Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ORNEL

ORNEL Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2025
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    29
    Како го поминувате времето дома? Давајте идеи за некои креативности не се издржува рутината чистење готвење спиење

2. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    4.920
    Извинете што упаѓам вака доцна. Не сум баш активна на темава. Бремена сум 26+5, а син ми денес вади сипаница. Мене ми е прележана пред некои 10-11 години. Дали е опасно за мене ?

3. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    1.053
    Мој совет помалку контакт со него дури е пресно, мислењето на докторите беше поделено кога прашав за сипаниците.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    1.053
    Организирање на стварите за бебето, си порачвав од тему работи и си ја спремав собата за бебе, гледање некои лајт серии со позитивна содржина, читање книги, или запиши некој курс шо, јас на пример Германски јазичен испит спремав два три месеци со тоа се занимавав :)

На ORNEL му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    5.632
    не сум дома, ама кога би била би гледала серии :D

6. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    634
    Јас колку што знам, чим ти имаш прележано нема никаква опасност за бебето и тебе

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    3.488
    Баш на последниот преглед докторката ги спомена како многу опасни доколку ги немаш прележано а ги фатиш. Правеле оштетувања на фетусот кои тешко може да се детектираат преку ултразвук како што е оштетување на слухот итн. Осигурај се дека ги имаш прележано (бидејќи има повеќе типови) и обавезно консултирај се со гинекологот.

8. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.629
    Допаѓања:
    3.383
    Мене чепот ми падна 8 дена пред да се породам 8) и да е дел ид чепот имаш време не оди така брзо процедурава :D
    Инаку за маслото за перинеум, јас го почнав од 37ма се породив полна 39та точно. Со епизиотомија вагинално ама не беше страшно :l:

На Mila0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Strawberry99

Strawberry99 Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2024
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    8
    Majki zdravo. Vtora bremenost, 38+4 dena. Bev na oregled vcera na klinik, eho se vo red, ctg nisto, ama vaginalno koga me proverija vidoa deka sum
    Prokrvrela. Do sega istorija na krvarenje nemam. Na vtoroto ctg bolki pokaza i mi rekoa za 4 saati da dojdam na kontrola pak. Bev i na toa ctg nisto i me jspratija doma ama seuste si krvaram malce po malce. Na pregled pak ponedelnik sum. Patem mi kazaa deka krvta moze da znaci deka cepot kje padne. I sega si sedam i nezmam taka razmisluvam, dali moze da sum prokrvarela od vaginalniot pregled ili pak poleka se otvaram. Nekoj da mi dade sovet, ili slicno iskustvo?

10. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    849
    Не ќе да е чепот , само вчера имав исцедок денес ништо. Уште една недела нека пливка на раат барем:D
    За маслово имам читано добри искуства , ќе го земам и јас од следна недела.
    Вие како сте? Се навикнавте ли? :l:

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bebence2025

Bebence2025 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2025
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    43
    Женски, последниве денови ми искачат на инста вежби за трудници за полесно породување. Дали вие вежбате, дали имате искуство, вашето мислење ?

12. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.629
    Допаѓања:
    3.383
    Искрено мене малце ми беше незгоден положајот за масажа од мешето иско не ми беше преголемо. Па гледав иснструкции и битно е правилно да се изведува и со палец прво нежно па подрастично.
    Ние сме добро :D весело е, секој ден нешто ново :emo: таман си мислам и ја фаќам шемата, она покажува нешто ново :rofl: ќе видите штом стигнат бебушките … цел свет се менува :l:

13. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    2.684
    Бидејќи надминав 40 та недела без консултација со др вежбав ,имав лесен пораѓај дали од вежбите дали бев психички поспремна дека второ... не знам. Шо и да правите не викајте и напон како за какање давајте.

На Bebence2025 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bebence2025

Bebence2025 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2025
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    43
    И мене ми е второ , со првото сум царски пред 5 години , сега сакам да направам се што е до мене за природно.