Да и така е. И јас сум во Германија и сум презадоволна од докторот. Сите информации за мајката и за бебето се запишани во мајчината книшка и каде и да одам кај било кој друг доктор само ја носам со мене и ги има сите информации што му требаат. Од медикаменти што примам, проверки на крв, мокрача, вакцини, кг,.....притисок мерат на секој преглед. Од аспект на комуникација, немам вибер од докторот ама во работно време кога и да имам прашања се јавувам во ординација и добивам навремен одговор или од вработените или самиот доктор ќе ми де прејави. Или треета опција се слушам со Бабицата( Hebamme ) која што исто такс ме прати во текот на бременоста, како и ќе не посетува дома откако ќе се породам.
Ајде од стоначниов се оправив ама што со притисокот низок више како да се оправи човек? Цело време сум како на праг пред паѓање ... Кога ќе преспијам преку ден па после уште полошо е.. Некако многу чудно ми е оваа бременост се како жива сум ама не сум на конче да се држам ... Пишував во српска група многу пишуваат дека истите симптоми ги имале некои демек во 7ми им поминале па си имам некоја надеж уште.....
скоро секоја втора има низок притисок, тоа е дел од брмееноста. Пиј течности касни нешто да ти покачи притисок моментално. Тоа е нема што да се прави колку ти иде ниско?
Цеден лимон секој ден, ставам боровница, вишна, малина. Освежува. Мн вода, тоа е најважно. Вчера слабо пиев вода денес од кревет не можев да станам ама исцедив лимон, плус вода, јогурт и некако се вратив меѓу живите. Дури и стомакот реагира. Затега.Мора вода.