Како го поминувате времето дома? Давајте идеи за некои креативности не се издржува рутината чистење готвење спиење
Извинете што упаѓам вака доцна. Не сум баш активна на темава. Бремена сум 26+5, а син ми денес вади сипаница. Мене ми е прележана пред некои 10-11 години. Дали е опасно за мене ?
Мој совет помалку контакт со него дури е пресно, мислењето на докторите беше поделено кога прашав за сипаниците.
Организирање на стварите за бебето, си порачвав од тему работи и си ја спремав собата за бебе, гледање некои лајт серии со позитивна содржина, читање книги, или запиши некој курс шо, јас на пример Германски јазичен испит спремав два три месеци со тоа се занимавав
Баш на последниот преглед докторката ги спомена како многу опасни доколку ги немаш прележано а ги фатиш. Правеле оштетувања на фетусот кои тешко може да се детектираат преку ултразвук како што е оштетување на слухот итн. Осигурај се дека ги имаш прележано (бидејќи има повеќе типови) и обавезно консултирај се со гинекологот.
Мене чепот ми падна 8 дена пред да се породам и да е дел ид чепот имаш време не оди така брзо процедурава Инаку за маслото за перинеум, јас го почнав од 37ма се породив полна 39та точно. Со епизиотомија вагинално ама не беше страшно
Majki zdravo. Vtora bremenost, 38+4 dena. Bev na oregled vcera na klinik, eho se vo red, ctg nisto, ama vaginalno koga me proverija vidoa deka sum Prokrvrela. Do sega istorija na krvarenje nemam. Na vtoroto ctg bolki pokaza i mi rekoa za 4 saati da dojdam na kontrola pak. Bev i na toa ctg nisto i me jspratija doma ama seuste si krvaram malce po malce. Na pregled pak ponedelnik sum. Patem mi kazaa deka krvta moze da znaci deka cepot kje padne. I sega si sedam i nezmam taka razmisluvam, dali moze da sum prokrvarela od vaginalniot pregled ili pak poleka se otvaram. Nekoj da mi dade sovet, ili slicno iskustvo?
Не ќе да е чепот , само вчера имав исцедок денес ништо. Уште една недела нека пливка на раат барем За маслово имам читано добри искуства , ќе го земам и јас од следна недела. Вие како сте? Се навикнавте ли?
Женски, последниве денови ми искачат на инста вежби за трудници за полесно породување. Дали вие вежбате, дали имате искуство, вашето мислење ?
Искрено мене малце ми беше незгоден положајот за масажа од мешето иско не ми беше преголемо. Па гледав иснструкции и битно е правилно да се изведува и со палец прво нежно па подрастично. Ние сме добро весело е, секој ден нешто ново таман си мислам и ја фаќам шемата, она покажува нешто ново ќе видите штом стигнат бебушките … цел свет се менува
Бидејќи надминав 40 та недела без консултација со др вежбав ,имав лесен пораѓај дали од вежбите дали бев психички поспремна дека второ... не знам. Шо и да правите не викајте и напон како за какање давајте.
И мене ми е второ , со првото сум царски пред 5 години , сега сакам да направам се што е до мене за природно.