Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    972
    Не знам, јас кај матичниот ги правев скрининзите и на државна отидов за второ мислење, матичниот најдетално ми објасни се, и тоа на 4 д ме гледа ќ, не сфаќам зошто толку наплаќаат во приватните.
    Во Плодност на пример сите доктори се бивши доктори од државната, и не гледам причина зошто да се оди на приватно за скрининг ама добро секој си одбира за себе, свој џеб свои одлуки и поштовам.
    Јас направив и посебно ехокардиографија иако немаше индикации ама по препорака од докторот што ќе ме пораѓа во Плодност, така работеле тие, све за пари.
    Не ги жалам воопшто парите ама буквално 5 мин траеше прегледот и истите раб шо ми ги кажа и матичниот и таа ми ги кажа, ама добро да си сум рајат.

2. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    912
    јас да се пријавам поминато уште едно цтг и ехо мирно и добро, терапијата со режим на исхрана, за притисок и клексани функционира белки ќе го дочекаме тато да си дојде до недела;)денес посета на анестезиолог,брисеви,крв ме прошетаа малку низ систина и пон повторно на цтг.Да знаете ако ме нема на пораѓај сум:D

во врска мислењето со @fragaria јас не верувам дека има трудница што нема помислено макар и една црна мисла баш стравот со папочната врвца го споделив со матичната уште пред нз колку време ме искара и ми рече да не мислам на тоа дека бебињата често си играат со неа ќе се заплеткаат па ќе се отплеткаат па некои нарочно ја притискале п.врвца., туку мене како ми се ближи терминов некако малку паника ме фаќа дали се ќе биде во ред, дали ова дали она 1000 зошто 1000 затоа.

Прикачени фајлови:

• 0106.gif
      0106.gif
      Големина на фајлот:
      9,8 KB
      Прегледи:
      0
    На Ani93, Puffy2019, fragaria и 2 други им се допаѓа ова.
  3. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    692
    Да така е
    Фала ви на сите што пишавте оти реално многу ми е и чудно и тешко што ми се прави притисок со такви мисли оти воопшто не личи на мене тоа, не сум била ваква реално никогаш во животот...:?:
    И не можам да разговарам некако освен тука со вас што си најдов утеха и навистина многу помага тука разговор, барем малку по ок ми е внатрешно во мислите... Со само тоа што очигледно на скоро сите трудници им се дешавало:|
    Може треба и да си поразговарам со психолог ама на топлово тешко да барам допрва (facepalm)
    Плус мислам дека не ме преовладува така да засега феминки ми се психолошка поддршка :l:

На Ani93, Puffy2019 и Cvetce_ им се допаѓа ова.
  4. Mmm123

Mmm123 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    52
    Sakam da ve prasam dali kaj tie sto primale utrogestan skoro cela bremenost se pomali sansite za priroden poragaj ? Ili dali potesko odi otvaranjeto?

5. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    972
    Зато си сме тука, да си се тешиме оти сите сме исто, јас искрено многу корисни работи најдов тука, и благодарение на постовите тука стигнав и до Јани и фала му на Господ засега се е во ред.

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    671
    Јас ставав од 15 недела сега сум веќе 35. Никој не ми кажал дека нема да можам да се породам природно. Престанав да ги ставам кога влегов во 35 по препорака на гинекологот.

На Puffy2019 и fragaria им се допаѓа ова.
  7. Butterfly.girl5

Butterfly.girl5 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    123
    Знае некој зошто оваа недела владата нема препораки за ослободување на трудниците од работа? Минатиот пат на 7ми и 8ми јули температурите беа за некој степен пониски од сега, а владата сепак излезе со мерки :^) Да не има некој прес, нешто а да не сум видела. Навистина е пеколно, не се издржува надвор да се движиш во 15 часот...

8. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    1.024
    Уххх одлично. Уште вечерва ќе пробам зада можам да спијам.
    Фала ви ептен.

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mmm123

Mmm123 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    52
    Ne deka ne mozi ama kao potesko bilo... procitav negde i zatoa me interesirase dali ima vistina ili ne

10. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.663
    Допаѓања:
    7.575
    Зошто ги заболе ете затоа. И јас барам да најдам не можам. Ми излегоа во пресрет да работам од дома, ама на 42 степени никој не реагира, што среќа ќе имавме оваа година :^)

На Butterfly.girl5 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.358
    Допаѓања:
    5.571
    јас ставав утрогестан цела бременост и се породив природно :D

На Ani93, Puffy2019, fragaria и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.841
    Допаѓања:
    3.934
    Хаха јас и утрогестан и циклогест по две и се отворив во 32ра, ништо душо нема тоа везе, помага колку толку ама дека може да влијае до тоа да не се отвориш кога ќе дојде време, ако тргнало да се отвара ништо неможе да го сопре.

На Ani93, Anaroz1, Cherry333 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    692
    јас ставам од сам старт поради крварење тогаш уште во 6та Нед и сеуште ставам
    Треба до 34-5 Нед така ми кажаа
    Никој не ми напомена дека има некое штетно дејство или таков ефект засега

14. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    671
    Baby shopping done8)Го купив од фрош бејби детергентот се надевам не згрешив?

На fragaria, jelo и Cvetce_ им се допаѓа ова.
  15. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    4.536
    Мислам дека не треба специјална препорака. Се подразбира дека треба да бидат ослободени.

16. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    3.991
    Јас го корисев на почетокот, добар е.
    После се префрлив на ариел.
    За флеки исто е добар од фрош гелот, овој Screenshot_20250721_211841_Samsung Internet.jpg

17. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.663
    Допаѓања:
    7.575
    Да, да, приватниве фирми едвај чекаат да те ослободат. Јас прашав уште кога излегоа мерките пред некоја недела во ЧР, рекоа ако е само препорака а не е задолжително, не ослободуваме. Среќа шефот ми е разбран човек па ми дозволи од дома да поработам, не сум ослободена ама и тоа е ок.

На Anaroz1 и Cvetce_ им се допаѓа ова.
  18. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    972
    Добар е ама мене мн лошо ми мирисаше.

19. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    355
    Скрининг е 6100 за преглед не знам

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    8.840
    Претходната прва бременост цела бременост бев на дабростон прво,па на утрогестан и во 9 месец кога влегов го прекинав. Природно се породив