Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    E super toa e dozivuvanje sto ne se opisuva :) miruvaj,lezi,jas gi pijam mg direkt 2pati,ne se gadni voopsto na portokal mirisaat gi topis vo usta,i sum zadovolna od niv, od vit ogestan pijam vo niv ima folna

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  2. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ич на ум и на срце да не ја редиш. Навистина таа ти збори за твое добро, ама па боже мој...во бременост и да не јадиш ќе се поправиш, а не па ако јадиш. Не велам дека треба да јадиш за двајца, ама колку ти се јаде толку да си јадиш. Откако ке се породиш ќе си ја доведеш линијата во ред, ти кажувам од мое лично искуство. И гледај не оди повеќе на преглед кога е таа докторка на смена .

Уживај си и понатаму во бременоста и опушти се. Се ќе биде како што треба :*

На Eli23, kristina.k, mama89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Аааа заборавив да ви кажам се пожалив за работата и дека ми е тешко за боловање и ништо не ми даде :( ќе издржам како знам до 20 септември после породилното ќе ми почне... А утре имаме фуул родендени од 11 сабајле до 11 вечер :( за трудна жена супер цеел ден :(

4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    @mama89. Па ти се κρенал пρитисоκот од неρвоза сρцκа. А за шо ти ρеκла ич да не се замаρаш, и мојата со пρваѕа бρеменост таκа ми виκаше не јади ова не она а јас на твои недели 30 бев попρаена, навистина се подепρесиρав зш си ги носев уште година и пол ама се губат и тоа κаκо ееехе чеκај κе видиш, не фρлај ништо од алишта, јас κаκо се имав помиρено деκа готово дρбељуца ќе си бидам абе сум изџитκала се:( κρκај и би хепи!

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    @mama89 , оди попладне ако можеш кај другиот доктор, па тој можеби ќе ти даде боледување ...

На blessed2 и Eli23 им се допаѓа ова.
  6. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Meskovci kako Ste denes? Jas eve niz doma, dobredojde za novite mamicki e Sega mene organciski mi prepisa magnesium 2 pati na den po 250 prethodno gi zemav ovie direkt a Sega zedov tableti od apteka da ne se stetini ili nema vrska Toa nekoj sovet, inaku I mene meseto mi e mnogu tvrdo pogotovo navacer kises

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Dusho Ich da ne se zamarash mene doktorot mi zabrani mrsno da jadam majonrz kachap sendvich gluposti a jas imam 58 kg I sum 5 nedela. Ich ne se zamaraj jadi sho I se jade na dushata :*

8. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    AJjj nekoj neka mi odgovori na prashanjevo srcki :)

9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Па не би тρебало да се штетни за бебиња се сме ги κоρистеле κаκо за нив таκа и ние низ фоρумов, но подобρо да пρаκтиκуваш одмивање со млаκа вода без сапуни и сл пρепаρати аκо си во можност.

На Pcelka94 и Mariangel им се допаѓа ова.
  10. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Jas prvite meseci od gadenje nemozev da jadam nisto se nasila oslabev,sega se popravam i si jadam se,taka da jadi si se sto ti se jade i uzivaj,10,20,30 kg ne se sekiraj bebusot da ti e dobar,pa za kg

На mama89 и Aleks1234 им се допаѓа ова.
  11. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    I jas znam da koristam cesto vlazni,i se odmivam i znam so kamilica cisto onaka si se zamivam,ne bi trebalo da se stetni za bebinja se

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @Mariangel јас користам вакви ама не постојано, почесто се мијам само со вода. Овие се многу нежни, без мирис, без парабени и бои и здравје и за бебуш ќе ги користам. Само што не се толку влажни како обичните, ама мене и ми одговара тоа.
    Sensitive maramcinja.png

На eliii89 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @mama89 duso na taa doktorkata trebalo da i e sram kako moze da te navreduva za debelinata gospod da cuva,jas vo sin mi koga bev bremena go rodiv 7 mesec a bev zdebelena +20kg..da sum go nosela do 9 mesec koj znae kolku ke bev pa maticnata ni ednas ne mi se razderi samo mi rece da vnimavam bebusot da e dobro a za kilogramite ic da nemam gajle ke gi simnam i taka i bese,posle edna godina od poroduvanjeto jas bev 60kg i na rabota ne se opteretuvaj,ako si bliska so maticnata za opsta medicina sto e zamolija da ti dade ona boluvanje ako veke ovaa drugata ne saka. Ti samo ne se nerviraj :*

14. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.144
    Допаѓања:
    2.726
    Тапи болки како за циклус и јас имав до 10 недела некаде. Доколку се краткотрајни не се грижи. ДОБРО НИ ДОЈДЕ !!!

На Bebe2015 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.144
    Допаѓања:
    2.726
    Јас првата крвна слика ја правев во 7 недела.

16. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Гнаси ццццц му е гајле како ќе делува на трудница тоа само фрустрациите да си ги излечат и после ќе ти речат од јадењето и притисокот ти е покачен.И мене еднаш ми потенцираа дека сум претерала малце ама јас кај можам на диета кога се ми се јади не си ги ускратувам синко од ништо :D.Еве една другарка исто сме бремени внимава шо јади само здрава исхрана под рецепт шо се вика е па 20кг + е јас се и сешто јадам знам и да претерам некогаш и јас сум толку ;)

На mama89 и kristina.k им се допаѓа ова.
  17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Да се засрами таа докторка што така ти се испонашала,како прво не и личи така да навредува како второ ти си бремена и си осетлива и треба да се припазува како се однесува,да си бира зборови.Значи реално гледано 20 кила не се многу во 8-ми месец.Јас еве ако сакаш да те утешам се поправив цели 37 кила со првата бременост па мојот доктор ниту еднаш не ме навреди или не ми забрани нешто да јадам или пијам.Само еднаш крај на 8-ми се смеевме дека сум огромна пошто сум и многу висока и баш бев како карпа :lol: Затоа ти кажувам да си уживаш и да не се замараш.Јас после доењето со малата се вратив одма во нормала а сега со вторава бременост пак не се замарам дали и колку ќе се здребелам.Најбитно е да сме здрави и живи и ние и дечињата а за килажата ќе си се среди во свое време.

На <3 pleza4e <3, eliii89, mama89 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Abe se odmivam sekako sekoj den si se tushiram, samo imam navika posle odenje vo wc i mala i golema nuzhda da si koristam vlazhni maramici :)

19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.943
    Допаѓања:
    143.151
    Cccc kako be taka se odnesuvaat doktorite ?! Pa ona treba so ubavo da ti objasni dali ne/e ubavo sto imas +20 kg. a ne da se ponasa kako na ulica da ste...jas da sum bila(kako sto sum osetliva ke sum pocnela da placam,ili sea kako sto sum nervozna ke i se razvikam:nod:)
    @mama89 nemoj da se nerviras,izgleda tolku i e kulturata.Bitno sto e se vo red so bebus,drugoto se zaborava

20. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    @mama89 srckaaa shto se zamarash be so takvi doktori? Chim tvojot do sega nishto takvo ne ti kazhal ich ne se nervirajjj :*