Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Јас па мислев од жешкото се издишва а то од еден куп жени со по 300 прашања :rofl:

На kristina.k и mama89 им се допаѓа ова.
  2. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Така е чупее убо :* @Bebe2015 опушти се мила нормални се тие болки и уживај :* @kristina.k и мене така по 100 пара гаќи менам се си е нормално и јас си прашав и доста ти веќе со тој интернет само повеќе ќе те збуни и исплаши ;) @<3 pleza4e <3 и братучетками е тука негде со тебе до кај 15 септ и е терминот и нејзе така и било ајдее чекаме ние само убави вестии :* ама во октомври да не не заборавите нас ;) @okcenzi мене ми е 16 железото тоа е супер а шеќерот 4.6 а плус јадев касно во 1-2 и сок пиев...радувај се за железото тоа е 5ка :* лека нооќ на ситее мешиња :*

На Bebe2015, mdenkov, kristina.k и 3 други им се допаѓа ова.
  3. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Мене од сон пред малку ме разбуди пак јака главоболка и осетив пак крв од нос ми течеше,дури тркнам на чешма како што течеше ми испадна поголема грутка крв од носот,пак се исплашив добро нормално ли е ова чудо?
    Инаку и вечерва и синоќа контракции,и бебе турка силно надоле и збеснува по цели ноќи.Ама сигурно се лажни инаку ќе беа на одредено време нели.
    А и синоќа од 4 до 5 на секои 10 мин бев во вц...инфекција е можно или?

4. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Мешенца и јас рано будник (цел ноќ не спијам)8-| абе желудник ме скина од болење ко да сака вирусот да ме фаќа па во 2 ноќеска ваква бев:puke: :puke: :puke: абре се истурив , па сега од што ми се стегале мускулите на мешето се ме боли :| што ли ќе да е:smirk: уште дрскаица ми фали :rofl: :rofl:

@Bebe2015 добре ни дојде имај си лесна и убава бременост :*

Последна измена: 1 септември 2015
    На Bebe2015 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101
    фала на сите за убавите честитки на сите да ви се врати <3

На slobodka, okcenzi и flower30 им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.227
    Допаѓања:
    330.053
    Кој месец си не гледам тикер :)

7. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
  8. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    I mene mi se slucuva ponekogas,sto vikam jas kako pomocana,neznaes dali e od potenje,prasav isto i mi kazaa deka bilo normalno toa,se odrzuvala i ph sredinata,a mislam ako e vodenjakot ke si tece vodata poleka nema da prestanuva

На Едно Чупе му/ѝ се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.403
    Можеби си малку настината или инфекција, но во тој случај би чуствувала непријатно печење или одењето во веце би било на редовна база во текот на цел ден/ноќ, а не само во определен временски период.
    Мислам дека бебчето било така наместено, притискало, па си добивала нагон за во веце.

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    @eliii89, inaku da se nadovrzam za merenjeto na cerviksot, koga mu kazav deka imav mali bolki niskoto dole,mi rece obavezno da ti izmeri maticniot ginek.jas si barav toj da mi go meri i da ne se urocam navistina mi e super 48mm, inaku bese mnoguuuuuu revoltiran deka pred 1 nedela izgubil 2 bebinja od lekarska negriza-mislam na @podravka

11. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро.
    @Bebe2015 добре дојде, имај си лесна бременост.

За гаќите, да не ви раскажувам, по 3 пара фрлам на ден од тој секрет, што и да е. Кај мене е вака веќе од 6 месец, така да отрпнав. Чудно ми е ако се суви. :lol:

Денес сум страшно малаксана. Неможам да си замислам дека ќе дојде време да се породам и старите алишта да ме соберат повторно.

На Едно Чупе, <3 pleza4e <3, Bebe2015 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Dobro utro i od mene dragi mesinja. Jas pijam svezo napraven smoothie i sednav da ve procitam sto i kako pravite. Jas sum super, vcera bev vo bolnica kade sto planiram da se poragjam da go vidam doktorot so kje me poragja i da mi otvori kartonce za da ja ima istorijata za ovaa bremenost i da vi kazam pravo bas mi se ladni site doktori tamy, nitu razgovaraat kako so treba nitu se smeat nitu da te prasaat kako si, nisto..... :( a istiot me porodi i so prvoto dete i zatoa sakam i so ova toj da me poragja, zadovolna bev togas ama sega ama se smenil ic ne zboruva taka namrsten...ajde samo gospod neka ni e na pomos pa za doktorite bas mi e gajle. I taka mesenca. Ve pozdravuvam :*

13. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Super ti e cerviksot ne se sekiraj ,ja odam privatno i kaj maticna i me nemaa izmereno jas pobarav i koga vidoa lele skraten podhitno bolovanje eve dva meseca lezam,a racunaj da ne pobarav...pupu skraja da e,a kasno bilo za serklaz 5 ipol meseci bev,pa ke kazam sreka moja sto si pobarav ti uzivaj si tvojot e super :)

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    8-|:puke::puke::puke::|:smirk::rofl::rofl::*
    Помош...
    Како се бришат овие емотиконите (појма немам како дошле тука )
    И како се откажува веќе започната порака?
    Тенк ју вери мач!

15. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Pak jas da ve trosam prasham idni mamicki :) vo koja nedela od bremenosta ginekologot vi kazha da pravite krvna slika :)?

16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Ми се чини веќе со вториот преглед почнав да носам крвна слика. Нели, првиот преглед е за утврдување на бременоста и првото ехо.
    Ќе да беше кога гледавме срцева реакција, ама која недела точно јас бев не памтам.

На Aleks1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Јас почнав од 12 недела да правам еднаш месечно.

На Aleks1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Jas sum 5 nedela bev na ginekolok mi reche za 4 nedeli da dojdam pak.. Ama mislam deka e rano za srceva reakcija, I da ve prasam dali stomakot ve zaboluva navremeno :)?

19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @Aleks1234 во шеста недела најчесто веќе почнува да се гледа срцева акција, а првиот месец имав и јас слаби болки во стомакот и матката.

На okcenzi и Aleks1234 им се допаѓа ова.
  20. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Mhm znaci normalno e poso ginekologot mi reche da mu se javam ako imam bolki ama tie mnogu kratko traat mislam deka nema potreba da mu zvonam, epa on mi zakazam termin koga Kje bidam 8 ma nedela :) se nadevame deka Kje ja slushnam srcevata reakcija :*

На slobodka, Едно Чупе и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.