Коритце има и плус се купува мрежа, нема подобра раб. Ја ставам на мрежичката си лежи си гледа лево десно со тушот водичка пушта мм јас си ја мијам, шампонче све и на крај ја кревам за грбчето една минутка и во бањарче на пресоблекувална сите ритуали. Мрежичката ја перам секој ден и ми се суши до туш кабината имам закачалче, кадичката преку некој ден ма да чиста е. Да почне да седи ќе ја тргнам мрежичката. Помага мн да ти се слободни рацете а бебето сигурно, сега повеќе мрда, и сама можам да ја избањам вака иначе нема шанси неможам со една рака да ја додржам.
@Dijana DM најискористено нешто и нас ни е мрежата, поточно ние имаме од тие подебелите како сунѓерести.
Како се справувате со температура во спална. Климата и вентилаторот ладат додека се уклучени, во спална имам само вентилатор, провев нема од никаде оти е завиткана собата така да џабе отварам прозор, не влегува свеж воздух. 28 степени е во собата, додатно воздухот е пресув кога пуштам клима од дневна, ставив и крпи водени, и свеќа со вода, џабе. Таман заладе денес и дувна ветер кај нас вршник е сеуште затоа што спалната ни е на западна страна и навечер е неподносливо.
За грчеви и болки од вчера почнав да се мачкам со магнезиум хлорид. Едно пакетче е 75 денари се раствара во едно литро дестилирана вода и може да се мачка 3 пати дневно. Вчера се мачкав пред спиење, спиев и се разбудив без болки.
Цветче, баш се жалев за ова пред некој ден. Вчера ни стигна климата во спална, и ако веруваш цела ноќ сум спиела преубаво за пев пат после некое време. Приметив потење пак сма тоа хормонски, ми ја немаше онаа нервоза од топлото.. Ако можеш отвори пушти ја климата на најниско или пак иди во дневна , како што знам ти си скоро пред крај...
Сите коментари ми делуваат рано, јас па прва бременост околу 8ма недела слушнав, со оваа ќе ме фати 9та, не ми е тука др инаку пак ќе беше 8ма.
Никако, само чекам да залади. И кај мене спалната е на запад, попладне/вечер е неподносливо, истата температура ја има и кај мене, и покрај тоа што климата работи 24/7. Во дневна не се седи од што е свежо, ама во спална...деновиве навечер ја пуштав на 19 степени, турбо да врти и пак, едвај до 26 степени доаѓа во спална. За влажноста на воздухот не сум забележала, а и никогаш не сум го решила тој проблем (во зима ми пречи мене). Изгледа единствено решение е како на Пеперутче, клима во соба. Но ти си на крај, ќе издржиш уште некој ден
Ве читам овде и за неспиење и за потењево, си викав како бе така. Е од вчера и мене ме стрефи. Ми отиде термостатот Синоќа не можев да заспијам до 12 и се разбудив во 4 па накај 5/5:30 едвај заспав до кај 8. Вчера клима во дневна на 20 пуштена а од мене вода течеше. Во спална климата ја оставам на 26 ради ќерче ама ја се топам, ќе ја намалам на 24 да ме олади па ја враќам на 26 и така цела вечер. Овде денес среќа дувна ветре надвор, се очекува денес и утре дожд и некоја бура па се надевам малку од малку ќе освежи.
Ти си супер штом си успеала во 12 да заспиеш И јас до пред две-три недели мислам, исто вака како тебе, ги читав не можат да се изладат (тие што се понапред од мене) и се чудев, ама истото ме снајде. Туку, сум заборавила колку било тешко дишењево во осми месец. Од сега се мачам за воздух,а што ли ќе правам уште цел месец Се надевам дека ќеркава нема да чека до крај како синот, па ќе и помогне на мама. Од 15ти може да доаѓа слободно Вчера го зезам маж ми дека среќа е што не сме го погодиле месецот да се роди во февруари, што ќе правев со толку самобендисани и инаети дома (Можеби женските водолии не се такви, не ми замерувајте ) Велам среќа што ќе се роди во август како мене, и му се смени фацата
И мене Иво Каев ме проверуваше во 38 недела толку беше болно страшно јас уште имам трауми повеќе тоа ме болеше а не пораѓај и контракции нареден пат не му дозволив да ме провери ми се смееше и ми викаше како ќе раѓаш ти затоа овој пораѓај несакам да чујам зс него и Гак
Па болно е. Не го прави тоа докторот лош. Да не беше Ќаев мене без причина ќе ме породеа во 34та. Да се сите како него, ќе цута здравството. Предобар и препосветен доктор.
Голема лакуна ми открија уште во 16 недела. Клексан примав од старт по 1 така и продолжив до крај со тоа што правев месечни контроли на трансфузија за хемостаза и ддимери и ехо контроли на 3недели. Се породив 39гн
Тие што сте биле на трансфузиологија за димери и хемостаза да споделите колку време се чека. Ќе биде брзо или да се спремам таму да го поминам денот