Хм, и јас бев синлаб ама со упат за 2 боцкања, за третово секако ми кажаа дека се доплаќа уште 150, независно дали си со упат или не, ама цената за приватно за 2 боцкања дали 400 или 500 ми кажаа не памтам, 650 сигурно не беше, ова по телефон кога прашував...
околу 800 ден. беше во Авицена. јас земав упат од општ матичен, платив околу 50 ден. мислам, ама со две боцкања
Моја грешка, да не ширам дезинформации........сум платила точно 580 ден со две боцкања + третото 150 или околу 150 (го немам на сметка, во кеш сум доплатила).
Немојте да прифаќате скриен шеќер со две боцкања. Мора да бидат 3, едно на гладно, едно по 1 час и последното после 2 часа од пиење на растворот
зашто е толку важно да бидат три? јас се боцкав со две, ми рекоа дека е важно после 2 саати да ти биде вратен шеќерот во нормала и дека тоа измеѓу боцкањето не е толку важно. ме боцнаа на гладно, па после 2 саати
Толкава болка имам во вратот и главата тоа е ужас при станување, кога лежам ништо. Кога станувам и ушите ми се затнуваат, како во бунар да сум, ми ставија еден куп лекови и пак ништо, течности да пијам ми рекоја и кофеин. Охрабрете ме за колку време исчезнуваат овие болки неподносливи
Не ми е јасно...како трае 1 час кога треба да се мери пред земање глукоза, по 1 час и по 2 часа? Зарем не е минимум 2 часа?
Зошто важно е да се види и како опаѓа шеќерот а не само дали опаѓа. Си има референтна вредност за секое боцкање колку најмногу треба да биде. И измеѓу боцкањата не треба да се движиш. Така е правилно
Девојки, што е дозволено за температура во прво тромесечие? Др ми е на годишен не знам што да пијам Чувајте се избегавајте гужви катастрофа од вирус владее..