Точно така. Сега, секако зависи кој има финансиска можност. Јас доев две години, мислам дека цело време пиев мултивитамини, затоа што детево ме исцеди од цицање Најчесто за жал имав еден оброк во денот, особено првите месеци кога најмногу ми требаше храна, и тоа здрава храна... Се надевам дека овој пат нема да ја направам истата грешка
Ако доиш, тоа е сосема нормално со косата, за жал. Откако престанав да дојам, косата престана да ми паѓа, и тоа нели не од денес за утре, туку по месец дена сигурно.
Не дојам, секна додека беше она во инкубатор уште, мн стресно, се измолзував ама џабе. Незнам имам тенденција кога сум под стресс тоа да ми се случува и сега и ја скратив да не се тегне да не ја собирам... ама ете неможам да ви опишам коса паѓање на миење, па на сушење... детево цел ден со влакна на раце и ги вадам се нервирам кога ја носам ме фаќа за коса за блузљ ваљда паѓаат... шок ова од чешал сега при миење и сликав на мајками...
Негде 3 месеци после пораѓај почнува тоа страшното опаѓање, кај мене веќе 6тиот месец после пораѓај беше добро и со многу што сум зборела тој период е страшниот. Тогаш ваљда хормоните ни лудуваат
Значи причината не била доењето. Јас се си мислев дека е од тоа, затоа што така се поклопи кај мене. Инаку купчево ми е сосема познато, иста сум, мислам дека се ќе поднесам, само коса да не ми паѓа, обожавам долга и убава коса...син ми денес лошо го ишишаа, малку претераа, а бе прееска се изнаплакав кога бев сама, не ми личи на него... Издржи, ќе помине, кај членката погоре побрзо поминало, може и ти ќе ја имаш таа среќа
Лејди , не се грижи, исто ми беше како сликата што си ја постирала. Ма и бетер. Ама еве уште малку 6 месеци постпартум и веќе е мнооогу подобро. Паѓа сеуште, ама далеку од тоа што беше. Многу страшна слика е , знам. Ама ќе биде подобро.
Hair vit na Health aid ili Merc nezavisno koi mene mi bile dobri osven sto Mercot (koza kosa nokti )mi otvara mnogu apetit.
Никогаш сум немала проблем со нив, многу пати и претходно кога паѓала биле добри, ќе испитам пак секако. Останав без коса
точно, три месеци после пораѓај почна страшно да му паѓа. и на мене и на куп другарки сите во истиот период
Масло рицинус сте пробале за опаѓањето? 15 мин мин се држи на коса и се мие, а колку подолго толку поубаво. Исто и рузмарин помага мн. Се вари рузмарин, у спреј и се прска на коса...мислам има и да се купи.
После бременост во постпартум период нормално е да паѓа косата. Ќе си паѓа, па ќе престане. Ништо нема да ви помогне, од хормоните е. 8и пол еве уште ми паѓа, после трети месец почна.
Па јас како што имам ретка коса уште тоа да ми се деси... Нема шанси да оставам на случајност само од себе да помине, косата ми е слабост. Или хормони или витамини или масла маски нешто...мора да има решение
Затоа ја планирам да си почнам со уље за раст на коса одма после пораѓај, за секој случај. Нека паѓа тоа што е изумтено коса ама нека расте нова имало немало ефекет небитно на психа нека иде дека има