Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Јас кога ќе ја боцнам така кога е испрчена , осеќа изгледа и се враќа одма во нормала:D

jagoda777, MorskaSirena and fragaria like this.
  2. fragaria

fragaria Истакнат член

:rofl: исто така правам
    :rofl::rofl::rofl:
    Дааа баш
    И исто како @jagoda777
    некогаш се прашувам дали може многу не треба да се допира мешето :wasntme::inlove:

MorskaSirena likes this.
  3. fragaria

fragaria Истакнат член

Дозата за еден ден е две таблети, па пијам сабајле и навечер

Simon4e0507 and Jas05 like this.
  4. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Terapijata kako sto znam ne igra uloga. Ako te zakaze carski ti kazuva koga da prekines jas na primer petok posledno treba kleksan da se bocnam sabota i nedela da ne se bockam. Ako nemas drugi indikacii za carski ne gledam. Pricina zosto radi terapija da ne mozes prirodno

Cvetce_ likes this.
  5. Simon4e0507

Simon4e0507 Истакнат член

Здраво на сите :)јас си пијам Мг малате,Ферозомал и Новалак пренатални..до кога да пијам..не се прекинуваат или..доколку имате сознанија ве молам да ми кажете.Лове ју алл:*

6. fragaria

fragaria Истакнат член

Пренаталните витамини мислам дека треба да се пијат и после породувањето ако се дои
    А магнезиум секој различно кажува и јас не знам до кога да пијам
    Исто и за токорелакс не знам
    Ама мислам дека до 35 Нед секако треба а може и до 38 ма нед

Simon4e0507 likes this.
  7. Simon4e0507

Simon4e0507 Истакнат член

:)да и јас знам така за пренаталните ..

fragaria likes this.
  8. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Ич да не се секираш, и јас бев така во 38ма недела, 39+1 грлото ми беше 27мм, докторката ми вика чекаме до 40+3 и провокации и јас почнав да се стресирам готово ќе надносам и до вечерта ми пукна водењакот се породив 39+2 :D

Cvetce_ and Puffy2019 like this.
  9. mama11

mama11 Истакнат член

Дали има некој стомачен вирус? Два пати бев денеска со течна столица ептен ко вода дури ме исцрпува на жештинава

10. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Ехо тоа грло го имав во 21ва, имав некој скриен слаѓ, прва бременост без претходни абортуси, чисти брисеви, чиста уринокултура. Грешка направив не примив тројна терапија од старт кога го видоа слаѓот. Не е страшно ми викаа, и на 26та недела беше 1.4 и од тука лежење болници чуда терапии. Се породив 32ра, среќа све добро се заврши. Едно Наровучение, не е за плашење туку за делување, мирувај, без односи, терапија све : ферона, магнезиум 1200мг земав, но спа ( спазмолитик намалува контракции ослободува матка) прогестерон сабајле вечер. Ако ти дале дел, ако не подпрашај за терапијава. И прави прегледи мерење еднаш неделно на 7 дена да видиш како се движи. Кај секого е различно има жени со 1.3 издржале до крај влегле во 34-36та сигурна недела има и други искуства. Јас се отворив во 31+5 се породив и покрај лежење дома и лежење во болница и терапија и све ( сепак сум среќна и толку што издржив) .
    Само не го оставај, не е страшно добро е грлото тие филмови. Не треба да е толку грлото, со терапија може да се подобри, јас од сите добив одговор дека тројната антибиотска терапија е како серклаж и многу помага ако се даде на време. Нешто го крати грлото и треба да видат што. Брисеви правеше све чисто беше?

fragaria, Ena0310 and Eho like this.
  11. Eho

Eho Активен член

Само уринокултура (тоа чисто), брисеви не. А и мене почнаа такви мисли да ми се вртат, дека може има нешто што го крати, не ми зеде брисеви ништо... ќе се јавам утре да побарам термин, да направам муабет. Од што испаничив и се збунив цела ништо не го ни прашав, ниту кажав

Ladyme likes this.
  12. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Лејди, на што мислиш под тројна антибиотска терапија?

Ladyme likes this.
  13. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Ве читав за на кого му годи топлово, на кого не. После вас се чудам што ми е.
    Јас сум комбинација.
    Надвор нема шанси да издржам, презагушливо ми е. Гледам дека над 31-32 степени (на тераса имам термометар па гледам), јас веќе не дишам и бегам внатре. А на туширање сум циркуз, се туширам со топло-жешка вода 8-|
    До лани, секое лето кога бев сама дома ја оставав вратата од тоалет отворена затоа што ми беше презагушливо и се туширав со речиси ладна вода, а сега обавезно затворена врата, ми дува :?:(facepalm)
    Исто така, до лани не пиев вода од фрижидер, сега ќе повратам ако е од чешма. А кога ми жешко правам како @MorskaSirena, дланки под ладна вода и уживам. Не можам да најдам НЗС...

fragaria and MorskaSirena like this.
  14. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Мој совет знам дека ти е тешко опуштено само и позитивно.Примај терапија ,не седи тоа допринесува за кратење на грлото повеќе лежење.Припазувај на исхрана и тежината на стомакот влијае. Направи си брисеви,и почести контроли.Кај мене грлото во 6та недела беше 30мм,најмногу беше 34мм послем серклажот.

15. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Метронидазол, Кларитомицин ( или азитромицин) и Панцеф. Во комбинација се дават сите три и има мн добар ефект на скриени инфекции или амниотска инфекција - слаѓ, после тоа грлото се задржува на таа или се подобрува затоа што е мускул.

Joanna28 likes this.
  16. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Да смири се Ехо, зошто колку повеќе паничиш, правиш стрес на телото и матката, смирено спреми прашања и побарај да ти земе брисеви. Да знаеш што да третираш. Зошто прогестерон не е баш терапија да седиш само со тоа ако има некоја инфекција треба антибиотик. Многу жени поминале и многу често е тоа кратење на грлото во последно време незнам зошто искрено, ќе видиш и во групата можно предвремено породувањето. Тој слаѓ ми се појави после два месеци лежење имав крварење на почеток од бременост хематоми и после се појави слаѓот... па го нема па го има... дали не го гледаа на ехо незнам ама го кратеше грлото. Биди добро кога сакаш пиши ми ако имаш некои прашања. :hug:

Peperutce6 likes this.
  17. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Оти ако ме фатат болки а да се имам боцнато клексан треба минимум 12 сати се поминати за да ме боцнат со епидурална.
    Е сега познавам жени тука што и помалку сати поминале ама протоколот е тој.
    Докторот вика првородка не се отвора така лесно и да не се секирам, ама пуста паника.

18. Lea321

Lea321 Активен член

Не, не, над тоа како даска што е за спиење ставив душек. Душекот го зедов од Локо Кроко.

19. ORNEL

ORNEL Активен член

Здраво
    Минатиов период имав често мокрење. Матичниот ми зеде брисеви од вагина и цервикс. Го добив овој резултат. Термин за преглед имам дури во Понеделник.
    Дали некоја има слично искуство со ваков резултат. Ме фати паника, 21 недела сум. Освен често мокрење немам други симптоми. Претходно брисевите беа чисти…

Attached Files: