.I toa na desnata grada poveke,a na levata epten malce.Si mislam neli e se' uste rano,15 nedela sum?! Koga voobicaeno se javuva prvoto mleko?
Јас на почетокот еднаш-два пати ставив капки Адрианол, во упатството не пишуваше ништо за штетност при бременост . А после тоа си купив Аква Марис спреј со солена морска вода и сеуште го користам, бидејќи не сум затната од настинка, туку од бременоста, прочитав дека поради зголемената количина и цикулација на крвта, кај некои трудници можна е појава на крв од нос или затнат нос, а со оглед на тоа дека капките се сепак лек, пожелно е да се избегнуваат и да се заменат со солена вода или инхалација.
Здраво на сите мешковци ај ке ве молам за совет или искуство со вагиналетите Нео-Пенотран (за заштита на инфекции во бременоста) Бремена сум 16 недели брисевите ми беа добри, но докторката ми ги препиша како превентива, поздрав имајте убав ден.
За како превентива некако не ми се верни јас ги примав кога имав трихомонас на пап тестот види прашај си да не имаш и ти некоја таква инфекција поѓто ти ги дала а инаку за заштита јас од 7 месец ставав нистантин преку една или две вечери по препорака од мојот гинеколог
Денес правев крвна слика и Моноцити % ми се 9.0 а границата е од 0-5. додека пак само моноцити кај што пишува т.е. што се мери 10 на 9та/L вредностите се нормални. Дали некој имал слично искуство или пак знае што може да биде причината, дали се штетни за фетусот ? Инаку сум 5та недела
Мамички како сте ми???? Само да ве поздравам.Ние сме во понеделник на контрола па ке се видиме со малишанкава.едвајјјјјјјјјјј чекам.поззззз мешковци
Не те разбрав баш најубаво каде што ти пишува, но не се секирај, не е ништо страшно. Моноцитите се еден вид на леукоцити, и е нормално да бидат малце покачени во бременоста. Мене во почетокот ми беа покачени, сега ми се во нормала. Додуша следната недела ќе одам пак да проверам крв па ќе видам дали дошло до промени