Во движење болка осеќам како притисок долу ниско, и тоа се случува кога бебе се движи, го осеќам. А на преглед ми рекоја сеуште е високо, во дилема сум, Среда сум пак на цтг и контрола ама лавот мој абер нема, изгледа Илинден го чека По сите препораки за царски, во Плодност ме спремаат за природно.
И јас истото го знам, се изнагледав еден куп видеа со гостување на наши гинеколози по емисии, секаде кажуваа дека крварењето (во 9ти месец) е знак за породување. Само ме чуди, зарем не би и кажале, зарем не би ја задржале... Јас мислам дека Дијанче треба да ни е спремна, па и таа да не израдува во групава
која недела си? искрено ако те спремаат за природно е многу подобро за тебе. кои ти се индикациите за царски?
39 недела, матичниот ми го мери поголемо бебето а во Плодност помало скоро 10 дена. Со главата е свртено надолу, и обемот на главче е малку поголем. Со терапија клексан сум и ситна со тесна карлица иначе нема индикации други
Јас користев за големиот од бебе до 1 година на Виолета бебешки детергент и омекнувач преубавоо мирисаат.. За флеки омино ставав... Од Бекутан ми се нафрлаше со ситни точки по телото. После една година се префрлив на Нила.
искрено мерките не знам колку имаат врска. јас во систина се пораѓав, ми ја мереа 3.100, а се роди скоро 3.600 ја утнаа за пола кило, затоа сега со доза на резерва ги зимам. иначе ја сум доста ситна и се породив природно, се измачив до душа, ама бев решена за природно, примав клексан од почеток до последен ден, примам и оваа бременост, сега ми е поише страв иначе готово, на крај си, уште малце, нормално е да осеќаш притисок
Jas ne rekov deka e los doktor tuka deka mn agresivno me proveruvase vo 38 sakase so raka da inicira da se porodam. Nemozev da zastanam na noze od pregledot Daleku od toa deka e los doktor i deka ne e posveten toj me porodi prirodno vo 41 nedela sekoj den doagase da proveri kako sum i da ne mi treba nesto a pri toa ne bev preku vrski duri i sakase epiduralna da mi stavi a znaeme kako u drzavna ide rabotata so epiduralna. Jas sto si vlecam traumi od pregledot toa e druga rabota a ne deka on e los doktor negoviot pregled bese preagresiven
Pa ne bev otvorena voopsto toj sakase da inicira poragaj i toj me porodi vo 41 va nedela doktorot e ok posveten ama pregledot mu bese agresiven drug doktor koa me pregleda ne bese strasno
Потполно се согласувам, немам искуство со докторов што го зборите. Мене ме прегледуваа четворица различни доктори со рака, и еден од прегледите беше преагресивен и многу болен. Веројатно зависи од техниката, осетот, само еден од овие доктори, и после една акушерка употребија лубрикант и беше подносливо.
Кога стави последно клексан, мене од тоа ми е страв дека треба минимум 12 часа да се поминати, ама докторот ми е скроз лабав, ми вика анестезиолог си знае да не се замарам ич, дека нема магично да се отворам во пола сат па за да се плашам
Само биди опуштена. Ќе земеш длабоко воздух и кога ќе осетиш дека става прстите, полека испуштај воздух и опушти се доле.