Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.543
    Допаѓања:
    4.229
    Кога ми се појави имав пликови болни околу анус и вагина едвај седев и одев. Мачкав ацикловир маст и таблети пиев 10 дена и ми помина. Од тогаш не ми се појавило фала богу.
    Сега кога правев торч ми искочи дека имам антитела без активна инфекција.

2. Soncogledka

Soncogledka Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2024
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    26
    Исто и јас на некои моменти како сечење и ќе си офнам и толку поминува хахха па сега и во спиење знае така да ме притисне или засече, не знам кој е правиот збор:D

На Puffy2019 и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  3. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    1.344
    Не сум коркач ама ова на вртење што боли е зезнато :) имам разработено техника, си ја фаќам маицата од лево од десно, рацете на лакт и се кревам со неа по малку и се вртам, така не боли :D

На pikachu2, Ariel.20, Tulip023 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    1.059
    Ви мерат ли рН на вагина и како го прават тоа?

5. Ariel.20

Ariel.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    244
    Хаха сите си имаме зацртано датум. Јас сум 36+6 исто викам докај 15ти, дека и првиот пат бев во неполна 38ма породена
    Еднаш мене ми измерија, со спекулум и имаат мали лентичли ги допираат внатре, за 10тина секунди покажува боја и ја споредуваат со боите на ливчињата. Зелена треба да е за да е кисела средината.

На Puffy2019 и Joanna28 им се допаѓа ова.
  6. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.067
    Луѓе помагајте значи умирам од повраќање ;( Не антиметил, крекери, бисквити значи ништо не помага. Само што ќе отворам очи директ на повраќање, да е само од сабајле ајде ама по цел ден со недели, не се издржува веќе на раб на лудило сум ;(;(

7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.264
    Допаѓања:
    19.058
    Sprite само можам да ти понудам ;( нема што да изгубиш пробај...

На Lostinparadise и jelo им се допаѓа ова.
  8. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.191
    Допаѓања:
    2.258
    Потврдувам за спрајт, мн ми помагаше ама така голтка по голтка.

На Lostinparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  9. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    599
    Допаѓања:
    875
    Devojki, na brishenje sluz so krv, znam deka znaci grloto se otvara, nego kolku vreme imam do poragjaj sega casovi se vo Prashanje ili moze i denovi? Da znam dali da se spremam za nakaj remedika

На Anaroz1, Puffy2019, jelo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.018
    Како што сум ги читала членкиве многу е индивидуално. Процесот може да почне за недела а може и за некој час:)Со лесно:l:

На Anaroz1, Puffy2019 и jagoda777 им се допаѓа ова.
  11. elena.93

elena.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    144

Jas ziveam vo Amerika i tuka na sekoj pregled merat pritisok i kilaza a na sekoj vtor krvna slika. Sekoj pregled davam i primerok od mokraca. Ama zatoa eho se pravi 3-4 pati vo celata bremenost, posle 20ta nedela samo so dopler proveruvaat srcebienje, i otkako ke doznaes deka si bremena prvoto eho e megju 9-11 nedela, ne te primaat porano a nemas ni opcija da otides na privatno bidejki mora da e kaj maticen.

Isto taka za testot za Gestaciski se pravi prvo eden od 1h kade sto se pie Glukoza pa se zema krv po eden cas, dokolku se okej vrednostite toa e toa dokolku se povisoki se pravi vtor od 3h kade sto prvo ti zemaat krv na gladno ( fasting se pravi min 8h), pa se pie tecnosta i posle na sekoj cas se zema krv tri pat i spored tie rezultati se gleda dali ima potreba od vnimavanje na ishrana ili insulin.

Последна измена: 7 август 2025 во 20:56
    На Mimmi39 и Puffy2019 им се допаѓа ова.
  12. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    Denes 37+3 bev na ctg i eho u Sistina, kontrakcii pokazuva ctgto jas nekoi posebni bolki nemam fala mu na boga
    Doktorkata na eho me pregleda super bilo se top
    Vaginalno me pregleda asistentka nekoja izgelda plavo devojce prefina, vika super dva prsta mi vleguvaat komotno i vodenikot go cuvstvuvam duri bebeto ne e tolku visoko
    Doktorkata vika so indukcija so provokacii ke bil poragjajot zatoa sto mi e pozitiven brisot u 36ta nedela za streptokoka demek ne znam ni ja ne sfativ, dali nekoj drug imal slicno iskustvo?

13. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.400
    Допаѓања:
    23.088
    Тоа никој неможе да ти кажеме. Биди смирена и чекај болки или водењак да пукне.
    Со паднат чеп, може и 3 недели да бидеш.
    Само смирено и без паника.

На olly14 и jagoda777 им се допаѓа ова.
  14. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.400
    Допаѓања:
    23.088
    Јас со два прста на преглед бев во ден вторник. За неполни 24 ч , бев породена без индукции, без провокации.
    А што би имало поврзаност стрептокока , со тоа дали само телото ќе работи и ќе се отвориш или провокација?
    Ти може за 3 саати, да отидеш да раѓаш… или утре сабајле да те фатат болки и да стигнеш во болница, со 5-6 прста отворена.

На Puffy2019 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    Ne znam sto imase vrska streptokokata stvarno ni jas ne sfativ, ama epten podeleni iskustva ima okolu poroduvanjeto so provokacii pa zatoa malce me fati nekoja mala panika ama dobro koga ke se setam deka epiduralna mozam bilo koga da si pobaram odma e podobro
    Inaku lele majka mi mi vika za dva dena ke se porodis ke vidis jas i vikam kako pa da ne, ama sega ti kako kazuvas za nepolni 24 casa si bila porodena me zamisluvas
    Dali ti pukna vodenjakot ili kako? Bolki te fatija pa otide vo bolnica?

16. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.400
    Допаѓања:
    23.088
    Требаше петок да идам на контрола. Ама ноќта кај 1ч, болки како воспалена бешика имав. Неколку пати ме тераше на мочање ( тука мислам дека беше водењакот, зошто она да ми тече по нозе немаше). Кај 4 ч како болки ментруални, се средив, одам во болница 4 прста отворена и после 8:30 ч , веќе породена. Доста брзо и лесно како за прворотка. Дека ми збореа со денови ќе сум раѓала, па тоа не било така лесно. Искрено ќе ја родев стоечки до боксот. Се качив и бо два напони искочи.

На naturally, Puffy2019, Larea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    1.059
    Фала Ариел, матичната или по приватниве?
    И другите ако имате искуство, ви мереле вака превентивно или треба да си побарам? Наплаќаат? Систина конкретно.

18. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    1.169
    Навистина. И мене ми нема поврзаност. Ако е позитивен брисот, и смета дека е ризично, зарем не треба царски? Можеби сакала да каже да забрзаат процес, не разбирам...

@angelce23 примаше некакви лекови поради позитивниот брис?
    Навистина ми нема логика ова, да не си сфатила нешто погрешно...
    Инаку асистентката два пати ја имам видено на прегледи, навистина е внимателна и следи што кажува и прави докторот и пациентот.
    Јас чекав да ми пратат резултати од брисот и не добив, утре ќе се јавам да прашам, сега и јас се исплашив:worried:

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    1.169
    Сега читајќи ја Ариел сфатив дека било тоа тоа, сакав прееска да ти пишам но не бев сигурна. Да, како лентичка беше ја пикаат плитко во вагината, неколку секунди мислам траеше, според бојата тогаш докторката ми кажа дека ќе се знае дали има можна бактерија или не.
    Тогаш бев 16та недела на дежурен поради болки долу кај матката и меѓу другото го направи и тој тест. Ништо не ми наплатија за тоа. За Систина ти кажувам.

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    Ne sum primala nisto, doktorkata rece ne e strasno sto e pozitiven, pri poragjaj ke primis terapija, poentata e da ne se zarazi bebeto koga ke izlaga..
    moze i pogresno sum sfatila ne znam ja bi sakala se da si rece po priroden tek ne sakam provokacii indukcii nikakvi gluposti
    Sega pa celo vreme si mislam deka utre zadutre ke mi pukne vodenjak i ke se porodam