Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    здраво мешиња ме немаше подолго време со обврски а и два дена со испитувања разни само за убаво да е се :) вчера си бевме на контрола и се си беше во ред се си е супер само на мамичка и е малку слаба крвта ама не е страшно ништо ми даде само витамини да пијам кој сакам едино што не ми кажа полот оти небеше сигурен докторот дека попочната врвца му беше меѓу нозе на бебушко ама ми рече дека е женско (ах ќеркичка на мама :D ), а и една недела си сме поголемки како што имав кажано и предходно наместо 18 недела и 5дена ние сме 19 недела и 5 дена :lol: П.с па според тоа наместо на 29.03 би требало да се породам на 22.03 ама сеуште ништо некажа докторот за тоа нареден пат за еден месец :*

2. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    мешиња јас секоа ден се повеќе и повеќе чекам да дојде поскоро јануари, едвај чекам да го видам ова немирното што ми ствара урагани во стомакот :lol: од толку голема желба дури го сонувам секоа вечер.

3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Ајде издржи уште малку, при крај сме веќе, толку поминало па ќе почекаме уште малку до Јануари ;)
    А кога веќе кажа за сон, јас пак синоќа еден глуп сон шо сонив, како се пораѓам, во крв целата.... :tmi: и ова е втор пат како сонувам како се пораѓам.... :worried:
    Барав по соновниците и не е лошо пишува, пораѓајот значело принова во семејството, а крвта сопствена ако ја сонуваш дека среќа ќе ме прати во иднина, па сега колку е точно којзнае :?:

4. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Ајде, ајде идни мами. Велат кој сонува многу во бременоста ќе има лесен пораѓај, па така само напред и со лес. Јас само какви кошмари имав, па тоа едни безврска сништа чудно едно. Ама ете имало бар трошка вистина супер лесно си поминав. Со лес и само напред

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Дај Боже да е така Ноелле, јас во последно време само такви никакви грозни соништа сонам, уффф :doh:
    Само нека биде се во ред со мене и бебнцето и убаво да си поминам на пораѓај па се остало не е важно

6. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    И јас пред некј ден сонував како ја дојам. :|
    Сноу сигурно ќе не прочита па нека протолкува што значат овие сонови. :)

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Да да ве читам редовно мешенца. Но ќе ви ги протолкувам кога ќе имам повеќе време, до понеделник полагам,после тоа ќе се дружиме повеќе ;)

8. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    на каде да прашам па овде првата вакцина што ја удараат на бебенцето за што е мене ми се јавиа ама јас поспана само разбарав дека во 9 треба да идам не прашав ниш позз :$

9. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    а јас па да не зборувам, секоја вечер сонувам и тоа не по еден сон туку 3 4 најмалку ги памтам, а каде се и другите сонови што не ги памтам :x и тоа работи што сонувам, додека сум будна нема шанси да ми дојдат на памет.

10. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Мешиња смее да се користат капки за нос?

11. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Мислам дека не :worried: И јас кога бев настината со запушен нос, имам капки дома и погледав на упатството и пишува дека во бременост не смее да се користат. Е сега ако има некои посебни капки да може да се користат и за време на бременост прашај најдобро доктор или аптекар, не знам баш шо да ти кажам :worried:

12. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Vo vrska so sonovite,sonuvam sekoja vecer.Se nekoi izmesani i nepovrzani raboti,zivi gluposti.Nekoi od niv se pravi kosmari.Poslednoto sto go sonuvav,kako odam po wc,sednuvam na soljata i od mene ispaga nesto...gledam malo fetusce.Togas se razbudiv :(

13. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Јас во бременост користев Назогал , бебешки, а може и трудници да ги користат. Но, искрено ништо не ми помогнаа. Само лимони, чајчиња , а можеби и инхалација многу повеќе ќе помогне.

14. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Mesinja od denes zabelezav na gradnikot deka od gradite mi tecelo nesto belo.I toa na desnata grada poveke,a na levata epten malce.Si mislam neli e se' uste rano,15 nedela sum?! Koga voobicaeno se javuva prvoto mleko?

15. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    Јас на почетокот еднаш-два пати ставив капки Адрианол, во упатството не пишуваше ништо за штетност при бременост :worried: . А после тоа си купив Аква Марис спреј со солена морска вода и сеуште го користам, бидејќи не сум затната од настинка, туку од бременоста, прочитав дека поради зголемената количина и цикулација на крвта, кај некои трудници можна е појава на крв од нос или затнат нос, а со оглед на тоа дека капките се сепак лек, пожелно е да се избегнуваат и да се заменат со солена вода или инхалација.

16. lady05

lady05 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    48
    Здраво на сите мешковци ај ке ве молам за совет или искуство со вагиналетите Нео-Пенотран (за заштита на инфекции во бременоста) Бремена сум 16 недели брисевите ми беа добри, но докторката ми ги препиша како превентива, поздрав имајте убав ден.

17. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    За како превентива некако не ми се верни јас ги примав кога имав трихомонас на пап тестот види прашај си да не имаш и ти некоја таква инфекција поѓто ти ги дала а инаку за заштита јас од 7 месец ставав нистантин преку една или две вечери по препорака од мојот гинеколог

На gladiola му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sarah.key

sarah.key Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2010
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    24
    Денес правев крвна слика и Моноцити % ми се 9.0 а границата е од 0-5. додека пак само моноцити кај што пишува т.е. што се мери 10 на 9та/L вредностите се нормални. Дали некој имал слично искуство или пак знае што може да биде причината, дали се штетни за фетусот ? Инаку сум 5та недела

19. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    Мамички како сте ми???? Само да ве поздравам.Ние сме во понеделник на контрола па ке се видиме со малишанкава.едвајјјјјјјјјјј чекам.поззззз мешковци

20. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Не те разбрав баш најубаво каде што ти пишува, но не се секирај, не е ништо страшно. Моноцитите се еден вид на леукоцити, и е нормално да бидат малце покачени во бременоста. Мене во почетокот ми беа покачени, сега ми се во нормала. Додуша следната недела ќе одам пак да проверам крв па ќе видам дали дошло до промени ;)