Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.208
    Стварно е чудо...И тоа кај тебе било ептен интензивно штом си менувала по 3-4 маици на спиење, а ти се породи пред жештините.
    Пред малку задремав затоа што сум некако исцрпена и некоја настинка ме фати, а бе мислам дека во првите две минути ме облеа пот, ме фати нервоза поради тоа и морав да станам.
    Вака ми даваш надеж дека ќе биде за брзо :inlove: , иако следејќи ја @Guns N` Roses колку време се мачи со овој проблем сум пола-пола :rofl:

На Guns N` Roses, fragaria и Ladyme им се допаѓа ова.
  2. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.208
    Ти се спушти стомакот???
    Јас деновиве само го гледам, проценувам дали има мрднато надоле, иако читав дека во вторите и понатамошните бремености се спуштал многу непосредно пред породување, за разлика од првиот пат кога тоа се случувало некој ден претходно.
    Јеее ќе биде за брзооо :inlove:
    Со денови ми се јадат мекици :D

Друга работа, денес цел ден сум без секојдневна влошка, а дома сум и сум милион посто сигурна дека не е од потење. На секое одење во тоалет гаќите ми се мокри, ама онака како баш воденеста течност да истекла. Веќе со перење гаќи не можам да постигнам :rofl:
    Последниов пат некако најмногу истечено ми се виде, а чудно ми е дека не осеќам кога се случува тоа.
    Зарем е можно полека да истекува плодовата вода?
    Мислам дека утре до цтг ќе пукнам вака :@:rofl:
    Само јас можам да лудувам и да се надевам дека уште во 36та недела можно е да се породам, никој друг:x

На Anaroz1 и fragaria им се допаѓа ова.
  3. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    767
    Може да ти е од испотено
    Плус имаш време штом си 36та
    Полека полека ќе стигнеме сите кај ќе одиме ... Мора да излезат каде тад:rofl:

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.208
    Не е од испотено сигурна сум., точно знам во кој дел се потам, ова е баш кај што истекува слуз на сред гаќи :rofl:

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.441
    Допаѓања:
    5.722
    и јас не можам да доперам гаки, ама не ќе да е плодова вода, до топлово е :whew:
    иначе јас од кога се надевам па еве ме :rofl: ниту стомакот ми е спуштен ни ништо, бебе си ужива внатре :inlove:

утре сите сме на цтг :D

На Peperutce6, fragaria, Ariel.20 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Ariel.20

Ariel.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    250
    Како што гледам почнаа веќе августовските бебиња, утре сите на цтг :D. Со лесно на сите :inlove:. Иначе и јас само го гледам стомакот, се си викам можда е подспуштен, ама да се стврдне буквално е под желудник, дури неможам да дишам ме боли. Бебе е веќе наместено од 30та недела, грпче напред накај лево, глава доле и нозете накај десно. Докторов вика супер е таман се наместил да искача. А една слика немам од лиценцето ;(. Од ќере си ја урамив баш кај што и се гледаат џиновските обравчиња, сакав и за ова бебе ама немаа :D. Деновиве си викам да искористам дур не се породам да прошетам, ќе излезам и на пола излегување ме фаќаат жештини и едвај чекам да си дојдам дома:sweat:. За чудо не се потам ич, ама нозете ми стануваат цели црвени како изгорени, ако ги пипнам бели траги ми се прават. Ќе се изладам и поминува. Ама после цел ден сум легната немам сила. Едвај чекам да се породам. А како ли само ќе се одвоиме со ќерка ми за 3 дена незнам;(. Уште сега си поплакувам кпга она не ме гледа, а ми вика јас ќе сум тажна дека нема да можам да те гушнам;(. Хормониве ме утепаа(facepalm)

На Peperutce6, Ena0310 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  7. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.208
    Понеделнички на сите да ни тргне :clap:

На Soncogledka, Peperutce6 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  8. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    767
    Да
    Исто утре на цтг
    Сеуште немам сликичка од ехо со ликот
    Можеби утре ќе имам среќа и тоа

На Puffy2019 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  9. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    1.363
    Јас сум во вторник на цтг :D:inlove:

На Puffy2019, Anaroz1, fragaria и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    1.049
    Истоо8)

На Puffy2019, Anaroz1, jagoda777 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    673
    Јас во среда на прво цтг. Ајде чекам утре од сите апдејт. Време е да се олеснуваме една по една .. ова више не се трпи :sweat: ама јас дека болна си викам нека почека пред 20ти август не ми се раѓа. А и мене ми е термин краен 03.09 така да имам време. Со првото се породив недела пред термин.
    Од април со скратено грло лежев , се плашев ќе искочи пред време. А ќе испадне да се молиме на крај :D

На Puffy2019 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  12. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    1.049
    Исто буквалноо хахах. На лежење од 16та недела . На скали не сум помислувала сега прескокнувам:D Со мм се зезаме уште секс да имаме од сите забранети работи и таман ајт.. Ама шубе ми е све мислам главата ќе и ја мавне :D:D:DПлус ко желка сум едвај се превртувам..
    Последниве недели најспоро поминуваат некако и нетрпеливостт до небо:)
    Таман е накај 20ти да се олесниш хаха , ама тоа кога сака бебче џабе:inlove: Битно опасноста помина:)

На fragaria, Puffy2019 и Ena0310 им се допаѓа ова.
  13. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.441
    Допаѓања:
    5.722
    време е веќе, од утре пак најавуваат пекол, не знам како ќе издржам, мислам дека секој ден сум се потешка и се потешко ми од предходниот :sweat:

со првото во 39та се породив, па се надевам и со ова оваа недела ќе се олеснам :)

@Peperutce6 и секс пробано, не помага :rofl: страшно неудобно е само :rofl:

На Puffy2019, Ena0310 и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  14. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    1.049
    Ништо тогаш:rofl: Ни не пробувам хахаха

На Puffy2019 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Мене терминот ми е на 25ти август, утре влагам во 38мс недела а од четвртокот вагинално ме проверуваа и 2 прста вика докторката комотно влагаат а и воденикот го допирам

ама некако абер нема госпожава да излага... сега сум пак во четврток ма цтг ако не се породам до тогаш
    Сега имам од време на време како менструални болки и болки во кичма што претпоставувам дека се контракции и МНОООГУ исцедок мислам гаќите ми се лом лом буквално...

16. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.421
    Допаѓања:
    23.155
    Што форумски мекици ќе јадеме периодов па па па :D

На Puffy2019, Anaroz1, Ena0310 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    673
    Па можам да кажам дека секс оваа година не сум имала :D во јануари може еднаш два пати и после крварења имав два пати, па скратено грло инфекции и така. Едно време имав желба , сега не ми ни текнува. А и верувам дека е крајно неудобно така да не ни пробувам. Ќе почекам до есен кога више до тука сме стигнале :D плус шубе ни е и на двајцата бебе е скрос ниско со главата долу.

Вака звучи дека ти скоро ќе се олесниш изгледа.. ајде со лесно нека е (fingers)

18. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Па дај боже јас едвај чекам искрено.. само некогаш се прашувам дали ке знам кога ке ми пукне водењакот или нема да знам.. дали пример прво болки ке ме фатат па после водењакот дсли ке знам кога да одам во болница или не..

19. NikoNiko

NikoNiko Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2025
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    8
    Здраво мајки ми треба ваша поддршка. Јас ќе се породам за ден два најверојатно и очајно ми треба совет како да го издржам прегледот со рака?? И првиот пат кога се пораѓав ме болеше многу ама среќа само еднаш ми го направија тогаш. Сега дека сум малку отворена ми го направија и плачев после прегледот особено зашто знам дека гарант ќе ми го прават пак дур да се породам. Има ли некои вежби за дишење, за опуштање, што било што можат да го направат помалку болен?

20. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Во која болница кој доктор ти го прави?
    Ако мислиме на ист преглед.. каде што што се вика целата рака ти ја става докторот во вагината за дс провери до кај си што си...
    Јас во систина асистентка една плава млада девојка ми го направи тој преглед и можам само да кажам декс ништо посебно не осетив девојчето беше премногу нежно дури и ми го притисксше и стомакот истовремено и воопшто не беше болно