Ви се затнувале ли ушите како резултат од анестезијата после пороѓај, главата подобра е ама ушите откако ќе станам како во дупка да сум
Апсолутно се согласувам дека во некои случаи треба, гинекологот и сам напоменува зависно бременоста и што се следи, бидејќи кај гојазни луѓе проблем со шеќер има и пред бременост. Муабетот е дека се прифатени двата стандарди и не треба да се паничи некој што направил во две точки ако е проценето дека нема ризици плус. Уживајте во бременоста без да се оптеретувате со работи кои треба да ги следи стручно здравствено лице
Добро сум повеќе се испаничив, реално ништо не ми беше освен што ме облеа жештина и ми беше тешко за дишење, но така ни е на сите летово. Да беше вистински 60 со 30 ќе колабирав Со обичен не сакам да малтретирам некој, затоа што мерам 2-3 пати во денот. Сега ми е на мисла колку ли ми бил реално притисокот кога ми покажувал 110 со 60-70...што ако тогаш бил над 130,140?... Ќе морам сепак да најдам некое решение. Инаку, докторот што ми мереше притисок вчера, меѓу другото ме праша и кога сум била последен пат на преглед, дали било се во ред. Му кажав дека бев минатата недела, но дека за притисокот не знам затоа што не ми го мерат таму. Вели, па тоа им е работа на сестрите, притисокот мора да се следи... Ноќни дечиња наши
Многу е лесно сама да мериш со живин, незнам каков имаш. Манжетна местиш, стетоскоп баш кај средината лакт кај што излегуваат двете цевчиња од манжетната. Затвори доле вентилот и пумпај до 170 и во тивка соба пуштај полека и слушај.. почнува пример кај 120 туп туп до долен притисок 70 карикирам и више ништо не се слуша. Пробај еднаш два пати и толку ќе видиш дека е толку.
Притисокот ти е низок или висок... Не е од анестезија. Нека мерат ако е низок пиј течности. Јас незнам колку испив, вода, леден чај, сок од јаболко. Значи во вц излегов одма др ден кога ме станаа. Кафе пиев од втор ден по едно, више трет ден и две пиев. Исто кокакола ми донесоа првиот ден од станување малку ми се вртеше. За да можам да станувам.
Да не внимаваш многу на храна? Кај мене досега беше скоро 10-тина дена понапред и цело време ми викаа дека е големо бебе и е понапред 1 до 1,5 недела. Само што влегов во трет триместар ми посочија сите уште повеќе да внимавам и храна и сега јадам многу помалку. На последно мерење бебето ептен си одговараше на неделата, значи како поспоро како да расте...
Ако е така уште денес ќе позајмам апарат, се надевам дека ќе научам брзо за да не правам и јас грешки ко дигиталниот Фала ти за насоките, уште денес ќе пробам.
многу е стресно на крај. со првото немав никакви знаци исто, на крај провокации, сега па си мислам позитивно дека само ќе почне кога ќе му дојде време, ама цело време ме јаде бубачката дека ќе биде ко со првото иначе не се оптеретувај многу со мерките, не можат точно да ги измерат. мене дента кога ме примија ми ја мереа 3.000-3.100, а се роди скоро 3.600 . постелката исто веќе на крај нормално е да е зрела, си знаат докорите што прават, ама и ние се оптеретуваме со се и сешто. со лесно само кај сите
Мене денес матичната ми рече дека може да се бања во охридско езеро… а и уште еден гинеколог прашав ми кажа може.
Многу послабо јадам за разлика од претходно, немам апетит, а и имам многу киселини од што и да каснам.
Јас се бањав, исто гинеколог ми рече дека може. Сепак, водата во Охридско Езеро е со висок степен на чистота.
Дали можеби тоа е причината? Мене ме загрижува ова нејадењево....демек се внимава на шеќер... Со лесно до крај!
Ти кажа зошто никако во езеро? И за кое езеро мислела? Каква врска има што е слатководна водата? Во Охридско Езеро водата е хемиски и бактериолошки чиста (на сред езеро на пример, може и да се пие). На Лагадин, Љубаништа, Св. Наум, каде што водата е кристално чиста, нема никаква опасност. Сепак, секој за себе си одлучува.
Не можам да јадам, штом ќе каснам малку одма ми е подуен стомакот, после тоа не можам ни да седнам, ни да легнам, ни да се движам, јадам мали порции, можеби треба по често да каснувам ама ете некогаш поради други обврски заборавам. Навечер од спиење се будам од што имам нагон на гадење, а киселини ме изгореа, овошје да каснам киселини имам до грлото, неподносливо. Дополнително па поради жештиниве немам ни апетит, а претходно додека одев на работа си имав и некој ред со исхраната, многу повеќе внимавав да внесувам се што е потребно.
да да и мене ми кажа така, св Наум, Лагадин, Пештани се мн чисти. Центар градска плажа, Канео сигурно не.
Стамболиев мене ми викаше многу суво овошје на крај, урми, смокви. Многу влијаело на растот исто на плодот покрај омекнување на грлото на матката, и го подобрува отварањето. Ако немаш проблем со шеќерот земи и јади си. Јас далеку бев од крајот, бидна мн порано ама ете како информација.
Кажи ми само дали лежеше цело време, освен за до тоалет или стануваше на кратко за да завршиш нешто низ дома што не бара голема физичка активност и кревање тешко? Деновиве имам некои слаби болки и сум малку исплашена, не знам дали е нормално поради напреднување на бременоста или е поради намаленото грло на матка.