Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Свекорми во 4 години го имам речено тато едвај дали три пати , а свекрвами дур ни на име хихихи само ти ќе јадеш ли или пак ти кафе ќе пиеш ли и т.н освен мои биолошки татко и мајка друг така не нарекувам ако сакаат нека се лутат ако не не мораат :)

@verena честиткиии :* нека е живо , здраво и среќно бебе :hug:
    :hug::hug:

Последна измена: 31 август 2015
    На Eli23, mdenkov, <3 pleza4e <3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Да е зраво и живо големо да расти господ да му дај срека зравје малку пријатели ама искрени малку љубов ама вистинска и непроценето задоволство од сето тоа.

На verena и butterfly* им се допаѓа ова.
  3. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    JAs iskreno isto kako i povekjeto od nas nema da go razberam toj adet so vikanje na mamo i tato koga site imame edna majka i eden tatko, ama mislam deka koga svekorot i sverkrvata se principielni i se drzhat do takvite adeti i ednostavno kazhano merak im e da im se obrakja snaata so mamo i tato ne gledam golem problem vo toa.. nas majka i tatko sekogash kje ni bidat nashite vistinski roditeli ama sepak od iskustvo kazhuvam posebno za svekor mi koj me nareche negova kjerka ushte koga me pobara mm i saka da go vikam tato jas so tolku mozham da go udostojam :)

На Fatalnata, only44you, Sunshine_1979 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Точно поради тоа и го нарекувам него тато , а и не е често во македонија па зашто да не му го направам кејфот и син ми со него се игра премногу а свекорми е прекрасен човек така да заслужува да го поштувам колку и тој мене , а свеки не заслужува ни кафе човек да и свари но не сум од тој тип на луѓе и прогледувам низ прсти ама мамо никад нема да ја речам :)

На Fatalnata, only44you и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  5. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Da de da toa mi e poentata, ako zasluzhuvaat lugjeto vredi da se udostojat na toj nachin :)

На only44you и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  6. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Јас кога влегов во куќата на мм како снаа ми беше кажано да не ги викам мамо и тато, дека имам само едни родители, туку да ги викам по име.
    Ама јас реков дека не ми се другари па по име да ги викам, затоа што е глупаво...и така сега не ги викам никако :drunk::drunk:
    Кога им се обраќам само директно сакаш ова? сакаш тоа? ќе пиеш ова? ...и така:drunk:
    Мамо и тато никогаш нема да ги наречам.

На Едно Чупе, Pcelka94, tweety26 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    И јас не ги викам мамо и тато, не ми е природно, а плус и мм и девер ми на име им се обраќаат од стално, така си се навикнати.
    @MargaritaD^2 не мора да значи дека исто ќе биде и со ова бебуле може ќе си чека до крај. Опуштено само октомври ќе мислиме.

На MargaritaD^2 и only44you им се допаѓа ова.
  8. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Миличка после 20 недела ќе почне сигурно да се познава ;) ќефна ќе бидеш :*

На Fatalnata, Mariangel и only44you им се допаѓа ова.
  9. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Јас во ниедно време уште будна,ама и глава ме боли и тешко дишам и бебево некако многу притиска надоле,дури мислам како меѓу препони да ме чепка.А прееска исто ме болеше глава па после кога ми џитна крв од носот не можев да ја сопрам ептен течеше многу.Се исплашив богами.Не можам мирно да заспијам сега незнам што ми е вака тешко дишењево,сменив триста пози џабе...

10. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Duso Koja nedela si moze se sprema veke bebeto za doaganje eve I jas cela vecer ne sum spiela me osamna ne mozam son ne me faka :shake:

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Честитки, да е жив и здрав синот, цел живот да ве радува!

На verena му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро мои дами. :) Јас еве на работа уште некој ден.
    Чудно ми е колку ми е пораснат стомакот, неможам да се приберам до бирото нормално :rofl:.
    Наутро ми се случува кога ќе станам од кревет за во веце, да ме боли целата карлица, а богами и делот кај вагината, препони, се. Цел тој дел меѓу нозете. Си викам не се отварам сигурно, рано е. :x Да не се подречам.
    Ви се случува ли и вас? Јас сум 34 недела, уште 2 од 8 месец.

На mama89, eliii89, Едно Чупе и 4 други им се допаѓа ова.
  13. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Sto se zapnale starite za toa mamo i tato..bas mi e glupavo jas so mm bevme vo vrska 10god i odsekogas gi vikav teto x i cicko x i mi bese mnogu glupo da im vikam mamo i tato,mu kazav na mm i toj im prenel i odam nagosti i svekrva mi mi vika ti nas pocituvaj ne a mamo i tato ne ni znace nisto..i ne im vikam pa si ziveeme super,svekor mi pocina a sveki si e super zenicka,ima mani no..koj gi nema,majka mi e vo drug grad mm po 5-6 meseci ne e doma i nemam poblizok od nea.E sea zatoa tetki,strini od nivna strana se mesaa na vremeto oti ne im vikam kako sto dolikuvalo no ic ne se zamarav jas.

Inaku @mamita83 dokolku imas vrski moze da izberes bez problem doktor inaku e koj ke ti se padne toj...

На <3 pleza4e <3 и juli rak им се допаѓа ова.
  14. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    36 Ta nedela sum.Eve i sega stanav za da trknam do vc i uste pred da stanam od krevet osekam tece sekret

15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.403
    Нормално е. Каналите се спремаат за престојниот пораѓај.

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    mesinja da ve prasam nesto,dali gi imate pocustvuvano BRAXTON HICKS kontrakciite i kako bi mi gi opisale???Jas od vcera custvuvam nekakvo pulsiranje ili kako чукање ниско доле,се мислам дека во каналот/цервиксот дека таму ги чуствувам-можеби ке ви изгледа смешно ова мое прашање :D некако сум исплашена ,ако можете некој совет од вас да ми дадете

17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @verena честитки и од мене,да е живо и здраво бебето,големо да расте :)
    Јас само да ве поздравам и да ви посакам убав ден и да ви кажам дека конечно денес после потврдата преку крв дека сум бремена си ја видов на ехо точката и многу сум среќна :l: а ќерка ми цело време ме пази и навечер обавезно кажува дека бебето нана кај мама во меше :inlove:

На Lisa_Maja, elena.mak, Angel.Heart и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Do 12ta nedela smee doktorkata da me gleda vaginalno? Jas koga ke odam ke bidam 13ta nedela pa najverojatno ne smee vekje vaginalno da me gleda ii togash ke go pravi prviot skrining taka? I ushte za brisevi da ve prasham, koga se pravi toa gledam celo vreme gi spomnuvate brisevite? :D

19. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
  20. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    ve nema nikoja da mi pisete,dali nekoj pominal niz vakvo iskustvo,jas popladne odam na 2 skrining ,no celata sum vo panika, dali e normalno ova ili ne:(