Добро сумм Имав тапи болки во грбот ама ништо на интервали. Долу сеуште имам нелагодност па ќе видиме.. Фала што ме мислите
Хахахсах ќути женче и ја мислам Еве сега чистам ме сецка доле , додека стварно не почне може ќе си бидам доволно отворена без многу маки А може и ич не сум... Којзнае
Ne ne bev, se iznaplakav prvo doma shto od panika shto od strav od minatite iskustva, se sozemav i sfativ deka nemam bolki ushte pa si ostanav doma utre vlagam vo 40ta, kaj i da e ke bide. Vo nedela sum na ctg ako izdrzam do togas pa doktorkata rece i eden prst da sum otvorena (a sigurno bi bila) ke me zadrzi i ke terame
Јас го пијам истиот, само го пијам три пати во денот по едно апче (некаде од 34та недела, претходно пиев по две), затоа што преку цел ден имам болка во мускули, и уште да не го пијам не знам како ќе ми биде. Безбеден е за трудници инаку.
Јас пијам по три на ден, една наутро и две навечер. Вообичаената дневна доза му е 2 таблети на ден, ама може и повеќе по совет со доктор.
Мене баш денес ми измерија во Систина, не ми наплатија дополнително. Само не беше баш превентивно мерењето, туку утрово имав зголемен воден исцедок па да проверат да не е плодова вода или некоја инфекција.
Вчера бев на контрола, докторот само со рака вагинално ме прегледа. Серклажот држи затворена сум , но имам друга мака Треба да се враќам за Македонија. Матичниот тука одречно кажа многу си ризична за пат , еве ти упат оди на хитна тие нека одлучуваат јас не препорачувам. Мајка ми во Скопје се консултирала со Доктор Зоран од Чаир , нека патува со кола јас ќе ја превземам тука . Збореа и со Доктор Тасе од Плодност тој кажал што порано тоа подобро со кола да се врати . Збореа и со брза помош за со комбе да ме земат и ме мавна срчка од цената на брза помош. 1 евро километар , се плака во двата правци и сестра и доктор плус, шоферот не и препорачал бидејќи многу тресат возилата . Не ја видов беба вчера ќе одам на хитна таман да ме прегледаат и да кажат што како совет некој. 24 недела +10 кг