Женички јас само да ве известам дека вчера во 11:21 дојде на свет моето лавче Исак, се породив, ве гушкам сите
Честитки мајки ♥️ Жени, бремена сум 19 недела и 4 дена, на секој преглед од сам старт бебуш е помал за 4 дена, главата му одговара но стомачеѕо не а ги водат по стомачеѕо. Дали имала некоја од вас вакво искуство? Бременоста ја водам и кај матичната и во ремедика, во ремедика др. Јана рече дека повторно ке треба да примам клексани (примав од 8ма недела до 14та бидејки имав мали генетски мутации, со мисед сум и ми ги прекинаа) Сакам да слушнам и ваши искуства.
Фала ти на одговорот . Не ми беше на интервали, туку едно 15 20 минути, па помина само од себе. Цел ден ми беше незгодно, напикан е во ребрата неможев да седам и тешко ми беше да дишам. Ме болеше како поостра болка кај ребрата попладнето. А за бебето изгледа вчера му беше мрзлив ден, ептен малце го осеќав и сега исто, ама чат пат ќе се јави. Не ме шутира само се врти и тегне нема веќе место Ич не памтам со првото како ми беше, исто ко прв пат да ми е Сега прочитав, се надевам дека си добро, беше ли на дежурен? @Simon4e0507 @Cvetce_ честиткии девојки, да се живи и здрави бебулињата, вечно да ве радуваат
Па да, како што поминува времето така има се помалку место за мрдање, ама затоа кога ќе се намести во ребра оди па издржи Но важно е да мрда, да го чуствуваш дека "се јавува". Добро е што се се смирило, изгледа дека биле лажни контракции кај тебе. Јас инаку не бев на дежурен, по некоја минута се смири се како ништо да не беше. Бев и намерно до тоалет очекував да ми протече воденик (каква лудост) и немаше ништо. После тоа се смирив и си заспав. Денес си викам да и пишам на докторката може ќе ми се изнасмее. Имав испиено нешто повеќе од литар и пол кисела вода за кратко време, најверојатно беше од тоа. И плус детево се измести не знам како успеа да се качи пак до горе... Паники.
Да, прашував пред да правам и ми рекоа за бремени скриен шеќер во прст боцкале 3 пати , и ме прашаа дозата на глукоза викам тоа нели е кај сите исто... Ми рекоа не може да е исто секоја трудница си е различна и дозата ја одредува гинеколог. Тоа беше одговорот. А Авицена како први така други на сите исто ни дадоа. 75 мислам