Maslo ricinus e ubavo I za trepkite kako pomlada mnogu cesto stavav Kako na trepki taka I na kosa. Isto zolkcka, maslinovo maslo I cefen limon stqvam I den denes ama ne za opaganje onaka kako da mi e poubava kosata. Sega se setiv tolckan luk so pamukce da se masira po glavata, ja podibruva cirkulacijjata ama mnogu mirisa. Licno ne sum go pravela .
Мене во бременост многу ми паѓаше во Зегин ми го препорачаа VICHY Dercos Енергетски шампон против опаѓање на косата. Задоволна сум сеуште го користам.
Што и да ставиш, џабе е. Пиј колку сакаш витамини, масла, капки. Хормони се и нормално е. На хормоните им треба време да се средат. 10+ месеци е малата, уште паѓа ли паѓа.
Лук никако да се става, пола година има да ти мириса главата на лук, ова од искуство како се имам зафркнато.
Косата после пораѓај е нормално да паѓа, мислам дека не постои нешто што може да го спречи тоа. Затоа па за време на бременост не паѓа скоро па ич, или ви одговара да не го приметувате тоа? Сето тоа што не е испаѓано за време на бременост, ќе си испаѓа после пораѓај и ќе си порасне нова. Нема простор за паника.
И кај мене. Не превише ама паѓа малку повеќе од вообичајно. И ноктите тенки се лупат се кршат катастрофа. За разлика од првата бременост ни едно влакно не падна, растеше ко луда косата исто и ноктите поцврсти не ми биле.
Паѓа, ама многу помалку од пред бременост. Барем со сите што сум зборувала, така било, еве и кај мене, за време на бременосг ми паѓаат по неколку влакна што се вика. После бременост паѓа многу повеќе, цели туфки коса ми се лизгале по телово, фактички тоа што не испаѓало за време на бременоста на некој начин, паѓа после тоа. После некој месец престанува да паѓа, расте нова коса и се враќа во нормала. И се е тоа нормално.
Devojki, kakva e toa mreza sto se stava na koritce za banjane na bebe, I so toa ne se lizglalo ? I kade ja ima ?
https://ananas.mk/proizvod/mreza-za-korito/793550 Пример ова. Ние имавме од Енци Менци пластично коритце и соодветна мрежа за него.
Верувај ми, нема да имаш потреба од таква мрежа. Има и некои подлоги, сунгерести, и што ти не. Сигурно нема да легнеш бебе од 5-6 дена па и месец-два, врз мрежичка или во тврда кадичка. Ќе го држиш во раце за бањање. Ако сепак ти е мерак, во продавниците за бебешки работи би требало да најдеш.
Ние земавме такво како сунгересто и е нешто најискористено за бањање до кај 6 месеци, додека не почна да седи, сега си седи и ја бањаме. Во раце нема шанси да држиш понатака.
Мене пола коса ми падна а тек сум на пола. Од густа коса ко грива не можев да ја досушам сега ми е ретка. Пијам и витамини и џабе. Тоа е. Ќе се преживее некако
Боо луѓе мн нервоза ме фаќа и имам промена на расположение. Денес само што станав се изнервирав со свекрва ми, значи стварно луѓето се неразбрани бе. Ќе пуштав последна машина за перење и сега цело време знај ме гледа дека ги перам алишттаа со специјален детергент без мириси и такви ствари, зеде прво без прашање ја пушти машината, му натурила ленор ккао да нема утре и надвор ги испружи манџи кај шо пржиме. Ккао ќе се истрпи до на есен јас не знам, ми иди од Плодност директ да заминиме Германија. Сега и ко ќе се роди нема да има разбирачка ќе ги викни ќерка и со се цела фамилија од прв ден, и ако му речиш нешто одма носот ќе го крени. Без ОСЕТ
и мене ми беше најискористено нешто, од локо кроко го земавме ние. него вие што сте при крај дали имате некои болки како менструални? 36+сум, среда дури прво цтг, цело време имам како болки менструални, со минатата бременост немав ништо од ова.., сега само нешто ме боли, ме боде, ме сече. последно бев кај матичната во вторникот за брис, ме гледаше на ехо, не кажа ништо сомнително, рече има доволно вода, постелката е океј и толку... не знам дали е ова нормално