Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.415
    Допаѓања:
    5.672
    слушај го докторот шо ќе те пораѓа, некој саат плус минус не менува, не можеш да израчунаш точно 24 саати. и мене ми рече Јани 24 саати да се боцнам пред пораѓај па ја не се боцнав два дена скоро пошо ме примија во болница и се породив дури утре дента на пладне.

На Puffy2019 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    1.086
    Докторот се зафркава ми вика ќе ти ја захефтам устата со хефталица :rofl:

На Anaroz1, fragaria, Puffy2019 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    1.138
    Не се сеќавам баш. Знам дека околу 4 месеци терав со 3+ качени и бев пресреќна, но после тоа во 5ти кога застанав на вага и видов 59 ич не ми беше сеедно, затоа што нели имав уште 3-4 месеци до крај.
    Еве сега застанав на вага, 64 кг имам.
    Претпоставувам дека 9ти месец малку ќе стагнирам поради киселиниве. Оброците ми се помали од претходно, не знам колку ли ќе се поправев да јадев како пред бременост.
    Минатата бременост почнав со 49, се породив со 64. Значи имам фора само уште од 2 кг максимум :lol:

4. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    924
    Хахахаха омилилената реченица. Ја така матичната ја напнував вика едвај чекам да се породиш:D:D:D

На Cvetce_, fragaria и Puffy2019 им се допаѓа ова.
  5. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.108
    Допаѓања:
    4.578
    Да, се генерализира. 2-3-4 мислења не значи дека не се грижат матичните доктори. Може некогаш нема потреба од некои работи, они сами проценуваат. Пр. по изглед, оток на нозе, раце....
    И мене не ми мерат килажа и притисок, но кажав дека ме прашуваат за килажа, за притисок, задолжително д-димери и шеќер ми следат. За храна секогаш ми кажуваат на што да припазам, сето тоа е во разговор. Бидејќи ме знаат, а и доста си прашувам, имам добар однос со матичната и докторот од Систина.
    Мојата матична сето ова го прави на нејзините пациентки.
    Е сега, верувам дека има секакви доктори, како тука, така и во странство.
    Прашав погоре, еве и сега повторно: посочете каде, во кои држави повеќе се грижат за килажа и притисок на трудниците од овде?
    И, каде можете да му пишете на доктор на Вибер, а тој скоро секогаш да ви одговори.....

На Cvetce_ и Simon4e0507 им се допаѓа ова.
  6. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    725
    Јас сум задоволна од мојата матична и од стручноста
    Исто и приватно каде одев напоредно
    Но за вакви работи како следење состојба, упати што кога, сама си водев рачун и ок ми е, мене не ми смета тоа, оти претпоставувам дека не го гледаат како битно ако им делува здраво и свесно пациентот
    Макар што мислам дека е поправилно да е се заверено во таа книшка или картон нешто слично за да се има увид
    А за надвор не знам како е
    Но тука во мк поретко внимание даваат за килажа и притисок конкретно
    А друго си пратат ситуација сигурно ако е критично не те оставаат така