Јас од почеток не земам витамини за трудници, имам многу осетлив желудник и многу ми беше лошо од нив, само метил фолат со б комплекс, потоа земав и вит д3, магнезиум, б6. Не е ништо страшно ако си пропуштила.
Па ти нема да му кажеш да не доаѓаат воопшто туку да дојдат кога другиве ќе си одат. Кај планира маж ти да спие тие денови кога ќе сте сите на куп во веце во кадата? Па не е време за инаетење башка со договор се се постигнува. Речи му да направите распоред или нека дојдат ама нека си платат стан. Он за твојот договор со сестра ти знаел договорено ви е од претходно. Сега нека се адаптира брат му.
Ви благодарам премногу на сите што ми пишавте Навистина битно е, кога не се осеќаш сама... Никогаш не сум паѓала вака под влијание на лоши мисли и уште повеќе се чувствувам лошо оти сум дозволила да се оптоварам психички толку многу
Ама сестрата ќе помага со бебе со тебе со дома Братот не верувам дека ќе може да помогне Има време за гости понатаму зошто мора одма после породувањето па и некој месец да помине плус ако немате доволно простор навистина не е логично колку без осет е тоа Друго е на еден саат да ве посетат друго е со спиење со сѐ
Лелеее хсхаха значи сите исти сме, арно рече една членка погоре, и јас истото го правам деновите барам мислења од членки со клексани и провервам дали се живи, абе мозок труднички однесен На глас се смеам
Треба да одбереш што ти е потешко во случајов. Ако неможеш да му кажеш на сопругот ќе мора да најдеш начин да можеш да ги пречекаш девер ти и јатрва ти, и уште да бидеш гостопримлива за да немаш проблеми со сопругот. Твој е изборот.
Јас не сум побарала ама баш помислив дека ќе нема кој да ве извести на форумов ако ме снема Ама затоа сега си пишав Барем да ми олесне оти муабетот не можам со никој да го направам ќе почнат сите ај не мисли ај што ти е биди позитивна а нема да ме сфатат А тука сите до една мислам дека без и премногу објаснување ме разбравте сѐ
Црни мисли колку сакате. Особено ако еднаш сте поминале тешко, одма паник тастерот, а дали ќе биде исто, а дали вака, а дали така...минатата бременост како што имам споменато, се беше супер, се до цтг. После тоа мир немав, скоро секој ден на цтг, па брзање да се одлучам кога како да се породам, особено затоа што се роди со папочната врвка два пати замотана околу врат, сфаќам дека Бог го чувал и дека не сум можела ништо...е од вчера ми влезе во глава дека посигурно е да се роди уште на почеток на 9ти, за да не го преживеам истиот страв, постојано следење на движења и сл. Анксиозните мисли се многу поинтензивни во бременост, алал да и е на членката погоре што пиша дека кај неа напротив, се намалиле. Пред ова, уште од почеток на бременост имав страв за животот на блиска личност, си умислив дека е болна, постојано следење на изгледот, а бе ко скенер бев. Затоа што е запознаен со ситуацијата, ми вели нема да ти простам со сила ме правиш болен. Ама оди докажи дека тоа е ненормален страв кој што е претешко да го исконтролираш, особено кога ти е личност која ти значи се. Психологот вели дека анксиозните мисли во бременост се многу посилни прво поради наглиот пораст на хормоните, а второ поради самиот притисок за опстанок што го имаме, не знам дали ќе ме сфатите што сакам да ви кажам. Мачно е, изминативе месеци имам потреба од психолог на секои две недели, ама морам да научам сама да се справувам со своите стравови. @Smile.e , лани бев секојдневно изложена на тоа секој ден да ми доаѓаат ненајавени, или сами да си се најават иако знаеја дека во моментот имаме работа, гости, едноставно имаме свој живот, свој дом, и во иста ситуација како тебе, ми доаѓаа дома и не правеа муабет со мене, како да не постојам Истрпев неколку пати, ама толку беше. Знаеш како престана тоа? Разговор со маж ми, одење на брачно советување, и потоа следуваше отворен разговор меѓу нив и маж ми. Веќе неколку месеци сум раат, дури изненадена сум како се се смени на подобро, па и почнаа муабет да ми прават, замисли. Но, за тоа е најважен ставот на сопругот, како што ти кажаа и другите членки. Најпрво тој мора да те сфати тебе, а потоа да застане цврсто зад тебе. Знам дека немаш време за брачни советувања, ама тука сме ние на форумов да помогнеме Во прв период најмногу ќе ти треба некој со кој што си многу блиска, ете како сопруг, сестра, да можеш да се почуствуваш сакано, да има кој да те замени за да можеш да јадеш, да поспиеш, да се истушираш, да не ти е срам да прошеташ по гаќи, по ноќница, без прслук... а не да угостуваш некој кој не прави муабет со тебе, па и тоа со денови. Ако сакаш да си добро психички и физички, мораш да направиш муабет со него, ако треба и секој ден, само да те сфати. Ти немаш никаква лоша намера, потполно те сфаќам. Верувај во себе за и тој да ти поверува и да те сфати.
Puffy izvini shto te maltretiram, moze li da mi kazesh kako pominavte so papocnata vrvka, kako se reshi problemot, prirodno li se porodi? Jas sum 36ta, kaj mojata dva pati i e zamotana okolu vrat ushte od 32 nedela, ne e odvitkana. Vekje imam zaguba na edno dete a so prvoto imav mnogu tezok poragjaj i sega epten mi e misla kako ke bide
Не е од сега ама свекрва ми заради истава причина од 7ми месец бил маж ми завиткан со папочната околу врат, царски е породена. Сметале дека е голем ризик природно да ја породат.
Mene doktorkata mi rece ne se sekiraj, ke probame prirodno, ke sledime tonovi, ako ne odi ke pravime carski ne si ni prva ni posledna ke bide se ok ne se sekiraj. Ama neli ne mozesh da ne se sekirash. Do 30ta vrvkata i beshe pozadi vratot, i naednash 32ra ona reshi deka malce komplilacii imav pa se obvitka so nea :/
Ај малку помош, каде да најдам сталажа за вакво корито, не ми одговара таа што ми ја даде золва ми оти е за длабоко корито заоблено од пластичните
I jas sum vo ista situacija kako so tebe I jagoda so golem miom na pocetoko na bremenosta mnogu se plasese ama sega nekako gledam da se otpustam I celo vreme si mislam na dusickata so ke se rode prvo detence
Kako sto veke ti kaza clenkata razgovaraj prvicno so maz ti. Ako e mal stanot a oni 6 luge planiraat da vi se tupnat, probaj malku i politicki bez kavgi, deka super so ke dojdat ama da si zemat na booking stance posto na Bebe I na vas prvicno vi treba prostor I higena koja e so tolku narod ne e izvodliva, ili pak da se rasporedat ne site od ednas I da dojdat pokasno. Ince koga ti e termin? Posto spomna deka vo avgust I'm bile odmorite? Ako si taze porodena prvo neznaete kako so bebe vie ke vklopite a ne so plus 100 luge doma. Objasni mu deka mlekoto moze da ti se izgubi od nepotrebni guzvi I stresovi po doma. Neznam dali ti pomognav no razgovaraj so nego ama bidi politicar. Ne gi napagaj negovite da ne bides ti losata.