Дали некоја од вас има искуство во 28 г.н. на редовен преглед кај матичен гинеколог да забележи застој во раст на стомачето на бебето за скоро две недели во однос на другите мерки кои се во нормала за неделите. При тоа постелка, протоци и плодова вода се е во ред.
Со спинална анестезија беше? Мене од неа премногу ме болеше вратов, не можев да го вртам лево десно, неколку денови сигурно и исто кога бев легната не ме болеше. Кажи им да ти дадат нешто против болка
Колку шо имам читано од анестезијата било и требало шо повеќе течности да се пие Сок од јаболка бистар вода и кока кола
Ме фати стомачен вирус од малиот, цел ден повраќам не можам ни двопек и тоа го повраќам. Само вода повраќам значи ужас, ве молам кажете ми што правите во вакви ситуации? Одите ли на инфузија? 25та недела сум
Да, вода, кафе и кока кола мислам ми рекоја. И да не го мрдаш многу вратот дента после операцијата. Станувањето после царски не ме болеше толку, колку вратов што ме болеше
Хахаха тука сум уште не сум породена Фала што си ме помислила Бев на преглед пак не ме ставија на цтг, прегледот брз никаков ама тоа е Битно протоци супер вода има па ќе видиме.. Денес се изморив се за бебка спремив уште утре задутре да зачистам и нека доаѓа таман
Како се справувате со негативни црни мисли / лоши замислени сценарија? Пиев две години асентра од 100мг , во 8ма недела док ми рече скроз да ги оставам, со многу брзо намалување на мг, мислам дека и тој шок многу ми влијае...
Хормоните ти прват, сите жени тоа го поминуваат, овде со муабет, читање искуства помина времето, мн ми беше тешка зимата, проаѓа све издржи. Асентрата работи на принцип на подобрување на серотонинот да се искористува. Така да Омега обавезно цела бременост, риба јајца семиња спанаќ се дел од храната што го подобрува серотонинот во телото. Ии прави работи кои те опуштаат и се осеќаш убаво. Јас пример се туширав, седев под туш подолго додека можев после морав да лежаам. Со лесно.
Неколку пати отворив да видам дали си пишала, затоа што ме замисли со дијареата и болките во грбот, претходно со слузта Супер што е се во ред, само малку ми е нејасно зошто не ти прават цтг, зарем не си веќе 38ма недела? Мојава женска лудува, и тоа почнува од 10 навечер и трае до кај 1 и пол, 2. И викам ти си помешала ден и ноќ Да се пожалам од апаратот за притисок, како ме испаничил немам зборови. Ми стана многу заморно и жешко вечерва тешко дишев, па решив да измерам затоа што денес цел ден не измерив. Ми покажа 60 со 30 и јас ваква Па ајде до амбуланта, таму ми мереа, излезе 120 со 60... И сега се разочарав, сама не знам да мерам со обичен апарат а на овој не можам да се потпрам. Ама како ме испаничил
Јас вчера вечерта и сабајлево имав некои чудни болки во долен дел од стомакот. Одма си помислив готово, дојде време, си спакував торба, се средив и отидов на цтг. Цтгто мирно, премирно, скоро права линија. Инаку сакав да ве прашам од прилика колку облека имате купено како за почеток? Јас се нешто докупувам и се малку ми изгледа. а прва бременост, ич немам ориентација колку би ми требало...
Здраво девојки Од синоќа приметив по телото црвени точки , почнаа да ме чешкаат.Што мислите, дали е некоја алергија и дали има некој ризик за бебето, 23+3 сум. Пијам Цетиризин цела бременост поради алергија но не ме заштитило .
Јас бев вака пред една недела, на стомакот од двете страни... Каснато од нешто е, ставав облоги мокри памукчиња да не се чешам и поминаа...