Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Valkii

Valkii Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    Во Америка, на секој преглед кај матичниот гинеколог ми мерат килажа, притисок и урина преку брзи тестови. А за димери воопшто ми нема спомнато докторката, дури кога ја прашав јас, зачудено ме погледна и рече дека не се испитува такво нешто додека нема некои индикации.
    Прв преглед закажуваат некаде помеѓу 8-10 недела каде што се потврдува бременост преку крв, а на прв ултразвук бев во 10та недела, тој го викаат dating and viability scan. Во 12та недела беше прв скрининг, nuchal translucency screening, а во 20та недела втор скрининг, anatomy scan. За овие 22 недели имам еднаш правено брисеви, а два пати крвна слика. Мислам дека наредно околу 24та недела ќе биде тестот за гестациски дијабетес... Ова е мојот случај, можеби има други доктори и болници што ја водат бременоста поразлично, меѓутоа притисок и тежина мерат кај било кој доктор и да влезеш.

2. Вивиен5

Вивиен5 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    45
    Трета смена колку не има ?
    Не можам да спијам, 39+1 , се потам жива вода се правам. Магнезиум немам, вчера го потрошив последното и не купив, нема што да ме опушти сега :(
    Имам Б6 од 50мг, ама мн голема доза било ми е страв дали смеам да се напијам, една членка ми ги препорача да ги земам. Ги пие некој тие?

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.110
    Допаѓања:
    4.580
    Ако ти е страв 50 мг, напиј се половинка.

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.