Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Јас ги имам ама сега во 36 недела...што е нормално...незнам како да ти ги опишам за да се разбереме :drunk:
    Можеби ги мешаш со мрдањето на бебето бидејќи сега почнуваш да го осеќаш интензивно...
    инаку рано ти е за тие контракции...:doh:

mdenkov likes this.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

Epa sega oficijalno:)cestitki za bremenosta i ti posakuvam ubava i lesna bremenost !!!

ivi1987 likes this.
  3. MilaP

MilaP Форумски идол

Dusicke i jas odekam tvrd mi e stomakot i odvreme navreme nesto kako kontrakcii osekam no ne e bolno samo neprijatno,utre sum i jas vo Skopje na kontrola i neknja koga vadev upot razgovarav so maticnata i mi kaza deka ne e nisto strasno moze da se izgube toa cuvstvo ili pak da trae do samoto poroduvanje.
    Sega gledam ke odes na 2 skrining jas go pravev se e vo red bebceto bese super inaku togas bev 21nedela koga go pravev a sega sum 25 nedela i odvaj cekam utre da si go vidam bebusot.Inaku nemaj gajle za 2 skrining se ke pomine vo red ke vides :)

mdenkov likes this.
  4. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Добро утроооо мешиња!!! Како сте?:rofl:Сум ја претерала денес ама којзнај кога заспав место не ме фаќаше сношти на секоја минута се вртев лево па десно.И јас чувствувам како да ме клоца баш од каде што треба да излези и малку е непријатно чувството ни тропаат на врата пуштете не да излезиме :l::sun::rofl:.Отидов да се спремам за да си го видам синко на ехо.Со нови информации подоцна.Поздрав мешиња:hug::*
    @verena големо да расти честитки!!!!!

5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

До 12-та недела смее да те прегледува со вагинално ехо,после тоа веќе не.Мене така и првата бременост ме прегледуваше и сега вторава исто.И првиот скрининг и првите брисеви се во 12-та недела :)

Mariangel likes this.
  6. eliii89

eliii89 Истакнат член

Sekoj pravi razlicno ,jas sum 29 nedela pa od vreme na vreme me gledaat na vaginalno t.e mi go merat grloto na matka uste od 21 nedela na kontrola pa navaka koga idam so skraten cerviks sum ,na tri mesta odam site razlicno pravat taka da vo 13 nedela uzivaj po moe moze,skriningot e nadvoresno eho ,se se gleda,brisevi vo 12 nedela i sega mi zakazaa vo 30 :) ne se sekiraj znae doktorot kako treba :)

7. mdenkov

mdenkov Истакнат член

@MilaP dusa jas od vcera imam takvo custvo i kako nekoja slaba bolka imam, a bas pred nekoj den citav za tie laznite kontrakcii sto se javuvaat od 20nedela,i kaj nekoi trudnici se custvuvale posebno kaj onie kako mene prvorotki :D i neznam nekako strav mi, inaku sum 21+3......ajde se nadevam deka vecer ke vi pisam ubavi vesti

MilaP likes this.
  8. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Добар ден мешенца и од мене :* :*
    Немам многу време затоа и не пишувам почесто :) ама ве читам постојано;)
    Добредојде за новите идни мамички со лесно и убаво да си пројдете цела бременост:*:*

Кај нас ништо ново се си е исто , фала Богу супер сме и бебушко почесто почна да мртка али бешиката му е омилено топче за шутирање толку ниско и силно знае да удира што мислам и постариот батко од него ќе го тепа хаха:rofl:
    Уште не му текнува погоре да се поткачи сеуште е испод папокот но , конечно ми почна мешето да ми се познава и јас да се фрцкам малку(hollest) , со првото ми викаа сите - "туу само што почна стомак да ти се познава ти се породи хахаха"
    Ајде да не ви досаѓам јас :* идам да си дремнам со синчињава :rofl::rofl: колку е убав зборов лелееееее СИНЧИЊА :inlove::inlove::inlove:

9. juli rak

juli rak Истакнат член

@mdenkov duso I jas osekav pod papokot na levata strana kako pulsiranje na srce no ne znaev kako da go opisam, I pred nekoj den ako se sekavas pisuvav za bolki vo stomakot okolu papokot I jas sum duso panicarka no Toa e taka bidejki neizmerno mislime za dobroto na nasite mali

mdenkov likes this.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

Jas sum vo petok na 2 skrining.

mdenkov likes this.
  11. eliii89

eliii89 Истакнат член

Koja nedela bese :)

12. rakce89

rakce89 Истакнат член

Dobar den i od mene,jas sakam da spodelam so vas ubava vest mojot maz denes go polozi posledniot ispit,izvinete sto pva e nadvor od temava ce guskam site :)

juli rak, blessed2, MilaP and 2 others like this.
  13. zuto

zuto Форумски идол

Јас денеска бев на лекар и го видов црвчето мало 1,16цм. Имаше срцева реакција, се е во ред. Само што поради трчкање по документи за упис на факултет немав доволно време да му се изнарадувам на бебчето.

slobodka, flower30, ivi1987 and 9 others like this.
  14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Zhenichki ova celo vreme zaboravam da ve prasham.. posle sekoe odenje vo wc koristam bekutan vlazhni maramici i me interesira dali se shtetni za koristenje?? :)

15. fairy88

fairy88 Популарен член

Сакам да прашам има ли некој што имал искуство со пократоко грло на матката во бременоста.Днес бев на преглед и ми кажаа дека должината му изнесува 31 мм.Пред една недела кога бев на брзата помош кога ме удрија со велосипед беше 36мм.Му реков нели е опасно дека многу е кратко, а докторот ми одговори дека морам да се пазам и дека е скратено ама не е толку страшно.Му ги кажав и вредностите од брзата помош, и за тоа кажа дека немало врска и дека не можело да се точно секогаш земат мерките и тоа ми е вредност од прилика.Сепак сум потресена и исплашена:(.

16. m.i.g

m.i.g Популарен член

Jas bev 13 nedela koga go pravev prviot skrinig , me gledase na eho ama bidejki ne mozese da mu izmeri nesto (ne znam sto tocno) mnogu pretase bebevo I me vide I so vaginalno eho za da go izmeri... posledno togas me gledase vaginalno. Jas sum 30+2 I denes mi zede brisevi prv pat dosega ne ;)

Mariangel likes this.
  17. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Цццц... не знат кај тераат луѓето значи мене до сега не ме удриле ама за милиметар на повеже пати фалеше доволно за свеста да ми се земи.Со помин :* А за цервиксот не знам делот за точакот ме изиритира :(

Инаку си го видов синко нанаше со рачињата како перниче наместени :l::inlove: си се спрема за да дојди (waiting)

Last edited: Aug 31, 2015
    MilaP, mama89, <3 pleza4e <3 and 2 others like this.
  18. eliii89

eliii89 Истакнат член

Jas uste vo 23 nedela mi bese skrateno 28 mm ,rabotam i od togas sum na bolovanje eve sega sum 28+4 grloto mi e 30 mm ama skoro mesec ipol samo lezam ,jadam i do wc,i plus mi e mnogu nisko bebevo pritiska nemozam ni da sedam samo lezam,nisto bukvalno ne rabotam ne krevam ,e sega koja nedela si ? Ako si pri kraj moze e i normalno

fairy88 likes this.
  19. eliii89

eliii89 Истакнат член

Kazi mi i jas imam zakazano vo 30 nedela,metalniot del go stava li ili taka zemaat bris bez nego :) koga ke cujam brisevi nozete nazad mi se vrakaat :)

mama89 likes this.
  20. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

@eliii89 во 35 мене ми зедоја стави такво и јас не знам како се вика ама најмало спрема првиот пат сега попријатно поминав ;)

eliii89 likes this.