Кога ми се појави имав пликови болни околу анус и вагина едвај седев и одев. Мачкав ацикловир маст и таблети пиев 10 дена и ми помина. Од тогаш не ми се појавило фала богу. Сега кога правев торч ми искочи дека имам антитела без активна инфекција.
Исто и јас на некои моменти како сечење и ќе си офнам и толку поминува хахха па сега и во спиење знае така да ме притисне или засече, не знам кој е правиот збор
Не сум коркач ама ова на вртење што боли е зезнато имам разработено техника, си ја фаќам маицата од лево од десно, рацете на лакт и се кревам со неа по малку и се вртам, така не боли
Хаха сите си имаме зацртано датум. Јас сум 36+6 исто викам докај 15ти, дека и првиот пат бев во неполна 38ма породена Еднаш мене ми измерија, со спекулум и имаат мали лентичли ги допираат внатре, за 10тина секунди покажува боја и ја споредуваат со боите на ливчињата. Зелена треба да е за да е кисела средината.
Луѓе помагајте значи умирам од повраќање Не антиметил, крекери, бисквити значи ништо не помага. Само што ќе отворам очи директ на повраќање, да е само од сабајле ајде ама по цел ден со недели, не се издржува веќе на раб на лудило сум
Devojki, na brishenje sluz so krv, znam deka znaci grloto se otvara, nego kolku vreme imam do poragjaj sega casovi se vo Prashanje ili moze i denovi? Da znam dali da se spremam za nakaj remedika
Како што сум ги читала членкиве многу е индивидуално. Процесот може да почне за недела а може и за некој часСо лесно
Jas ziveam vo Amerika i tuka na sekoj pregled merat pritisok i kilaza a na sekoj vtor krvna slika. Sekoj pregled davam i primerok od mokraca. Ama zatoa eho se pravi 3-4 pati vo celata bremenost, posle 20ta nedela samo so dopler proveruvaat srcebienje, i otkako ke doznaes deka si bremena prvoto eho e megju 9-11 nedela, ne te primaat porano a nemas ni opcija da otides na privatno bidejki mora da e kaj maticen. Isto taka za testot za Gestaciski se pravi prvo eden od 1h kade sto se pie Glukoza pa se zema krv po eden cas, dokolku se okej vrednostite toa e toa dokolku se povisoki se pravi vtor od 3h kade sto prvo ti zemaat krv na gladno ( fasting se pravi min 8h), pa se pie tecnosta i posle na sekoj cas se zema krv tri pat i spored tie rezultati se gleda dali ima potreba od vnimavanje na ishrana ili insulin.
Denes 37+3 bev na ctg i eho u Sistina, kontrakcii pokazuva ctgto jas nekoi posebni bolki nemam fala mu na boga Doktorkata na eho me pregleda super bilo se top Vaginalno me pregleda asistentka nekoja izgelda plavo devojce prefina, vika super dva prsta mi vleguvaat komotno i vodenikot go cuvstvuvam duri bebeto ne e tolku visoko Doktorkata vika so indukcija so provokacii ke bil poragjajot zatoa sto mi e pozitiven brisot u 36ta nedela za streptokoka demek ne znam ni ja ne sfativ, dali nekoj drug imal slicno iskustvo?
Тоа никој неможе да ти кажеме. Биди смирена и чекај болки или водењак да пукне. Со паднат чеп, може и 3 недели да бидеш. Само смирено и без паника.
Јас со два прста на преглед бев во ден вторник. За неполни 24 ч , бев породена без индукции, без провокации. А што би имало поврзаност стрептокока , со тоа дали само телото ќе работи и ќе се отвориш или провокација? Ти може за 3 саати, да отидеш да раѓаш… или утре сабајле да те фатат болки и да стигнеш во болница, со 5-6 прста отворена.
Ne znam sto imase vrska streptokokata stvarno ni jas ne sfativ, ama epten podeleni iskustva ima okolu poroduvanjeto so provokacii pa zatoa malce me fati nekoja mala panika ama dobro koga ke se setam deka epiduralna mozam bilo koga da si pobaram odma e podobro Inaku lele majka mi mi vika za dva dena ke se porodis ke vidis jas i vikam kako pa da ne, ama sega ti kako kazuvas za nepolni 24 casa si bila porodena me zamisluvas Dali ti pukna vodenjakot ili kako? Bolki te fatija pa otide vo bolnica?
Требаше петок да идам на контрола. Ама ноќта кај 1ч, болки како воспалена бешика имав. Неколку пати ме тераше на мочање ( тука мислам дека беше водењакот, зошто она да ми тече по нозе немаше). Кај 4 ч како болки ментруални, се средив, одам во болница 4 прста отворена и после 8:30 ч , веќе породена. Доста брзо и лесно како за прворотка. Дека ми збореа со денови ќе сум раѓала, па тоа не било така лесно. Искрено ќе ја родев стоечки до боксот. Се качив и бо два напони искочи.
Фала Ариел, матичната или по приватниве? И другите ако имате искуство, ви мереле вака превентивно или треба да си побарам? Наплаќаат? Систина конкретно.
Навистина. И мене ми нема поврзаност. Ако е позитивен брисот, и смета дека е ризично, зарем не треба царски? Можеби сакала да каже да забрзаат процес, не разбирам... @angelce23 примаше некакви лекови поради позитивниот брис? Навистина ми нема логика ова, да не си сфатила нешто погрешно... Инаку асистентката два пати ја имам видено на прегледи, навистина е внимателна и следи што кажува и прави докторот и пациентот. Јас чекав да ми пратат резултати од брисот и не добив, утре ќе се јавам да прашам, сега и јас се исплашив
Сега читајќи ја Ариел сфатив дека било тоа тоа, сакав прееска да ти пишам но не бев сигурна. Да, како лентичка беше ја пикаат плитко во вагината, неколку секунди мислам траеше, според бојата тогаш докторката ми кажа дека ќе се знае дали има можна бактерија или не. Тогаш бев 16та недела на дежурен поради болки долу кај матката и меѓу другото го направи и тој тест. Ништо не ми наплатија за тоа. За Систина ти кажувам.
Ne sum primala nisto, doktorkata rece ne e strasno sto e pozitiven, pri poragjaj ke primis terapija, poentata e da ne se zarazi bebeto koga ke izlaga.. moze i pogresno sum sfatila ne znam ja bi sakala se da si rece po priroden tek ne sakam provokacii indukcii nikakvi gluposti Sega pa celo vreme si mislam deka utre zadutre ke mi pukne vodenjak i ke se porodam