Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    A da ne se sekiram :) ic ne mi bese prijatno prviot pat duri me bolese ,se nadevam deka dobro ke pominam mene vo 30 nedela mi zakaza :)

На Едно Чупе му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Желевцето се вика спекулум

На flower30, MilaP, eliii89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    8.485
    Na merenjeto zapisa 16+2

4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @eliii89 не се плаши најмал спекулум ставаат во бременост. А зошто брис во 30 недела? Мене гинекологот ми рече кон 35-36 недела.

5. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    da,so spekulum . Prvo toa mi go stavi i preku nego so stapcina mi zede brisevi
    @kristina.k mene ova mi e prv pat da mi zemi bris vo cela bremenost,bas denes mi se cudese kako ne mi zel dosega :D

На eliii89 и kristina.k им се допаѓа ова.
  6. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Ne te plasam ama Rano ti e ,gledaj kolku mozes poveke da se stedis da ne rabotis,da odmaras,da ne krevas tesko,lezi ,za da ne dojde do poveke da se skrati ,mene koga me vide so 28 mm mi dadoa bolovanje eve skoro sum dva meseca doma lezam pak prasaj go i prati go na kontrola koga ke odis da ti go meri pa se ke bide dobro ne se sekiraj

7. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    I ja neznam mislam deka e rano togas mi zakaza neznam zosto

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  8. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    8.485
    Znam deka e kratko ke lezam i odmaram, ne e problem.Za tri nedeli sum na kontrola pa belkim ke bide se vo red.

На MilaP и eliii89 им се допаѓа ова.
  9. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Хаха со спекулом мора и јас како тебе се влечам нагоре он ме спушта јас бегам хаха :D и мене ме боли и ми викаше Интересен ќе биде твојот пораѓај хаха и јас му викам :зошто ? Он ми вика: - епа ако ова те боли ами бебето кога ќе излегува ?(facepalm) Инаку мене ниту еднаш не ми спомнал за грлото, поима немам кратко дали е или не :?: Утре сум на контрола коонечно синко ќе го видам:inlove: 32+2 :) Да го прашам ли да ми измери ?:?:

На Mariangel, Едно Чупе, Fatalnata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Odmaraj lezi pa ke vidis na sledna kontrola,ne panici ke bide dobro samo gledaj pazi si se kolku mozes poveke

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Znaci ne se plasam samo jas :) neprijatno e cuvstvoto ,mozes da go prasas a moze i so nadvoresno eho da ti izmeri merat i taka cisto da si vidis ,pa ke kazes kako ke pomines

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Аххахахахахах ако бегаш погоре на преглед на пороѓај значи низ врата :rofl: ме пресмеа

На flower30, ivi1987, Pcelka94 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Хехехе мене кога ми земаше прв пат брис леле потскокнав од ладно што ми дојде од спекулумот. Уххх гадно чувство. :puke: Нити пак мене не ми спомнала матичната за должина на цервикс чудна работа. Досега нити еднаш не ме гледала со вагинално ехо, си велам можеби со абдоминалното може да се измери и чим ништо не ми спопнала валда е се во ред. :D
    Ти посакувам утре да си чуеш убави работи како напредува бебушко твој. :l:

На eliii89 и mama89 им се допаѓа ова.
  14. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Мила јас и ти сме исто и јас сум 34+4, краен термин ми е 8.10 а тебе? Инаку и јас пред некој ден пишав за тие болки, и мене страшно ме болат препоните и кај вагината долу таа коска, седнувањето и станувањето ми траат вечност, и ја прашав матичната, таа ми рече тоа е нормално ни се шират коските, се спремаат за пораѓај, така да немај гајле :*

Последна измена: 31 август 2015
    На Eli23 и mama89 им се допаѓа ова.
  15. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    МЕШИЊА -pred nekoj cas se vrativ od stip od kaj dr.organdziski od 2 skrining, 21+3 dena sum , sinko moj napreden se vodi spored dimenziite 22+1 den 486gr e :), (narednata nedela pravam mesec dena od poslednata analiza na krvna slika i ke pravam pak:) me karase doktorot za hemoglobinot 90 mi bese na pocetokot na avgust- kaza deka e mnogu nisko toa i ne smee da se dozvole poveke da paga, mi ja zgolemi dozata 2x1 totema, inaku dodeka sme kaj skriningot, se e odlicno so razvojot na sinko, plodovata voda super i postelkata e super, no na desnata strana na nea mi se gledaat nekolku CRTKI NA NEA-(lakuni/kalcifikat) namelen dokot na krv i mi rece da si ispitam d-dimeri za da vidime do kaj sme,ako se zgolemeni da primam terapija. Me prasa dali mi kazal maticniot za ova-mu kazav deka bev kaj nego pred 3 nedeli i deka nisto ne mi kaza za postelkata.Mi zakaza kontrola Za 1 mesec i togas da otidam so rezultatite od d-dimeri i krvna slika,za ako mi se pokaceni da si prezimam merki na vreme. Inaku mi merese i cerviks, rece podobar ne moze da ti e 48 mm mi e. Epa dosta e od mene va ovaj den- imajte prijatna vecer :*:*:*

На juli rak, flower30, Sunshine_1979 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    @Fatalnata e sega okolu merenjeto na cerviksot nekoe vreme site pisuvame, jas denes bev na 2 skrining i bas go prasav doktorot za abdominalno da mi meri i mi rece- toa moze samo so vaginalno eho da go napravam i da ti kazam kolku ti e cerviksot.............e sega kako se meri abdomilalno grloto na matkata kako sto vie pisuvate,jas poima nemam, znam deka vaka e 100% sigurno i verodostojno

17. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    а па да ме гледаш од некоја страна хахаха јас : нее ме боли,се влечам нагоре,др : спушти се ајде,јас се спуштам др тргне со спекулумот накај мене и јас пак се кренам нагоре а др веќе ваков|( а мм од страна гледа и ќути:?: а јас :whew::worried: циркузии сега знам дека треба кај и да е да ме пратат за брисевии ии пак истото ме чека :sweat: @Fatalnata фала мила и јас се надевам ќе биде се во ред денес и крвна слика правев стаклоо е се суоер:nod: ти неврестеее се спремаш ли :party: за свадба

На <3 pleza4e <3, Fatalnata, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Jas sum 33+3, 17.10 mi e termin. I jas isto, nemozam da stanam od krevet. Sega mi pocnaa bolkite, ovaa nedela. Kje istrpime.

На Angel.Heart, <3 pleza4e <3 и MilaP им се допаѓа ова.
  19. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    @mdenkov срцка јас реков можда можи така, инаку појма немам дали и на тој начин можи. Кажав дека досега не ми има ништо спомнато околку должина на цервикс и никогаш не ме гледала со вагинално ехо. Инаку кога ќе одам на сл. конторола ќе ја прашам за тоа. :)

@mama89 јас срцка при крај со подготовки, сега останаа само домашните работи да се средат, кифли, погачи, благо и бла бла бла. Инаку денес бев на проба за фустанот и ја сменивме корпата пред 2 недели го пробував до 3ка кош( корпа појма немам како се викаше)(facepalm) сега одлучивме да е со помала т.е 2ка. И да се направи мала корекција на патентот да не ме стега премногу оти ќе си пукнам цел ден, така да среда- четврток ќе е готов и ќе си го земам домичка. Времево брзо ми поминува и многу сум напната тоа чудо нешто. :( Инаку бебчето мое 2 дена со ред е малку активно, само одвреме на време ќе клоцне со ножињата во долниов дел и толку, не се врти толку многу како порано, можно е да нема место повеќе за акробации? Што мислите вие? :^)

На Angel.Heart, mama89 и Едно Чупе им се допаѓа ова.
  20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Ве читам за спекулумот...Имате во аптека пластичен спекулум, не е повеќе од 50 ден (помалце е но не се сеќавам). Јас престанав да купувам бидејќи мојот доктор почна да прегледува со такви, само што ги наплаќа. Ем посигурно ради вируси, ем побезболно е.

На mdenkov, eliii89, mama89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.