Така е чупее убо @Bebe2015 опушти се мила нормални се тие болки и уживај @kristina.k и мене така по 100 пара гаќи менам се си е нормално и јас си прашав и доста ти веќе со тој интернет само повеќе ќе те збуни и исплаши @<3 pleza4e <3 и братучетками е тука негде со тебе до кај 15 септ и е терминот и нејзе така и било ајдее чекаме ние само убави вестии ама во октомври да не не заборавите нас @okcenzi мене ми е 16 железото тоа е супер а шеќерот 4.6 а плус јадев касно во 1-2 и сок пиев...радувај се за железото тоа е 5ка лека нооќ на ситее мешиња
Мене од сон пред малку ме разбуди пак јака главоболка и осетив пак крв од нос ми течеше,дури тркнам на чешма како што течеше ми испадна поголема грутка крв од носот,пак се исплашив добро нормално ли е ова чудо? Инаку и вечерва и синоќа контракции,и бебе турка силно надоле и збеснува по цели ноќи.Ама сигурно се лажни инаку ќе беа на одредено време нели. А и синоќа од 4 до 5 на секои 10 мин бев во вц...инфекција е можно или?
Мешенца и јас рано будник (цел ноќ не спијам) абе желудник ме скина од болење ко да сака вирусот да ме фаќа па во 2 ноќеска ваква бев абре се истурив , па сега од што ми се стегале мускулите на мешето се ме боли што ли ќе да е уште дрскаица ми фали @Bebe2015 добре ни дојде имај си лесна и убава бременост
I mene mi se slucuva ponekogas,sto vikam jas kako pomocana,neznaes dali e od potenje,prasav isto i mi kazaa deka bilo normalno toa,se odrzuvala i ph sredinata,a mislam ako e vodenjakot ke si tece vodata poleka nema da prestanuva
Можеби си малку настината или инфекција, но во тој случај би чуствувала непријатно печење или одењето во веце би било на редовна база во текот на цел ден/ноќ, а не само во определен временски период. Мислам дека бебчето било така наместено, притискало, па си добивала нагон за во веце.
@eliii89, inaku da se nadovrzam za merenjeto na cerviksot, koga mu kazav deka imav mali bolki niskoto dole,mi rece obavezno da ti izmeri maticniot ginek.jas si barav toj da mi go meri i da ne se urocam navistina mi e super 48mm, inaku bese mnoguuuuuu revoltiran deka pred 1 nedela izgubil 2 bebinja od lekarska negriza-mislam na @podravka
Добро утро. @Bebe2015 добре дојде, имај си лесна бременост. За гаќите, да не ви раскажувам, по 3 пара фрлам на ден од тој секрет, што и да е. Кај мене е вака веќе од 6 месец, така да отрпнав. Чудно ми е ако се суви. Денес сум страшно малаксана. Неможам да си замислам дека ќе дојде време да се породам и старите алишта да ме соберат повторно.
Dobro utro i od mene dragi mesinja. Jas pijam svezo napraven smoothie i sednav da ve procitam sto i kako pravite. Jas sum super, vcera bev vo bolnica kade sto planiram da se poragjam da go vidam doktorot so kje me poragja i da mi otvori kartonce za da ja ima istorijata za ovaa bremenost i da vi kazam pravo bas mi se ladni site doktori tamy, nitu razgovaraat kako so treba nitu se smeat nitu da te prasaat kako si, nisto..... a istiot me porodi i so prvoto dete i zatoa sakam i so ova toj da me poragja, zadovolna bev togas ama sega ama se smenil ic ne zboruva taka namrsten...ajde samo gospod neka ni e na pomos pa za doktorite bas mi e gajle. I taka mesenca. Ve pozdravuvam
Super ti e cerviksot ne se sekiraj ,ja odam privatno i kaj maticna i me nemaa izmereno jas pobarav i koga vidoa lele skraten podhitno bolovanje eve dva meseca lezam,a racunaj da ne pobarav...pupu skraja da e,a kasno bilo za serklaz 5 ipol meseci bev,pa ke kazam sreka moja sto si pobarav ti uzivaj si tvojot e super
Помош... Како се бришат овие емотиконите (појма немам како дошле тука ) И како се откажува веќе започната порака? Тенк ју вери мач!
Pak jas da ve trosam prasham idni mamicki vo koja nedela od bremenosta ginekologot vi kazha da pravite krvna slika ?
Ми се чини веќе со вториот преглед почнав да носам крвна слика. Нели, првиот преглед е за утврдување на бременоста и првото ехо. Ќе да беше кога гледавме срцева реакција, ама која недела точно јас бев не памтам.
Jas sum 5 nedela bev na ginekolok mi reche za 4 nedeli da dojdam pak.. Ama mislam deka e rano za srceva reakcija, I da ve prasam dali stomakot ve zaboluva navremeno ?
@Aleks1234 во шеста недела најчесто веќе почнува да се гледа срцева акција, а првиот месец имав и јас слаби болки во стомакот и матката.
Mhm znaci normalno e poso ginekologot mi reche da mu se javam ako imam bolki ama tie mnogu kratko traat mislam deka nema potreba da mu zvonam, epa on mi zakazam termin koga Kje bidam 8 ma nedela se nadevame deka Kje ja slushnam srcevata reakcija