Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Мила, дали имаш мерено крвен притисок?
    Понекогаш крв тече од носот и при покачен притисок!
    Не сакам да те паничам но провери си и тоа!

tweety26 likes this.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@Aleks1234 не треба да се болките како јаки грчеви за добивање инаку нормално е.Можеш да си земиш магнезиум директ од 350 мг помагаат многу јас од почеток ги пијам.

3. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Ama on mi gi dade samo ovie da gi pijam

Attached Files:

4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Можеш плус и магнезиум, тој е за болките и грчевите во мускулите, сите го пиеме скоро цела бременост. Ама ако ти е мисла прашај си на наредната контрола.

5. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

@Aleks1234 докорот ти ја препиша точно оваа фолна киселина или во аптека ти дале што имаат на лагер? Не сакам да те паничам и да ти создавам дополнителни недоумици, но колку што јас знам, препорачаната доза фолна за трудници (а и жени што сакаат да зачнат) е 4 mg. Ако ти ја препишал лекарот - во ред, но во спротивно, би било убаво да го консултираш.

Мешиња извинете за упад. :D

6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Точно јас не заприметив, а плус може и во фемибионот има фолна. Во премама има 4мг, јас кога ги почнав ја прекинав фолната.

Eli23 likes this.
  7. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Femibionot ima folna, ne znam zoshto plus folna ti dale? Pa i od 5mg? Prasaj si go doktorot za sigurno :)

MilaP and Eli23 like this.
  8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Мислам дека за прв пат си го осетив бебчо да ика. :) Ко да чука срце, на исти интервали - значи икање по муабетите што сте опишувале. Ама ми е интересно. :lol:

9. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Гледам гинеколозиве различни апченца даваат на сите :D Мене ми даде фолна од 4 мг,витамин Е,магнезиум од 250 мг,аспирин 100-ка ама секој втор ден и утрогестан два пати дневно.Инаку многу се изморувам и многу ми се спие ама па ноќе немоам да заспијам и се будам накај 4,5 и си седам будна и после цел ден |-)

Едно Чупе and only44you like this.
  10. MilaP

MilaP Форумски идол

Eve mesinja sega si dojdiv na pregled pominav super 25+3 nedela sum zdebelena samo 2kg od minatiot mesec ama zatoa bebceto dupla pogolemko e 874g :inlove: kako mrdase pa raceto si go stavase vo muce dusicka se razneziv :D
    Inaku me gledaa i vaginalno kanalot mi e namalen i mora miruvanje ... krvta mi e super zelezoto isto..e za grcevite mi dadi magnezium Direkt 300 prasokot direkno vo usta se istura i pobrzo deluva..jas imam koristeno sumlivi ali mi reci ovie bile podobri pa ako ne mi se gade da gi koristam niv,dali nekoj ima iskustvo so niv? jas od vecer ke gi pocnam . Inaku za brisevi mi reci duri 32nedela ke sme pravele.

Inaku i vo Femibion ima folna jas gi zimam samo niv a folna pobaska ne

11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Нормално секој различно работи, ама стандардната доза на фолната тука е 4мг. А вака фолна од 5 плус фемибион се собира 9 мг што е многу.

@MilaP скоро сите пиеме такви, јас од почеток пиев директ 350, а сега магнесан директ 375. Со вкус на портокал или лимон има, мене не ми се убави ама се мора. И многу брзо делуваат јас нонстоп си носам со мене по едно.

only44you and MilaP like this.
  12. MilaP

MilaP Форумски идол

@kristina.k duso i jas pijam zaradi patoloska bremenost no piev sumlivi a sega ovie kako prasok i mislam deka ke mi se gadat no sto vikas vo pravo si sto se mora se mora :)

only44you likes this.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Па може и убави да ти се :D не е страшен вкус ама јас не поднесувам портокал. Ќе кажеш вечер. ;)

only44you and MilaP like this.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Немора да значи дека ќе ти се гади,јас во првата бременост пиев шумливи магнезиум и ми беа гадни па после тоа ми ги смени со овие директ со вкус на портокал и јас ги обожавав,после бременост ми фалеше вкусот :lol:

Едно Чупе and only44you like this.
  15. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Maci jas receptata ja dadov u apteka I taa mi gi dade tie dve apcinja neznam lugje kazete da mu se javuvam da ne utnala slucajno taa u apteka

16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@Aleks1234 најдобро да му се јавиш.

Aleks1234 likes this.
  17. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Mene mi se mnogu ubavi prashocite, od portokal mi se i so merak si gi pijam.. :D

Едно Чупе, ivi1987 and MilaP like this.
  18. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Samo so se javiv sestrata mi reche da odam kaj nego na konsultacija sea malku I se isplashiv iskreno Mada I jas se zachudiv zasho da pijam 2 folni.. Ako ne e do doktorov znaci do taa vo apteka e be mi se veruva ima sekakvi -_-

kristina.k and MilaP like this.
  19. MilaP

MilaP Форумски идол

Ke gi probam vecer i ke vi kazam i via se od portokal mi reci ako osekam grcevi da gi pijam bilo koe vreme od denot da e a ako se e vo red navecer da se smiri organizmot zasto meseto mi e kako kamen cvrsto :)

20. mama89

mama89 Истакнат член

Мешињаа еве ме мене си дојдов од преглед мн нервозна...бидејќо се двајца др ми се погоди жената на смена а таа има лоша уста ептен :@ ме караше што 20 кг сум се поправила за 8 мес и мо викаше претерано е .одвратно и гнасно било :( на ништо не личело да сум се засрамела ;( и се повраќало дури :@ јас уште да заплачев а мм едвај се воздржуваше да не и рипне да ја задави вака ја гледаше:^) и секој ден го мерам притисокот дома 120/80 денес таму 130/100 8-| ии утре холтер ќе носам 24 часа што ќе ми мери притисок :doh: 650 ден е тоа улави...инаку бебуш е добар 1450 г .плодова вода имам,постелката е добра...а и реков цервикс да ми мери и рече одличен бил сум била убаво запечатена хаха:clap: ее ме стави на диета благо леб тестенини пржено ништооо само салати и овошје и варено месо....:x и така ми го пукна филмот веќе ќе прашувам кој е на смена....знам за мое добро збори но такви вреѓања не и личат на статусот др.