1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.543
    Допаѓања:
    38.809
    @Fatalnata моето денес само неколку пати долу го осетив и тоа слабо, а кај ребрата го нема како што си удираше. Денес ми беше тежок, стресен ден не знам дали има врска. :(

2. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    @kristina.k леле мила нашиве значи како братчиња, се исто, абе многу малку го осеќам деновиве, 4-5 пати само ако ме клоцне нежно со ножињата и толку. Претходно војна водеше во мешево, мислев ќе излези од што беше активно. А и можи од што сум напната деновиве и тоа да осеќам па е помирно, незнам, затоа пишав за тоа со цел да кажат повеќе трудници дали и кај нив во 30 г.н било исто. :^)

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  3. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    100 % sigurno e vaginalnoto,a merat abdominalno i ne iskaca tocno posto nemoze da go izmeri nadvoresno ubavo a inace merat i taka ama najdobro e vaginalno da ti izmeri

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Интересен податок, фала :):):) Јас на следната контрола ќе и речам да ми мери вагнално. :)

На MilaP и eliii89 им се допаѓа ова.
  5. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Jas sum 29 nedela i kaj mene ima denovi koga e mnogu aktivno,a ima denovi mnogu slabo go osekam sto me zagrizuva,sigurno e normalno,ke slusneme i drugi mislenja

На Fatalnata и kristina.k им се допаѓа ова.
  6. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    @mama89 Одмара да биди свежо да игра кај мама и тато на свадба ;) .Сега е поголемо нема место за акробации како порано.А и ако си растрчана околу свадбата немаш ни време да го осетиш секое клоцање.Јас 29 недела растрчана со реновирање и јас паничев каде е оти не мрда толку а јас немав седнато.

На okcenzi и Fatalnata им се допаѓа ова.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.211
    Допаѓања:
    106.391
    Мамички еве ме и мене. Не бев уклучена со денови и ве исчитав сите набрзинка. Честитки на тазе мамичките породени и добредојде на новите. Кај мене инаку нешто ново нема баш. Се мерев, 21 недела сум и имам +9 кила! Незнам да проценам дали е премногу досега, важно се чувствувам добро во своја кожа, едино многу сум уморна и многу ми се спие... Почесто шеткам, бебуш го чувствувам како клоцка дури и со раката надворешно веќе, а и кај мене кога имам некоја ситуација да се пренервирам тогаш лупа многу силно. И плус една глупост направив, аплицирав за работа денес, мнооогу ме привлече позицијата, па сега ако ме повикаат на интервју здравје, ќе биде 8-| прошлиот пат со мидер се стегнав, сега нема стегање :hai:

На slobodka, mama89, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Ti kazav od iskustvo maka macam so cerviks maticnata i privatno kaj sto odam mi merat vaginalno 30 mm ,odam na ginekologija za bolovanje da prodolzam dva pati bev kaj dvaica razlicni specijalisti mi merat nadvoresno 25 mm,se vrakam pak kaj maticnata zacudeno pak mi meri 30 mm taka da znam samo deka vaginalnoto e tocno,neka ti izmeri vaginalno dve min rabota e :)

На mdenkov и Fatalnata им се допаѓа ова.
  9. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Одмара да биди свежо да игра кај мама и тато на свадба ;) .Сега е поголемо нема место за акробации како порано.А и ако си растрчана околу свадбата немаш ни време да го осетиш секое клоцање.Јас 29 недела растрчана со реновирање и јас паничев каде е оти не мрда толку а јас немав седнато.[/QUOTE]

И мајка ми истото ми го велеше, абе тоа си мрда сигурно, ама ти дека се движиш нонстоп со обврски и не го осеќаш мн. и не паничи.:):)

На Едно Чупе му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    И мајка ми истото ми го велеше, абе тоа си мрда сигурно, ама ти дека се движиш нонстоп со обврски и не го осеќаш мн. и не паничи.:):)[/QUOTE]
    Јас ќе ти кажам мила од 1 август до 22 бев на одмор и секој ден го сеќавав нон стоп...но на работа кога сум го нема ...еве и вчера од сабајле го имаше поручекта на рработа го немаше ич и после вечерта целаа ноќ ...еве денес слободна мислам ќе ми рипне од стомакот се изобличува цеел стомак еве хаха додека сега седам и пишам клоцаа многу.така да не се плаши кога си во движење оно спие кога ти одмараш оно клоцаа :* ии најубаво да поминеш на свадбаа :*

На Fatalnata и Angel.Heart им се допаѓа ова.
  11. Bebe2015

Bebe2015 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    43
    Zdravo na site ..jas sum nova na forumov.. okolu nedeli bremena ☺Bi sakala da ve prasam zosto sum nemala vakvo iskustvo do sega..vo olku rana bremenost dali e normalna poduenost na stomakot?
    Pocnuvajki od delot pod gradite pa se do dolu..tapi bolki toa ok ama stomakov mi e poduen kako da.sum 6 meseci trudna...a prvoto eho e na 9 ti septemvri... Vi blagodaram

На slobodka, eliii89, Едно Чупе и 2 други им се допаѓа ова.
  12. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Добредојде мила...леле како јас да сум пишала х ехе и јас првите 2 мес така ми беше подуен како 6 ти месец нормалноо е без гајле метаболизмот се забавува и затоа е така не се секирај срцка :* имај лесна бременост :*

На Bebe2015 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.543
    Допаѓања:
    38.809
    Денес имам многу зголемен секрет (средно густ и бел) и сега заприметив дека мириса благо. Барам по интернет ми излегува дека плодовата вода така мириса и можно е да истекува по малце. Ви се случува вакво нешто?

14. Bebe2015

Bebe2015 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    43
    Ti blagodaram @mama89 ... a poduenosta ostanuva do kraj ili? Jas sum samo 4 nedeli trudna i navednuvajki i ispravajki se imam bolki vo PODUENIOT stomak ..isto i tapi bolki kako pred menstruacija ??
    Ti blagodaram uste ednas

15. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.564
    Мешиња денес ги земав резултатите и да ви кажам железото ми беше многу високо, а шекерот многу низок. Ок ние и фамилијарно ни фали шекер на сите што е супер, ама ова со железово да не е лошо? Се друго ми беше во ред. Имам јака машка крв, електролитен и протеински статс супер. Само ова ме зачуди, а матичнава беше ептен зафатена па не ми се чекаше долго за да ја прашам.

На eliii89 и mama89 им се допаѓа ова.
  16. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Одлично ти е тоа :) ќе биде јако бебето ќе ти краде од твоите витамини:D нема што да се чудиш

Добредојде на @Bebe2015 меѓу нас мешковците:hug:

На Fatalnata, tweety26 и Bebe2015 им се допаѓа ова.
  17. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    @Bebe2015 добредојде и со лесно :D а симптомите се слични како за добивање ти сигурно нестрпливо си очекувала 2 цртки како мене :lol: а тие шо не очекуваат мислат дека се во пмс.
    @kristina.k во овај период се зголемува повеќе секретот не е плодовата вода туку служи како подмачкување кога ќе излегува бебето.Полека полека се припрема телото за раѓање.Истото Тони ќе ти го кажи за брисевите кога ќе одиш. И јас паничам некогаш не знам дали не ми додржал вентилот дали сум испотена или да не е водењакот.Ама кога ќе речи дека има доволно вода ми олеснува :rofl:

На Bebe2015 и okcenzi им се допаѓа ова.
  18. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.564
    Да де убаво рече мм, со мускули ке се роди детево, се мислам да му ставам две тегчиња да повежба и така има уште некој месец. :D Сериозно дека нема врска ако е многу високо? На пр ако треба да е од 8 до 10, мене ми беше 19. Тоа е многу.

19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.543
    Допаѓања:
    38.809
    @Едно Чупе мене ми е чудно за мирисот, и случајно пребарав и тоа пишува за благ мирис сегде па ме фати паника. А на Тони му се плачи ко ќе ме види нема што немам прашано. :$

20. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Јас мешковци имам веќе неколку дена контракции, веројатно лажни...:?:
    Ќе видиме до кога...треба да направам една контрола за секој случај....:?:
    Сите бебиња се смируваат на крај, моево баш сега се расклоца како лудо:D:D

Граница е од 9.0 до 31.3 :) затоа ти викам уживај си што појако тоа подобро :D мене ми беше 26...сега е малку намалено ама пак си е супер не сум имала проблем, само нека си растат бебушките

На flower30, mdenkov, Pcelka94 и 3 други им се допаѓа ова.