Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. ORNEL

ORNEL Активен член

Не ми е јасно едно, на 22 Април брисевите беа чисти.
    На 30 Јуни сопругот имаше епидидимитис и направивре спермокултура испадна чисто.

2. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Тоа мила само значи дека ако раѓаш природно нема дс биде безболно и контракциите ќе ти бидат болни. И да треба царски нема да бидеш сигурно прва што боцнала клексан па за брзо ја направиле царски. Уживај уште овие недели додека ти дојде бебе телото само ќе ти каже. Јас што немав среќа за природно немав ама нека сме живи и здрави нека ми дојде синко на свет па како сака нека е

Cvetce_, LanaDelR and jagoda777 like this.
  3. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Ги видов резултатите, ова е PCR метода и е најточна, а претходните брисеви каде ти беа правени?
    Бактериите воопшто не се наивни и уреаплазма и кламидија, едино да ги помешале, ако се сомневате повторете ги брисевите, ако се покаже дека ги имаш, антибиотска терапија обавезно.
    Имаш ли зголемен исцедок?

ORNEL likes this.
  4. ORNEL

ORNEL Активен член

Претходните ги правев во Генеа на приватно. Сега овие се направени во државна. Не сум мирна, сакам да ги повторам се сомневам дека нешто не е во ред.
    Често мокрам единствено тоа ми е симптом

5. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Тие во генеа претпоставувам не биле PCR метода која преку днк ги детектира патогените, што ја прави поточна, може не се се размножени доволно за да ги покаже на обичните брисеви, може и тоа да е.
    Ако повторуваш, повтори исто со PCR метода.
    Од друга страна гледам нормална микрофлора со 85-100% лактобацили, тоа се добрите бактерии и обично кога има патогени бактерии, средината е нарушена.

6. olly14

olly14 Истакнат член

Jas piev klaritromicin, flazil i sumamed

Ladyme and Joanna28 like this.
  7. Buca_91

Buca_91 Нов член

10 та недела сум бремена,имам како некоја болка во долен дел на стомак како грчеви не се јаки ама се непријатни,дали е нормално или да си закажам контрола

8. Soncogledka

Soncogledka Активен член

Ќе треба терапија антибиотска, ќе ти даде матичниот гинеколог. На микробиологија ги правеше во државна?

ORNEL likes this.
  9. Flower 78

Flower 78 Истакнат член

Здраво
    19 недела сум
    Вчера со крварење и воден исцедок бев примена на ургентно
    Бебе, водењак, плодова вода се е во ред
    Водењакот почна да се спушта низ грло
    Цервиксот е 19мм
    Искуства и совети?

10. ORNEL

ORNEL Активен член

Да, и се сомневам дека е некоја грешка.

11. Buca_91

Buca_91 Нов член

Ако имаш можност повтори ги на приватно,мене два пати ми згрешија на микробиологија,еднаш дека имам бактерија,и еднаш дека имам ЦИН 3 ,што се испостави дека немам кога си ги направив приватно само џабе си се нервирав,и не би правела пак на микробиологија

ORNEL likes this.
  12. ORNEL

ORNEL Активен член

Многу ми е нелогично да имам Халмидија кога со сопругот прв пат почнав односо. Исто и тој со мене прв пат. Не менувамњ партнери, немало ситуации да се сомневам во тоа… многу ми е чудно овој резултат како излезе ваков

13. Buca_91

Buca_91 Нов член

И мене исто ми искочи кламидија,затоа и се посомневав и тоа бев бремена со второто тогаш и матичниот се сомневаше и ме прати на приватно и испадна дека немам,затоа најсигурно направи си уште еднаш за да си бидеш мирна

Larea and ORNEL like this.
  14. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Жал ми е што поминуваш низ ова. Дали те хоспитализираа? Доколку е возможно да се аплицира серклаж под итно. Побарај и второ мислење ако треба.

Peperutce6 likes this.
  15. Flower 78

Flower 78 Истакнат член

Да, ме хоспитслизираа
    Не се за серклаж бидејки се плашат од инфекција бидејки црп и леукоцити се високи или при самата интервенција да не се дупне водењакот

16. BubamaraM

BubamaraM Активен член

Во однос на уреаплазмата - што ми се случи мене. Никогаш во живот не ми излегла на брис, никогаш. Правев брисови месец пред забременување, па после во 12 недела, и двата теста беа чисти.

Со оглед на тоа што во рана бременост имав кафен исцедок - секс немавме, ниту пак во тој период сме биле разделени со маж ми, немало ни 5 мин да сме настрана еден од друг.
    Околу 14-15 недела имав засилен исцедок, како кандида ми личеше, ама имав и пак две три кафени капки, и тогаш докторката ајде ќе те гледам вагинало под спекулум. Ова ми се случи подоцна вечерта, и кога отидов на дежурна имаше ептен гужви. Пред мене имаше трудна жена - со една постара жена, веројатно и таа со некоја мака дојдена, ама и постарава се прегледуваше. После ме прими мене, и толку набрзина ме прегледа - стварно не знам дали беа запазени сите хигиенски протоколи.

Исцедокот засили, но беше бел, без мирис, чешање и сл., имав само често мокрење - како што кажуваш. И ајде во 18 недела заради тоа, направив нов брис и уринокултура. На брисот се покажа уреаплазма. Па тој еден безобразен матичен што имав, леле ... му викам ниту секс сум имала ниту ништо, како може ова да се случи... Тој почна да се заебава со мене - демек од маж ти од каде, ти ја донесол од некаде. Џабе се објаснуваш. Цврсто верувам дека на прегледот што го спомнав погоре бев заразена. Подоцна наоѓав истражувања и статии каде јасно беше нагласено дека иако во поретки случаи, може да се деси заради недобро стерилизирани инструменти, или непедантно променети ракавици и сл., Подоцна направив и во приватна лаб, уреаплазмата си постоеше.

fragaria, ORNEL and Ladyme like this.
  17. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Некоја инфекција нешто има, ти дадоа антибиотик?

18. Flower 78

Flower 78 Истакнат член

Спомнаа и они инфекција
    Да, ми даваат антибиотик

Ladyme likes this.
  19. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Ајде тогаш позитивно, ќе го средат тоа, и таа инка или фунелинг што го влече водењакот ќе се повлече, значи ќе се среди све, добро е пак е на време фатено. :l: Ќе се изборите

Flower 78 likes this.
  20. Flower 78

Flower 78 Истакнат член

Фала ти многу на позитивата и охрабрувањето ❤️

Ladyme likes this.